Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Atasamentul este evadare

utuh

Încearcă doar să fii conștient de propria ta condiție. Poți cunoaște doar în mod indirect, în raport cu ceva. Nu poți fi conștient de condiționare ca ceva abstract, deoarece atunci este doar verbal, fără prea multă semnificație. Abia suntem conștienți de conflict. Conflictul apare atunci când nu există nici o integrare între provocare și răspuns. Acest conflict este rezultatul condiționării noastre.

Condiționarea este atașament: atașamentul față de muncă, față de tradiție, de proprietate, de oameni, de idei, și așa mai departe.

Dacă nu ar exista atașament, ar mai exista condiționare? Desigur că nu. Deci, de ce suntem atașați?

Suntem atașați de țară, deoarece prin identificare cu ea devenim cineva. Mă identific cu munca mea, iar munca mea devine importantă, eu sunt familia mea, proprietatea mea; sunt atașat de ele.

Obiectul de care mă atașez îmi oferă mijloacele de evadare din propria mea goliciune. Atașamentul este evadare, și această evadare este cea care întărește condiționarea. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture