Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Invatarea nu are trecut

jiddu-krishnamurti-violence

Intelepciunea este ceva ce trebuie descoperit de fiecare si nu este rezultatul cunoasterii. Cunoasterea si intelepciunea nu merg impreuna. Intelepciunea vine atunci cand exista maturitatea cunoasterii de sine. Fara cunoasterea de sine, ordinea nu este posibila si prin urmare nu exista virtute.

Acum, invatarea despre sine si acumularea cunostintelor despre sine, sunt doua lucruri diferite.

Mintea care urmareste dobandirea cunostintelor nu invata niciodata. Ea doar aduna informatii, experienta si cunostinte, si din acest context, a ceea ce a acumulat, traieste, cunoaste, si prin urmare niciodata nu invata cu adevarat, ci intotdeauna cunoaste, dobandeste.

Invatarea este intotdeauna activa in prezent, ea nu are trecut.

In momentul in care afirmi: “Am invatat”, aceasta a devenit deja cunoastere si prin contextul cunostintelor acumulate, interpretezi dar nu poti invata mai departe.

Doar mintea care nu urmareste sa dobandeasca, sa acumuleze, ci invata mereu – doar o astfel de minte poate intelege in totalitate aceasta entitate pe care o numim “EU”, Sinele.

Trebuie sa cunosc structura sinelui, natura si intreaga semnificatie a acestei entitati, dar nu pot face asta impovarat de cunostintele mele anterioare, de experienta mea anterioara sau cu o minte care este conditionata, deoarece atunci eu nu invat, atunci eu doar interpretez, traduc, privesc cu un ochi care este deja umbrit de trecut. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Sustine traducerea audio a mai multor articole: Doneaza!

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture