Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Cum gestionezi frica

j-krishnamurti-1

Cuiva îi este frică de opinia publică, frică de a nu realiza, de a nu îndeplini, frica de a nu avea oportunități; și prin ea tot acest extraordinar sentiment de vinovăție – cineva a făcut ceva care nu trebuia să-l fi făcut; sentimentul de vinovăție în chiar actul de a face; cineva este sănătos iar alții sunt săraci și nesănătoși, cineva are mâncare iar alții nu au deloc.

Mai mult, mintea iscodește, caută, investighează un și mai mare sentiment de vinovăție, de anxietate, frica este impulsul care caută un maestru, un guru; frica este acest înveliș de respectabilitate, ceea ce toți iubesc atât de mult – să fie respectabili.

Ești determinat să fii curajos pentru a face față evenimentelor vieții, sau doar explici și raționalizezi despre frică, ori găsești explicații satisfăcătoare pentru mintea care este cuprinsă de frică? Cum te descurci cu ea? Deschizi radioul, citești o carte, mergi la templu, te agăți de o anumită dogmă sau credință?

Frica este o energie distructivă în om, istovește mintea, denaturează gândirea, conduce la tot felul de teorii extrem de ingenioase și subtile, superstiții absurde, dogme și credințe.

Dacă vezi că frica este distructivă, atunci cum ai proceda pentru a menține mintea curată?

Spui că explorând profund cauza fricii te-ai putea elibera de ea. Chiar așa este?

Încercând să descoperi și să cunoști cauza fricii, aceasta nu elimină frica. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture