Meditatii zilnice cu Krishnamurti – In moarte este nemurirea

krisnaobservator

Cu siguranta in sfarsit exista reinnoire, nu-i asa? Doar prin moarte, ceva nou se naste.

Eu nu va ofer alinare, consolare. Nu va ofer ceva care trebuie crezut sau gandit, acceptat sau examinat intelectual, deoarece atunci veti construi, veti gasi o alta consolare, precum acum credeti in reincarnare sau in existenta unei continuitati dupa moarte.

Dar realitatea este ca ceea ce are continuitate, nu se reinnoieste. Aceasta este nemurirea.

In moarte este nemurirea – nu moartea de care iti este frica, ci moartea concluziilor, a amintirilor, a experientelor trecutului cu care esti identificat ca “EU”.

In moartea “EU”-lui fiecare minut este eternitatea, este nemurirea; aceasta este ceva care trebuie experimentat – nu speculat sau facand prelegeri, cum se fac despre reincarnare si tot felul de alte lucruri.

Cand nu vei mai avea teama, deoarece fiecare minut are un final – si prin urmare o reinnoire – atunci vei fi deschis spre necunoscut.

Realitatea este necunoscutul.

Moartea este deasemenea necunoscutul.

Dar pentru a spune despre moarte lucruri frumoase, tu afirmi cat este de minunat ca ne vom continua existenta, si toate aceste nonsensuri, nu au nici o realitate.

Realitatea este de a vedea ceea ce este moartea – un final; un final in care exista reinnoire, o renastere, nu o continuitate.

Ceea ce are continuitate degenereaza, se descompune, si ceea ce are puterea de a se reinnoi este etern.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă articolele gasite aici te-au ajutat in dezvoltarea ta personala, poți spune "mulțumesc" printr-o donație: