Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Sa mori fara argumente

kris

Stii ce inseamna sa intri in contact cu moartea, sa mori fara nici un fel de argumente?

Deoarece atunci cand vine moartea nu argumentezi, nu dezbati, nu rationezi cu cineva. Pentru a o intalni, trebuie sa mori in fiecare zi fata de tot: fata de agoniile tale, pentru singuratatea ta, pentru relatiile de care te agati, trebuie sa mori fata de gandirea ta, sa mori fata de obiceiurile tale, fata de sotia ta, astfel incat s-o privesti de fiecare data din nou, ca la inceput, va trebui sa mori pentru societate, astfel incat tu, ca fiinta umana, sa fii mereu noua, proaspata, tanara si sa poti privi totul astfel.

Dar nu poti intalni moartea daca nu mori in fiecare zi.

Doar atunci cand vei muri astfel in fiecare zi, va exista iubirea.

O minte careia ii este frica nu are iubire, are in schimb obiceiuri, are simpatii, se poate obliga pe sine sa fie superficial buna si grijulie.

Dar frica naste durerea, tristetea, suferinta, iar suferinta este timpul ca si gandire.

Deci pentru a pune capat suferintei trebuie sa vii in contact cu moartea in timpul vietii, murind pentru numele tau, pentru casa ta, pentru proprietatile tale, pentru cauzele tale, astfel incat sa fii mereu propaspat, tanar, senin, astfel vei putea vedea lucrurile asa cum sunt, fara distorsiune.

Asta se va petrece atunci cand vei muri.

Dar exista si o moarte limitata la corpul fizic. Stim foarte bine asta, este logic, rezonabil ca organismul va avea un sfarsit.

Asa ca am iventat o viata  pe care  am rupt-o de agonia zilnica, de insensibilitatea zilnica, de multimea problemelor si de stupiditatea acestora; aceasta viata de dupa, pe care noi am dori sa o traim si pe care o numim “sufleteasca”, “spirituala” – despre care spunem ca este ceva sacru, o parte din divin, dar si aceasta este inca o parte din gandirea ta si prin urmare, nu are nimic de-a face cu divinitatea.

Aceasta este viata ta!

Deci trebuie sa traiesc zilnic, murind – murind pentru ca apoi sa fiu in contact profund cu viata.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Ajuta-ma sa traduc din text in voce audio cat mai multe articole postate.

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture