Samael Aun Weor – Cartea vietii

O persoana e ceea ce este viata sa. Ceea ce continua dincolo de moarte, e viata. Aceasta este semnificatia cartii vietii care se deschide o data cu moartea. Privita aceasta chestiune dintr-un punct de vedere strict psihologic, o zi oarecare din viata noastra este, în realitate, o mica replica a întregii vieti. Din toate acestea putem deduce urmatoarele: daca un om nu lucreaza asupra lui însusi astazi, nu se va schimba nicicând. Când afirmam ca vrem sa lucram asupra noastra însine si nu lucram azi, amânând munca pe mâine, o astfel de afirmatie va fi un simplu proiect si nimic mai mult, deoarece în ziua de azi se afla replica întregii noastre vieti.


Exista undeva o vorba populara care spune: „Nu lasa pe mâine, ce poti face azi”. Daca un om spune: „Voi lucra asupra mea însumi mâine”, nicicând nu va lucra asupra lui însusi, deoarece întotdeauna va exista un mâine. Acest lucru este foarte similar cu o anumita înstiintare, anunt sau text pe care unii comercianti îl afiseaza în magazinele lor: „AZI NU SE DA PE DATORIE, DAR MÂINE DA”.

Când vreun nevoias, vine sa solicite credit, se loveste de teribila înstiintare, iar daca revine a doua zi, gaseste din nou nenorocitul anunt sau text. Aceasta e ceea ce se cheama în psihologie „boala zilei de mâine”. Atâta timp cât un om va spune „mâine”, nicicând nu se va schimba.

Este necesar, cu maxima urgenta, fara nici o amânare, sa lucram asupra noastra însine azi, nu sa visam lenesi la un viitor sau la o oportunitate extraordinara.

Aceia care spun: „Întâi voi face asta sau aia si dupa aceea voi lucra”, niciodata nu vor lucra asupra lor însisi, acestia sunt locuitorii pamântului mentionati în Cartile Sfinte.

Am cunoscut un puternic proprietar de pamânturi care spunea: „Trebuie mai întâi sa ma înavutesc si dupa aceea voi lucra asupra Mea Însumi”. Când era bolnav pe moarte l-am vizitat, i-am pus urmatoarea întrebare: „Tot mai vrei sa te înavutesti?” „Îmi pare într-adevãr rãu cã am pierdut timpul”, mi-a rãspuns. Dupã câteva zile a murit, dupã ce și-a recunoscut greșeala.

Acel om avea multe pãmânturi, dar vroia sã se înstãpâneascã pe proprietãțile vecine, sã se „înavuțeascã” pentru ca ferma sa sã fie mãrginitã exact de patru drumuri. „Ajunge zilei necazul ei!”, a spus Marele KABIR Iisus.

Sã ne auto-observãm chiar azi, în legãturã cu ziua mereu recurentã, miniaturã a întregii noastre vieți.

Când un om începe sã lucreze asupra lui însuși chiar azi, când își observã neplãcerile și suferințele, merge pe drumul succesului.

Nu ar fi posibil sã eliminãm ceea ce nu cunoaștem. Trebuie sã observãm mai întâi propriile noastre erori.

Avem nevoie sã ne cunoaștem nu doar ziua, ci și relația cu aceasta. Existã o anumitã zi obișnuitã pe care fiecare persoanã o experimenteazã direct, exceptând faptele insolite, neobișnuite.

Se dovedește interesant sã observãm recurența zilnicã, repetiția de cuvinte și întâmplãri pentru fiecare persoanã etc.

Aceastã repetare sau recurențã a evenimentelor și cuvintelor, meritã sã fie studiatã, ne conduce la auto-cunoaștere.


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture