Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Credem ca suntem intelectuali

k1929

Cei mai multi dintre noi si-au dezvoltat capacitatile intelectuale – asa numitele capacitati intelectuale, care nu sunt cu adevarat capacitati intelectuale deloc – am citit atat de multe carti, pline cu ce au spus alte persoane, teoriile si ideile lor.

Credem ca suntem foarte culti daca putem cita nenumarate carti de diferiti autori, daca am citit multe si variate carti si avem capacitatea de a face corelatii si a explica.

Dar nici unul dintre noi, sau foarte putini, au o conceptie originala, intelectuala.

Dupa ce s-a cultivat intelectul – asa numitul – orice alta calitate, orice alt sentiment s-a pierdut si noi avem o problema: cum sa aducem un echilibru in vietile noastre, astfel incat sa avem nu doar cea mai mare capacitate intelectuala dar sa avem si capacitatea obiectiva de a vedea lucrurile exact asa cum sunt – nu a oferi la nesfarsit opinii, teorii, si coduri, ci a gandi noi insine pentru a vedea noi insine indeaproape ceea ce este fals si adevarat.

Si aceasta mi se pare este una din dificultatile noastre: incapacitatea de a vedea, nu doar lucrurile exterioare, dar deasemenea si viata interioara pe care o avem, daca dorim sa intelegem totalitatea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture