Meditatii zilnice cu Krishnamurti – De ce exista criminalitate?

kk6

Vedeti, nu exista nici o revolta cu privire la modelul de societate, sau o revolutie completa in afara societatii. O revolutie completa in afara societatii este ceea ce eu numesc revolutie religioasa.

Orice alta revolutie care nu este religioasa se afla in societate si prin urmare nu este o revolutie totala ci doar o continuare modificata a vechiului tipar.

Ceea ce se petrece in intreaga lume, cred eu, este revolta in cadrul societatii, iar aceasta revolta adesea ia forma a ceea ce numim crima.

Acest tip de revolta este obligatorie atata timp cat educatia noastra este axata doar pe formarea tinerilor pentru a se integra in societate – adica pentru a obtine un loc de munca, pentru a castiga bani, pentru a fi consumatori, pentru a avea mai mult, pentru a se conforma.

Asta este asa-numita noastra educatie, peste tot unde este facuta – a invata tinerii sa se conformeze religios, moral, economic; atat de fireasca, revolta lor nu are nici o semnificatie, exceptand faptul ca trebuie sa fie suprimata, reformata sau controlata.

Revolta este inca in cadrul societatii si prin urmare nu este deloc creatoare.

Dar printr-o educatie corecta am putea probabil aduce o intelegere diferita, ajutand mintea sa se elibereze de toate conditionarile – prin incurajarea tinerilor sa fie constienti de multiplele influente care le conditioneaza mintea si-i fac sa se conformeze.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Daca doresti sa multumesti pentru informatiile publicate, o poti face prin o donatie de sustinere!