Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Ce este sinele?

Krishnamurtivopii

Căutarea de putere, poziție, autoritate, ambiție, și tot restul, toate sunt diferite forme ale sinelui în diferite moduri.

Însă important este să înțelegem sinele, și sunt sigur că și tu și eu suntem convinși de asta. Și aș adăuga aici, să fim serioși cu privire la această chestiune; deoarece simt că dacă tu și eu, ca indivizi, nu ca un grup de persoane aparținând unor clase, anumitor societăți, anumitor regiuni geografice, înțelegem acest lucru și acționăm cu privire la acesta, atunci cred că va exista adevărata revoluție.

În momentul în care devine universal și mai bine organizat, sinele se refugiază în ceea ce este; atâta timp cât tu și eu ca indivizi avem iubire, putem realiza acest lucru efectiv, în viața zilnică și atunci revoluția care este esențială, va intra în ființă.

Știi ce vreau să spun despre sine?

Mă refer la ideea că memorăm concluzia experienței, diferite forme de intenții amabile și neamabile, efortul conștient de a fi sau a nu fi, memoria subconștientă acumulată: rasială, de grup, individuală și multele altele, indiferent dacă acestea sunt proiectate în exterior sub forma acțiunilor, sau ca proiecție spirituală precum virtutea; străduința, efortul pentru toate aceste lucruri este sinele.

Acesta include concurența, dorința de a fi. Acest întreg proces este sinele; și în realitate noi știm, când ne confruntăm cu acesta, că este ceva rău.

Am folosit cuvântul rău în mod intenționat, deoarece sinele este cel care împarte, divide; sinele este cel care îngrădește; activitățile sale, chiar dacă sunt nobile, sunt totuși separatoare și conduc la izolare. Știm toate acestea.

De asemenea știm cât de extraordinare sunt momentele când sinele nu este prezent, când efortul nu are nici un rost, și toate acestea au loc atunci când există iubirea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture