Omraam Mikhael Aivanhov – Pericolele tantrismului

Există o ştiinţă a sublimării forţei sexuale care se numeşte, în India şi Tibet, Tantra-Yoga. Ea cuprinde tot felul de metode şi eu v-am vorbit de una din ele pentru a vă face o idee asupra acestei ştiinţe. În timpul anilor, yoghinul studiază ce este dragostea, meditează, ţine post, face exerciţii de respiraţie. Când e bine pregătit, i se găseşte o tânără femeie, şi ea instruită în aceste practici, şi începe să locuiască timp de patru luni în aceeaşi cameră cu ea: el se pune complet la dispoziţia ei, divinizând-o, crezând că ea e o manifestare a Mamei Divine; dar nu o atinge. Mai departe, ei încep să doarmă în acelaşi pat: timp de patru luni femeia se aşează în partea dreaptă a bărbatului, apoi patru luni în partea lui stângă, şi nici acum nu se ating. În fine, când au obţinut cea mai mare stăpânire de sine, încep să se îmbrăţişeze şi chiar să fuzioneze, dar într-o aşa puritate că această fuzionare poate dura ore fără cea mai mică emisie din partea bărbatului.

Evident, foarte puţini oameni pot avea o idee despre ceea ce reprezintă aceasta, pentru că în general, de îndată ce dorinţa sexuală se trezeşte ei se grăbesc să-i dea curs. După ştiinţa tantrică, irosirea acestei chintesenţe este moartea, în timp ce sublimarea ei este viaţa eternă. Astfel unii iniţiaţi au obţinut nemurirea; ei da, acestea nu sunt cuvinte, ei au devenit nemuritori.

Pentru a putea fără pericol a se scufunda în amorul fizic şi a înfrunta instinctele, pasiunile, sexualitatea, oceanul plăcerilor trebuie să fii foarte tare, foarte pur. Cei care sunt capabili scot din aceste adâncimi perle preţioase, ca şi pescarii care plonjează în ocean pentru a aduce scoici perliere fără a rămâne prizonierii algelor şi fără a fi mâncaţi de rechini. Dar aceste experienţe nu sunt recomandate pentru toţi. Trebuie să fii stăpânul acestei forţe formidabile pentru a îndrăzni să o înfrunţi, şi eu nu vă sfătuiesc să începeţi să practicaţi acest fel de yoga, v-am expus numai câteva aspecte.

Numai dacă aţi mers foarte sus, în superconştiinţă, gustând acea dragoste care este chintesenţa lui Dumnezeu Însuşi, vi se permite totul fără pericol; în acel moment, nimic nu vă poate vătăma sau murdări, nu puteţi comite nici un păcat. Dar dacă nu aţi ajuns până acolo, staţi liniştiţi! Nu există decât foarte puţine fiinţe pe pământ care îşi pot permite să coboare în profunzimile naturii lor pentru a transforma totul, a sublima totul, a face totul luminos şi frumos. Şi aceasta este ceea ce numim “a alătura cele două extreme” adică sus şi jos, superior şi inferior. Dar dacă, fără a fi ajuns până la lumea superioară întreprindeţi această coborâre, lumea inferioară vă va nimici, pentru că nu sunteţi nici protejat, nici înarmat şi nu posedaţi nici un aparat pentru a transforma materialele Infernului în perle, în aur sau în pietre preţioase.

Iată misterul răului şi a Infernului. Numai când ajungem pe culme putem înţelege sensul răului. Până acolo, răul e indescifrabil, incompresibil. Nu putem rezolva problema răului prin raţionament, prin studii, lecturi; problema răului este deasupra înţelegerii umane. În realitate, răul nu există. Răul este rău numai pentru cei slabi. Pentru cei care nu sunt pregătiţi, care nu ştiu să se servească de el, răul există, e o realitate foarte puternică. Dar pentru fiii lui Dumnezeu, pentru marii Maeştri, răul, despre care religia creştină a vorbit atât de mult fără să-l înţeleagă, e o materie preţioasă, bogată pe care ei o exploatează şi de care se servesc pentru munca lor.

Când eram în India, am întâlnit anumiţi yoghini ce se chemau siddhas. Aceştia sunt fiinţe pentru care nimic nu e murdar sau impur; ei se hrăneasc cu deşeuri, cu organe de animale, excremente de orice fel, pentru că au avut voinţa să transforme totul pentru a obţine puteri magice formidabile; şi chiar le obţin cu adevărat, am verificat. Numai că, după părerea mea, nu e necesar să utilizezi metode atât de barbare şi inestetice.

Deci, în ceea ce priveşte tehnicile tantrice, eu nu sunt chiar de acord cu ele, mai ales când ele trebuie să fie practicate de Occidentali. Pentru a sublima forţa sexuală Învăţământul Fraternităţii Albe Universale dă alte metode, şi când le veţi cunoaşte, veţi vedea că acest Învăţământ depăşeşte de departe toate tradiţiile creştine de puritate şi de castitate aşa-zise, care sfârşesc prin a face din om un fel de eunuc, cum depăşeşte acele doctrine care, sub pretextul tantrismului, antrenează oamenii în tot felul de excese sexuale. În secolul trecut, a existat în Anglia un ocultist Aleister Crowley, care, vrând să facă experienţe asemănătoare cu cele ale Tibetanilor, s-a afundat în magia neagră şi a sfârşit prin a aduce la nebunie pe anumite femei cu care îşi făcea experienţele. El avea puteri, desigur, dar la ce preţ le-a obţinut!

De aceea nu vă sfătuiesc să vă aventuraţi în aceste experienţe, pentru că vă veţi lăsa penele şi fulgii. Pentru a practica tantrismul, trebuie să fii foarte exersat, foarte stăpân pe sine, şi chiar şi atunci este extrem de riscant. Dacă sunteţi cu adevărat decişi să vă sublimaţi forţa sexuală, cea mai bună soluţie este de a menţine o anumită distanţă şi de a nu lua dragostea decât în doze homeopatice, adică a ajunge în relaţiile voastre cu bărbaţii şi femeile să vă mulţumiţi cu o privire, cu un surâs, cu câteva cuvinte, cu o strângere de mână. Dacă doriţi să scurtaţi distanţa, să vă apropiaţi, să fuzionaţi, e şi mai dificil: odată căzuţi în foc, nu veţi mai putea să vă controlaţi, nu veţi mai fi stăpâni pe energiile voastre, şi e inutil din acel moment să mai vorbim de tantrism!

 
Cartile lui Omraam Mikhael Aivanhov se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture