Sal Rachele – A 4-a densitate: Liberul Arbitru

Acesta este tărâmul adevăratei alegeri, deşi se poate spune că singura alegere reală este dacă cineva acceptă sau nu că este Una cu Dumnezeu sau alege să creadă că este separat de Dumnezeu.

Sufletele celei de-a 4-a densităţi s-au eliberat de sistemele de credinţă şi programele limitative şi sunt gânditori liberi sau individualităţi, mai degrabă decât turme care urmează orbeşte status-quo. Sunt, probabil, liberali sau chiar anarhişti, opunându-se statelor cu guverne opresive şi exces de autoritate (armată, poliţie). Ei ar putea să confunde conformitatea cu unitatea, gândind că sufletele celei de-a 5-a densităţi sunt comuniste sau socialiste, sau sunt cumva subiect al controlului mental (ceea ce este adevărat pentru conştiinţa celei de-a 3-a densităţi).

“Individualitatea” celei de-a 4-a densităţi este o evoluţie naturală care apare din momentul în care sufletul a început să îşi pună întrebări despre crezurile şi dogmele zilei. Deseori începe cu deziluzia sau realizarea că ceea ce i s-a spus până acum nu este în totalitate corect. Deseori, deziluzia apare în timpul aşa numitei crize a vârstei mijlocii. Aţi lucrat de când aţi absolvit studiile la un serviciu pe care nu l-aţi plăcut şi acum aţi ajuns la 40 de ani şi începeţi să vă întrebaţi “Asta să fie totul despre viaţă?”

Poate v-aţi căsătorit, aveţi copii, aţi cumpărat o casă în suburbii (pe care nu prea vi-o puteţi permite) şi acum aveţi un abţibild pe maşină (notă trad. – o parodie a unei anumite producţii Disney): “I owe, I owe, so off to work I go.” (notă trad. – Datorez, datorez, aşa că la muncă mă duc – rimează în limba engleză cu imnul celor 7 pitici din Albă ca Zăpada). Viaţa voastră cuprinde două săptămâni de “vacanţă” în fiecare an, plus două săptămâni de “zile sfinte” de Crăciun, în care petreceţi timp cu membrii familiei pe care nu îi mai întâlniţi în restul anului.

După 20 de ani sau mai mult, începeţi să vă puneţi întrebări şi atunci începe cu adevărat deplasarea către conştiinţa celei de-a 4-a densităţi. Faceţi prima alegere reală în viaţă – fie să continuaţi să vă conformaţi societăţii jucându-vă rolul în dramă, fie să vă eliberaţi şi să priviţi viaţa dintr-o perspectivă nouă. Poate că aveţi succes în a vă elibera de status-quo şi deveniţi excentrici şi neobişnuiţi în comparaţie cu cei mai mulţi oameni. Aţi putea să vă schimbaţi starea politică la “independent” sau “liberal.” Aţi putea începe o afacere neuzuală sau urma o pasiune, în vreme ce prietenii şi vecinii dau din cap a dezaprobare.

In acel moment, aţi putea fi atraşi de tematica “New Age” sau de stiluri de viaţă alternative. Aţi putea să vă alăturaţi unei comunităţi spirituale, practicând yoga, meditaţia sau alte discipline. Descoperiţi moduri de a vă elibera de condiţionare şi programare. Folosiţi afirmaţii pentru a contrabalansa sistemele de credinţă negative din subconştient.

Legea celei de-a 4-a densităţi este “Starea conştiinţei tale îţi determină experienţa realităţii.” Recunoaşteţi că gândurile voastre creează percepţia despre lume şi începeţi să vă schimbaţi gândurile. Aţi putea ajunge la conştientizarea faptului că problemele din lume sunt create de problemele din karmă – că durerea şi suferinţa au cauze premergătoare acestei vieţi, că, probabil, aţi făcut ceva rău acum mult timp şi încă plătiţi pentru asta în viaţa curentă. Deşi aceasta nu este chiar adevărat, pare a fi aşa atunci când sunteţi blocaţi în cea de-a 4-a densitate. Aţi schimbat mica voastră cutie 3D cu una mult mai mare şi mai frumoasă, cutia 4D.

Multe suflete consideră cea de-a 4-a densitate ca fiind realitatea supremă. Ele se consideră libere, deoarece nu mai sunt sclavii sistemului. Aceasta este parte din capcană. In cele mai multe cazuri, există niveluri de iluzie pe care nu le-aţi eliberat cu adevărat în cea de-a 4-a densitate, de exemplu, vina. Credinţa că ceva este în neregulă cu voi sau, cumva, că meritaţi să fiţi pedepsiţi şi să suferiţi pentru ceva ce aţi făcut în trecut, provine din Cauza Originară. Nu confundaţi aceasta cu Păcatul Originar, un concept creat de biserică pentru a vă menţine blocaţi în tărâmul dualităţii. Cauza Originară este prima experienţă a venirii în lumile joase prin încarnare şi constă în traumele pe care le-aţi avut în timpul procesului, împreună cu sistemele de credinţă care s-au format atunci.

Până când nu vindecaţi trauma originară asociată cu densificarea în formă fizică, nu veţi curăţa toată karma şi nu veţi învăţa cum să vă eliberaţi în totalitate de toate cutiile. Autorul a oferit multe informaţii despre Cauza Originară în celelalte cărţi şi vă sugerăm să citiţi despre aceasta pentru a înţelege straturile profunde de vinovăţie şi frică din mintea subconştientă.

A fost probabil Goethe cel care a spus “Nimeni nu este atât de fără speranţă înrobit precum cei care cred în mod fals că sunt liberi”. Până când nu lăsaţi permanent vinovăţia deoparte, nu sunteţi liberi. V-aţi actualizat, pur şi simplu, închisoarea şi i-aţi oferit mai multe facilităţi.

Cei care îşi cedează puterea karmei din vieţile trecute, crezând că trebuie să sufere inechităţi şi circumstanţe rele din cauza faptelor pe care le-au făcut sau nu într-o viaţă trecută, sunt printre cei care au căzut pradă capcanei vinovăţiei.

Sufletele doresc experienţă. Ele sunt aventuroase. Vor să exploreze toate aspectele creaţiei, inclusiv tărâmurile dualităţii.

Dacă aţi fost rege, regină sau orice fel de rang asociat regalităţii în vieţile trecute şi aţi făcut abuz de poziţie, fiind lacomi şi hrăpăreţi, în vreme ce ţăranii sufereau de foame în afara zidurilor palatului, atunci sufletul vostru poate dori să trăiască experienţa celeilalte faţete a dualităţii în viaţa următoare. Ca urmare, veniţi din nou ca un ţăran sărac, suferind de foame în afara zidurilor palatului. Este aceasta o pedeapsă pentru “păcatele” vieţii trecute? Absolut nu. Este, mai degrabă, dorinţa sufletului de trăi experinţa ambelor părţi în drama dualităţii.

Cei care au citit deja cărţile precedente ale acestui autor ştiu că ideea de mai sus este repetată deseori. De câte ori ne angajăm în repetiţie în aceste materiale, există un motiv întemeiat. Multe dintre învăţăturile Orientale sunt la fel de insidioase în promovarea vinovăţiei ca şi învăţăturile Occidentale. A crede că trebuie să plătiţi pentru “păcatele” vieţilor trecute în viaţa prezentă este, mai degrabă, o extensie a ideii că trebuie să mergeţi în iad după ce muriţi din cauza fărădelegilor voastre.

Iertarea este cheia dizolvării karmei. Iertarea nu este acelaşi lucru ca scuza. Puteţi scuza pe cineva fără a-l ierta cu adevărat. Poate cineva vă datorează bani şi decideţi să scuzaţi datoria, dar, adânc în interior, încă simţiţi furie că acea persoană a eşuat în a vă înapoi banii. Adevărata iertare implică o eliberare a tuturor sentimentelor negative şi recunoaşterea că sufletul care a comis aşa numita nedreptate este un copil perfect al lui Dumnezeu purtând masca de om imperfect.

In adevărata iertare, conştientizezi că orice s-a întâmplat este o simplă parte a dramei şi nu schimbă faptul că tu şi cu celălalt sunteţi ambii expresii ale iubirii necondiţionate. Pe măsură ce înveţi să te ierţi şi să te iubeşti pe tine şi pe ceilalţi necondiţionat, transcenzi, în final, conştiinţa celei de-a 4-a densităţi şi începi să te muţi în cea de-a 5-a densitate.

 
Cartile lui Sal Rachele se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture