Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Revolutia interioara

krishnamurti3

Ceea ce este adevarat poate fi gasit doar de la moment la moment, nu exista nici o continuitate, doar mintea care vrea sa-l descopere, fiind ea insasi un produs al timpului, poate functiona doar in domeniul timpului; prin urmare este deci incapabila sa gaseasca ceea ce este adevarat.

Pentru a sti, mintea trebuie sa se autocunoasca, pentru ca nu exista nici un “eu” inafara de minte.

Nu exista calitati separate de minte, la fel ca si calitatile unui diamant care nu sunt separate de diamantul in sine.

Pentru a intelege mintea, nu o poti face in functie de ideile altuia, ci trebuie sa observi cum lucreaza mintea ta in totalitalea ei.

Cand cunosti intregul ei proces – care sunt motivele, ambitiile, dorintele, preocuparile, invidia, lacomia si teama sa, atunci mintea poate merge dincolo de sine si atunci va descoperi ceva cu totul nou.

Aceasta calitate a noutatii da o pasiune extraordinara, un entuziasm extraordinar care atrage dupa sine o revolutie interioara profunda; si aceasta revolutie interioara este singura care poate transforma lumea, nu sistemele politice sau economice.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture