Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Nu exista un loc in care sa ajungem

JidduKrishnamurti2

Poate fi practicata umilinta? Cu siguranta, sa fii constient ca esti umil, nu inseamna ca esti umil. Vrei sa stii ca ai ajuns. Asta inseamna, nu-i asa, ca asculti in scopul de a obtine o anumita stare, un loc unde nu vei fi deranjat, unde vei gasi fericirea vesnica, extazul permanent?

Dar, asa cum am spus inainte, nu exista nici o destinatie, exista doar miscarea de invatare – si aceasta este frumusetea vietii.

Daca ai ajuns, nu exista nimic mai mult. Iar orice finalitate sau dorinta de a ajunge, nu doar in afaceri, ci in tot ceea ce faci, te va face nemultumit, frustrat, nefericit.

Domnilor, nu exista nici un loc in care sa ajungeti, exista doar aceasta miscare de invatare, care devine dureroasa doar atunci cand exista acumulare.

O minte care asculta cu o atentie completa, nu va cauta niciodata un rezultat, deoarece acesta se desfasoara in mod constant; ca un rau; este mereu in miscare.

O astfel de minte este complet inconstienta la propria activitate, in sensul ca nu exista nici o perpetuare a unui “eu”, care cauta pentru a atinge un scop. 

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă articolele gasite aici te-au ajutat in dezvoltarea ta personala, poți spune "mulțumesc" printr-o donație: