Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Doar ceea ce se poate reinnoi moare

krishnamurti-spiritual-quotes

Cand vorbim de o entitate spirituala, intelegem ceva care nu se afla in domeniul mintii, evident. Acum, “EU”- este o astfel de entitate spirituala?

Daca acesta este o entitate spirituala, ea trebuie sa fie in totalitate dincolo de timp; prin urmare nu poate fi renascuta sau continuata.

Mintea nu poate gandi despre aceasta deoarece gandirea provine din timp, gandirea este din trecut, de ieri, gandirea este o miscare continua, raspunsul este din trecut, deci gandirea este in esenta un produs al timpului.

Daca mintea poate gandi despre “EU”, atunci este parte din tine; prin urmare “EU” nu este liber de timp, prin urmare nu este spiritual – ceea ce este evident.

Deci, “EU”, “TU” este doar un proces al gandirii; si doresti sa stii daca acest proces al gandirii, continuand inafara corpului fizic, va fi nascut din nou, se va reincarna intr-o forma fizica.

Acum sa mergem un pic mai departe.

Ceea ce continua – poate descoperi vreodata realitatea, care este dincolo de timp, incomensurabil? 

Acest “EU”, ca entitate, care este un proces al gandirii – poate fi vreodata nou?

Daca aceasta nu se poate, atunci trebuie sa existe un sfarsit al gandirii.

Nu exista nimic care sa continue in mod inerent distructiv?

Ceea ce are continuitate nu se poate reinnoi.

Atata timp cat gandirea continua prin memorie, prin dorinta, prin experienta, ea nu se poate reinnoi; din aceasta cauza ceea ce continua, nu poate cunoaste realitatea.

Puteti renaste de o mie de ori, dar niciodata nu puteti cunoaste realitatea, deoarece doar ceea ce moare, ceea ce ajunge la final, se poate reinnoi.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Daca doresti sa multumesti pentru informatiile publicate, o poti face prin o donatie de sustinere!