Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Adevarul nu are continuitate

JidduKrishnamurti2

Adevarul este realitatea, iar realitatea poate fi inteleasa doar atunci cand diverse lucruri care se interpun intre minte si realitate sunt eliminate.

Realitatea este relatia ta cu proprietatea, cu sotia, cu celelalte fiinte umane, cu natura, cu ideile; si atata timp cat nu intelegi realitatea relatiilor tale, cautarea lui Dumnezeu sporeste doar confuzia, deoarece este o inlocuire, o evadare, si prin urmare nu are sens.

Cat timp iti domini sotia sau ea te domina pe tine, atata timp cat posezi sau esti posedat, nu poti cunoaste iubirea; atata timp cat suprimati, substituiti, atata timp cat sunteti ambitiosi, nu puteti cunoaste adevarul.

Singur trebuie sa cunosti adevarul, fara a-l cauta, fara a lupta, fara a incerca sa obtii un rezultat. Adevarul nu este continuu, nu se reveleaza permanent, acesta poate fi vazut doar din moment in moment.

Adevarul este intotdeauna nou, prin urmare atemporal. Ce a fost ieri adevar nu mai este adevar astazi si adevarul de astazi nu este adevarul de maine.

Adevarul nu are continuitate.

Mintea este cea care doreste sa dea continuitate experientei – pe care o numeste adevar, si o asemenea minte nu cunoaste adevarul.

Adevarul este intotdeauna nou; sa vezi acelasi zambet si sa vezi ca acel zambet este nou, sa vezi aceeasi persoana si sa observi ca persoana este mereu alta, sa vezi palmele fluturand din nou, pentru a intalni din nou viata.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture