Meditatii zilnice cu Krishnamurti – De ce trebuie sa avem placere?

kris

Vedeți un apus de soare frumos, un copac minunat, un râu care are o curgere amplă, curbată, sau un chip frumos, și a-l privi îți oferă o mare plăcere și bucurie.

Ce este în neregulă cu asta?

Confuzia și mizeria începe atunci când acel chip, râul, muntele devine o amintire, și astfel memoria cere continuitatea plăcerii; dorim ca acele lucruri să se repete.

Cunoaștem toate acestea. Am avut o anumită plăcere, sau o oarecare încântare și dorim să se repete. Fie că este sexuală, artistică, intelectuală sau ceva de aceeași natură, și dorim să o repetăm – și cred că acesta este momentul când plăcerea începe să întunece mintea și sunt create valori false, fără nici o legătură cu realitatea.

Este important să înțelegem plăcerea, nu să încercăm să scăpăm de ea – aceasta ar fi o prostie. Nimeni nu poate scăpa de plăcere.

Ci a înțelege natura și structura plăcerii este esențial; deoarece dacă viața este doar plăcere, iar dacă asta este ceea ce se dorește, atunci această plăcere te va duce în mizerie, confuzie, iluzii false, valori pe care le-am creat, și prin urmare nu există claritate.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Daca doresti sa multumesti pentru informatiile publicate, o poti face prin o donatie de sustinere!