Ram Dass – Trezirea Spirituala

OPRAH: Aţi avut un moment de transformare cu un guru pe care l-aţi cunoscut în India?

RAM DASS: Ne îndreptam cu maşinile către poalele munţilor Himalaya şi ne-am oprit la un templu de la marginea drumului. Iată scena: un bărbat cu o pătură pe spate, aşezat la o masă, cu vreo douăzeci de oameni înjur, şi el vorbeşte.

OPRAH: Stând la picioarele lui?

RAM DASS: Stând la picioarele lui, în ţinute albe şi tot ce trebuie. Aşa că m-am ridicat, pentru că nu am vrut să am de-a face cu ei.

OPRAH: Absolut deloc.

RAM DASS: Mda. Ei bine, a arătat spre mine. Vorbea în hindi. Şi a zis: „Astă-noapte, stând sub cerul înstelat, te-ai gândit la mama ta. E moartă”. I-am răspuns că da, aşa e. De unde putea să ştie asta? Mi-a spus: „Splina”, adică organul din cauza căruia mama nu mai este.

OPRAH : Acesta a fost momentul în care aţi zis „Oh!“

RAM DASS: Mda.

OPRAH: „Cine e tipul ăsta?”

RAM DASS: Da, „cine e?” De unde ştia? Eu nu spusesem nimănui. Intr-un fel, acesta a fost un miracol. Şi mi-am zis: „Dacă a ştiut asta, o să ştie şi ooh, ooh, ooh”.

OPRAH : „Dac-a ştiut asta, atunci mă cunoaşte, îmi ştie toate secretele.

RAM DASS: Atunci am ridicat ochii spre el şi am observat că mă privea cu iubire necondiţionată, chiar aşa, cu iubire necondiţionată. Mă iubea deplin. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată. Oamenii te iubesc pentru că eşti băiat cuminte, pentru că eşti prieten bun. Dar el mă iubea pe de-a-ntregul, cu toate ale mele pe care nu doream să le ştie altcineva…

OPRAH: Aşa e, asta e o temere a tuturor:„Dacă m-ai fi cunoscut cu adevărat”. Dacă m-ai fi cunoscut cu adevărat, nu m-ai fi iubit cu adevărat.

RAM DASS: Exact. Iar omul acesta mă cunoştea şi mă iubea. Şi m-am trezit spunând: „M-am întors acasă”.

OPRAH: Cum vă explicaţi că, stând în faţa acelui Maharaji, nu numai că aţi simţit iubire, dar aţi devenit iubire şi aţi iubit oamenii?

RAM DASS: Mi-a oglindit sufletul. Şi m-a făcut să mă identific cu sufletul meu, nu cu egoul meu. Eram cine credeam că sunt şi cine eram cu adevărat. Şi el mi-a spus: „Vreau să iubeşti pe toată lumea”.

OPRAH: Aşadar, v-aţi întors ca să răspândit iubirea, mesajul iubirii

RAM DASS: Da.

 


Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 
 
Cartile lui Ram Dass se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Sustinerea voastra este importanta, asfel putem continua!