Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Chinuiti de credinta

00_feb

Deci, religia ta, credința ta în Dumnezeu, este o evadare din realitate, și prin urmare nu este deloc religie.

Omul bogat care acumulează bani prin cruzime, prin necinste, prin exploatare vicleană, crede în Dumnezeu; și voi deasemenea credeți în Dumnezeu, și de asemenea sunteți cruzi, suspicioși, invidioși.

Este găsit Dumnezeu prin lipsă de onestitate, prin înșelăciune, prin trucuri viclene ale minții?

Chiar dacă tu aduni toate cărțile sacre și diferitele simboluri ale lui Dumnezeu, asta nu indică faptul că ești o persoană religioasă.

Deci, religia nu este o evadare din realitate; religia este înțelegerea realității, a ceea ce sunteți în relațiile voastre zilnice; religia este modalitatea în care vorbești, modul în care te adresezi semenilor tăi, modul în care îți tratezi soția, copiii, vecinii.

Atâta timp cât nu înțelegi relația ta cu aproapele tău, cu societatea, cu soția și copiii, va exista confuzie; și orice ai face, mintea care este confuză  va crea doar și mai multă confuzie, mai multe conflicte și probleme.

Mintea ieșită din realitate, din realitatea relației, nu-l va găsi niciodată pe Dumnezeu; o minte care este agitată, chinuită de credință, nu va cunoaște adevărul.

Dar mintea care înțelege relația sa cu proprietatea, cu oamenii, cu ideile, mintea care nu mai luptă cu problemele create de relații și pentru care soluția nu este retragerea ci înțelegerea iubirii – aceasta este singura minte care poate înțelege realitatea. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Sustine traducerea audio a mai multor articole: Doneaza!

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture