Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Cine este singur este inocent

krisnaobservator

Unul din factorii de suferinta este extraordinara izolare a omului. Puteti avea tovarasi, puteti avea zei, puteti avea o multime de cunostinte, puteti fi extrem de activi din punct de vedere social, discutand si barfind fara incetare despre politica – si cei mai multi politicieni barfesc tot timpul – si inca va mentineti in aceasta izolare.

De aceea omul cauta sa gaseasca o semnificatie in viata si inventeaza o semnificatie, un sens al vietii. Dar izolarea ramane in continuare.

Deci o poti privi fara nici o comparatie, o poti vedea asa cum este, fara a incerca sa fugi de ea, fara a incerca sa o acoperi, sa scapi de ea?

Atunci vei vedea ca singuratatea este ceva cu totul diferit.

Noi nu suntem singuri. Suntem rezultatul a o mie de influente, a o mie de conditionari psihologice, mosteniri, propaganda, cultura.

Noi nu suntem singuri, si prin urmare suntem fiinte umane uzate, invechite.

Cand cineva este singur, complet singur, neapartinand nici unei familii – desi s-ar putea sa aiba o familie – neapartinand nici unei natiuni, nici unei culturi, nici unui angajament particular, acesta este sensul, sentimentul de a fi un strain – strain oricarei forme de gandire, de actiune, familie, natiune.

Si asa este numai cel care este complet singur, care este inocent.

Aceasta inocenta este cea care elibereaza mintea de suferinta.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture