Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – A sti sa nu cooperezi

j-krishnamurti-1

Reformatorii politici, sociali si religiosi, provoaca doar mai multa suferinta omului, daca acesta nu intelege modul de functionare a propriei minti.

In intelegerea totala a procesului mintii este necesara o revolutie radicala spre interior, si din aceasta revolutie interioara izvoraste adevarata actiune de cooperare, nu o cooperare conforma unui model, fara autoritate, fara ceva care iti este cunoscut.

Cand vei sti cum sa cooperezi, datorita acestei revolutii interioare, atunci vei sti deasemenea cand sa nu cooperezi, ceea ce este foarte important, poate chiar mai important.

Noi cooperam acum cu orice persoana care aduce o reforma, o schimbare, care perpetueaza doar conflictele si mizeria – dar daca vom sti ce inseamna spiritul de cooperare care ia nastere prin intelegerea procesului total al mintii in care exista libertate de sine, atunci exista posibilitatea de a crea o noua civilizatie, o lume total diferita, in care nu exista nici o alegere, nici comparatie sau invidie.

Aceasta nu este o utopie sau teorie, dar starea actuala a mintii este constant iscoditoare in urmarirea a ceea ce este adevarat si binecuvantat.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Ajuta-ma sa traduc din text in voce audio cat mai multe articole postate.

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture