Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Intelegerea a ceea ce este

kk6

Cu siguranță, un om care are înțelegerea vieții nu caută credințe. Un om care iubește nu are nici o credință – doar iubește.

Omul care trăiește în intelect are credințe, deoarece întotdeauna intelectul este în căutarea securității, a protecției; el evită întotdeauna pericolul și prin urmare își construiește idei, credințe, idealuri, în spatele cărora se pune la adăpost.

Ce s-ar întâmpla dacă te-ai confrunta cu violența direct, acum?

Ai fi un pericol pentru societate; și deoarece mintea prevede pericolul, ea spune: ”voi realiza idealul non-violenței după zece ani”, ceea ce este un proces fals, fictiv.

A înțelege ceea ce este, este mult mai important decât a crea și a urma idealuri deoarece idealurile sunt false, iar ceea ce este, este adevărata realitate.

Pentru a înțelege ceea ce este, este necesară o capacitate enormă, o minte ageră și lipsită de prejudecăți.

Deoarece nu dorim să ne confruntăm și să înțelegem ceea ce este, noi inventăm multe moduri de evadare și le dăm nume frumoase precum idealuri, credințe, Dumnezeu.

Cu siguranță, doar atunci când văd falsul ca fals, mintea mea este capabilă a percepe adevărul. O minte confuză, pierdută în falsitate, nu poate descoperi adevărul.

Prin urmare, trebuie să înțeleg ceea ce este fals în relațiile mele, în ideile mele, în toate cele care mă privesc, deoarece pentru a percepe adevărul este necesară înțelegerea falsului.

Fără a înlătura cauzele ignoranței nu poate exista iluminare; și căutarea iluminării, atunci când mintea este oarbă, este absolut lipsită de sens.

De aceea trebuie să încep a vedea falsul în relațiile mele cu ideile, cu oamenii, cu lucrurile.

Atunci când mintea vede ceea ce este fals, atunci ceea ce este adevărat vine în ființă, și atunci există extazul, există fericirea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture