Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Transmiterea compasiunii

utuh

Daca eu sunt preocupat de compasiune, de iubire, de sentimentul real a ceva sacru, atunci cum poate sa fie transmis acest sentiment? Va rog sa urmariti acest lucru.

Daca il transmit prin microfon, prin mijloace de propaganda pentru a-l convinge pe altul, inima lui va ramane in continuare goala.

Flacara ideologiei va functiuna, iar el doar va repeta, asa cum cu totii repeta, ca trebuie sa fim binevoitori, buni, liberi – tot non-sensul despre care politicienii, socialistii si toti ceilalti vorbesc.

Deci vazand ca orice forma de constrangere, chiar si subtila, nu produce aceasta frumusete, aceasta inflorire a bunatatii, a compasiunii, ce poate individul sa faca?

Care este relatia dintre omul care are acest sentiment al compasiunii si omul a carui minte este inradacinata in colectiv, in traditional?

Cum se poate stabili o relatie intre acestia doi, nu teoretic, ci cu adevarat, faptic?

Cei care se conformeaza niciodata nu pot inflori in bunatate.

Nu trebuie sa existe libertate?

Si libertatea vine doar atunci cand intelegi toata problema invidiei, a lacomiei, a ambitiei, si a dorintei de putere.

Liberatea fata de aceste lucruri permite ceva extraordinar care este numit inflorirea caracterului.

Un asemenea om are compasiune, el stie ce inseamna sa iubesti – nu omul care repeta doar o multime de cuvinte despre moralitate.

Deci inflorirea bunatatii nu vine din societate, deoarece societatea in sine este intotdeauna corupta.

Doar omul care intelege intreaga structura si intregul proces al societatii – si el insusi este eliberat din acestea – are caracter si numai el poate inflori in bunatate.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Daca doresti sa sustii acest website am atasat mai jos un buton prin care se poate face o donatie de sustinere. Prin o Donatie ajuti acest website sa poata acoperi cheltuielile de intretinere. Va multumesc tuturor pentru sustinerea acordata si interesul vostru pentru aceste informatii.