Sal Rachele – A 3-a densitate: Vointa captiva

Există foarte puţin sau chiar deloc liber arbitru în cea de-a 3-a densitate de conştiinţă. Aici este tărâmul conformităţii şi aderenţei faţă de diverse sisteme de credinţă. Sufletele din cea de-a 3-a densitate nu au liber arbitru deoarece voia lor este captivă în cadrul programării şi condiţionării. Ele au ceea ce ar putea fi descris în mod corect “iluzia alegerii”. Aceasta înseamnă că ele par că pot să aleagă între, de exemplu, o rochie roşie şi una albă, sau între un Ford şi un Chevrolet, sau între un post de televiziune cu ştiri de seară şi unul de divertisment. Dar ele nu au o opţiune reală — aşa numitele lor “alegeri” sunt bazate pe programare şi condiţionare – sistemele lor de credinţă despre realitate.

Acest lucru devine şi mai clar în cadrul religiei. Un baptist poate să pară că are o alegere privind bisericile. Poate că sunt opt biserici baptiste în oraş şi trei dintre ele sunt aproape de casă, aşa că baptistul şi familia sa merg la toate cele trei şi apoi decid care le place mai mult. Dar vă puteţi imagina un baptist mergând la un templu budist sau la o moschee musulmană?

Intr-o notă mai subtilă, aveţi persoane religioase “eclectice” care ar putea dori să exploreze diferite căi religioase. Ele chiar ar putea vedea că fiecare cale este ca un aspect diferit al aceleiaşi creaturi (vă amintiţi povestea omului orb şi a elefantului). Totuşi, câţi oameni au un sistem de credinţă despre un Dumnezeu care încă îi controlează din adâncul subconştientului?

Acest autor foloseşte analogia de a fi închis într-o cutie. Cutia este colecţia de sisteme de credinţă, condiţionări şi programări care definesc existenţa micului sine. Aşa numitele religii “iluminate” au construit, pur şi simplu, o cutie mai mare decât aşa numitele religii “fundamentaliste”. Invăţăturile “New Age” au, poate, o perspectivă mai cuprinzătoare asupra lui Dumnezeu, dar cele mai multe sunt încă influenţate de căile şirete şi ascunse prin care ego-ul îşi menţine iluzia de control al realităţii.

Este extrem de rar pentru un individ să fie complet în afara cutiei. O astfel de persoană trebuie să elibereze toate conceptele, ideile şi atitudinile privind Creaţia şi să aibă o experienţă directă a realităţii fără etichete, descrieri şi convenţii ale societăţii modeme. Trebuie să nu existe nici un fel de identificare cu credinţele acceptate ale lumii. Un astfel de suflet trebuie să se elibereze de “vacile sacre” menţionate în lucrările precedente ale autorului. Vacile sacre sunt credinţe care sunt atât de adânc îmbrăţişate de lume încât simt considerate adevăruri absolute. Exemple includ credinţa că moartea şi taxele sunt certitudini. Există yoghinl şi rebeli care au reuşit să evite aceste aşa numite lucruri inevitabile.

In afara cazului în care ceva este adevărat pentru toţi şi pentru toate, acel ceva nu este un adevăr absolut. Dacă o particulă subatomică poate să demonstreze abilitatea de a călători în timp, atunci călătoria în timp nu poate fi imposibilă. Ca urmare, vaca sacră care spune “trecutul este sculptat în piatră şi nu este nimic care mai poate fi făcut cu el” trebuie Reexaminată.

Sufletele din cea de-a 3-a densitate sunt condiţionate să creadă că realitatea este într-un anumit mod şi sunt încurajate să se conformeze acelei realităţi. Ele sunt blocate în timpul liniar şi nu au capacitatea să cuprindă ideea de timp neliniar sau vertical. Conformitatea sau credinţa că “aşa stau lucrurile” este caracteristica principală a conştiinţei celei de-a 3-a densităţi. Aceasta nu trebuie confundată cu unitatea sau “unimea” care este o calitate a conştiinţei celei de-a 5-a densităţi.

Aproape 75% din oameni sunt blocaţi în conştiinţa celei de-a 3-a densităţi. Acest lucru este evident atunci când vedeţi ceea ce omul obişnuit face tot timpul. Fondatorii au observat la un moment dat că “Fiinţele umane petrec cinci zile pe săptămână muncind pentru ca să îşi poată permite să cumpere lucruri în celelalte două zile ale săptămânii – cele mai multe dintre lucruri nefiind necesare.”

Caruselul consumerismului este un prim exemplu al captivităţii într-o cutie. Oamenii privesc ştirile şi spectacolele de divertisment în care reclamele şi agenţii de publicitate îşi aruncă înainte farmecele şi zorzoanele, apoi consumatorii se grăbesc să-şi cumpere ultimul iPhone sau altele. Ei fac datorii din ce în ce mai mari pentru a-şi menţine stilul de viaţă în care au fost condiţionaţi să creadă. Apoi trebuie să lucreze mai mult şi mai mult pentru a plăti dobânzi la dobânzi, la dobânzi, la datoriile acumulate.

Foarte puţin timp rămâne pentru eliberarea micului sine din acest carusel al iluziilor — ideea că cel care are mai multe jucării învinge. Conformitatea celei de-a 3-a densităţi se desfăşoară în diverse moduri: naţionalism, mândrie şi prejudecată rasială, identificare cu grupuri sociale şi etnice, credinţe religioase şi dogme, iluzia alegerilor în politică (un partid camuflat ca două partide în cele mai multe dintre aşa numitele ţări “avansate”) etc. Reformă după reformă şi nici o schimbare reală nu apare atât timp cât oamenii sunt sclavii sistemelor lor de credinţă.

 
Cartile lui Sal Rachele se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Vrei sa multumesti pentru informatiile publicate? Susține-ne prin o mica donație!