Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Generozitatea inimii este inceputul meditatiei

kris

Vom discuta despre ceva care necesita o minte care are capacitatea de a patrunde foarte adanc. Trebuie sa incepem de foarte aproape, deoarece nu putem ajunge departe daca nu stim cum sa incepem, cum sa facem primul pas.

Inflorirea meditatiei este bunatatea si generozitatea inimii, este inceputul meditatiei.

Am discutat multe lucruri legate de viata, autoritate, ambitie, frica, lacomie, invidie, moarte, timp, am discutat despre multe lucruri.

Daca observati, daca aveti capacitatea de patrundere, daca ascultati cu atentie, acesta este fundamentul mintii care este capabila de a medita.

Nu poti medita daca esti ambitios – te poti doar juca cu ideea de meditatie.

Daca mintea ta este stapanita de autoritate, legata de traditie, acceptand-o, urmand-o, niciodata nu vei cunoaste ce inseamna a medita, aceasta extraordinara frumusete.

Este realizarea propriei impliniri in timp, care permite generozitatea.

Si ai nevoie de o minte generoasa – nu doar o minte cuprinzatoare, o minte care sa inglobeze spatiul, ci de asemenea o inima care ofera fara gandire, fara motiv si care nu cauta nici o recompensa in schimb.

Dar pentru a darui putin sau mult, este necesara calitatea spontaneitatii de a darui fara nici o retinere, fara nici o limitare.

Nu poate exista meditatie fara generozitate, fara bunatate – ceea ce inseamna a fi liber de mandrie,  niciodata pentru a obtine succesul, niciodata pentru a fi celebru; ceea ce inseamna sa mori fata de tot ceea ce ai realizat, in fiecare minut al zilei.

Doar acesta este  terenul fertil in care bunatatea poate creste, poate inflori. Si meditatia este inflorirea bunatatii.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Daca doresti sa multumesti pentru informatiile publicate, o poti face prin o donatie de sustinere!