Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Aprinde flacara cunoasterii de sine

kk6

Daca vi se pare dificil sa fiti constienti, atunci experiemntati scriind fiecare gand si sentiment care apare de-a lungul zilei; scrie reactiile tale de gelozie, invidie, vanitate, senzualitate, intentiile din spatele cuvintelor tale, si asa mai departe.

Rezerva-ti un timp inainte de micul dejun pentru a scrie si rezerva-ti de asemena un timp inainte de a merge la culcare, renuntand la unele activitati sociale, etc.

Daca scrii aceste lucruri ori de cate ori poti de-a lungul zilei iar seara inainte de culcare vei revedea tot ce ai scris in timpul zilei, studiind si examinand fara nici un fel de judecata, fara condamnare, vei incepe sa descoperi cauzele ascunse ale gandurilor si sentimentelor tale, dorintelor si cuvintelor.

Acum, cel mai important lucru in acest sens este a studia cu o inteligenta libera ceea ce ai scris si in acest studiu vei deveni constient de propria stare.

In flacara contiintei de sine, a cunoasterii de sine, cauzele conflictului sunt descoperite si consumate.

Ar trebui sa continui sa-ti scrii gandurile si sentimentele, intentiile si reactiile, nu o data sau de doua ori, ci pentru un numar considerabil de zile, pana cand vei fi in masura a fi constient de ele instantaneu.

Meditatia nu este doar o constanta constiinta de sine ci este si o constanta abandonare de sine.

Dincolo de sfera gandirii se afla meditatia, din care vine linistea intelepciunii; si asa cea mai inalta seninatate este realizata.

Scriind ceea ce gandesti si simti, propriile dorinte si reactii, determina o constiinta interioara activa, cooperarea intre constient si subconstient, iar acest lucru la randul sau duce la integrare si intelegere.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture