Articole

Eckhart Tolle – Nimic nu exista in afara clipei de Acum

Trecutul şi viitorul nu sunt la fel de reale, uneori chiar mai reale decât prezentul? La urma urmei, trecutul determină felul nostru de a fi şi modul în care ne percepem şi ne comportăm în prezent. Iar obiectivele noastre viitoare determină acţiunile pe care le întreprindem în prezent.

Nu aţi înţeles încă pe deplin esenţa lucrurilor pe care vi le-am explicat pentru că încercaţi să te înţelegeţi mental. Mintea nu poate înţelege acest lucru, numai dvs. puteţi. Vă rog, ascultaţi-mă.

A existat vreodată un moment când aţi trăit, făcut, gândit sau simţit vreun lucru în afara clipei de Acum? Credeţi că se va întâmpla vreodată? Este posibil ca un lucru să se întâmple sau să existe în afara clipei de Acum? Răspunsul este evident, nu-i aşa?

Nimic nu s-a întâmplat vreodată în trecut; toate se întâmplă în clipa de Acum.

Nimic nu se va întâmpla vreodată în viitor; totul se întâmplă în clipa de Acum.

Ceea ce consideraţi trecut este, de fapt, o amprentă de memorie, înmagazinată în minte, a unei Clipe de acum mai vechi. Când vă amintiţi trecutul, reactivaţi această amprentă — tot în prezent. Viitorul este o clipă de Acum imaginată, o proiecţie a minţii. Când apare, apare sub forma clipei de Acum. Când vă gândiţi la viitor, faceţi aceasta tot în clipa de Acun. Evident, trecutul si viitorul nu au realitate proprie. Aşa cum Luna nu are o lumină proprie şi poate doar să reflecte lumina Soarelui, tot aşa trecutul şi viitorul sunt doar palide reflexii ale luminii, ale puterii si ale realităţii prezentului etern. Ele îşi împrumută realitatea de la clipa de Acum.

Esenţa cuvintelor mele nu poate fi înţeleasă de minte. In momentul înţelegerii, în conştiinţă se produce o trecere de la minte la Fiinţă, de la timp la prezenţă. Brusc, totul vi se pare viu, radiază energie, emană prezenţa Fiinţei.

 
Cartile lui Eckhart Tolle se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture