Samael Aun Weor – Creaturi Mecanice

Nicidecum nu am putea nega Legea Recurenței care se produce în fiecare moment al vieții noastre. În mod cert, în fiecare zi a existenței noastre existã o repetare de evenimente, stãri de conștiințã, cuvinte, dorințe, gânduri, acte de voințã etc. Este clar cã atunci când o persoanã nu se auto-observã, nu-și poate da seama de aceastã neîncetatã repetare zilnicã.


Se dovedește a fi evident cã cine nu simte nici un interes pentru a se observa pe sine însuși, nu dorește nici sã munceascã pentru a obține o adevãratã transformare radicalã.

Dar, culmea culmilor, existã oameni care vor sã se transforme fãrã a lucra asupra lor înșiși.

Nu negãm faptul cã fiecare are dreptul la adevãrata fericire a spiritului, însã, de asemenea este sigur faptul cã o astfel de fericire ar fi mai mult decât imposibilã, dacã nu lucrãm asupra noastrã înșine.

O persoanã se poate schimba în mod intim când întradevãr reușește sã-și modifice reacțiile în fața diverselor întâmplãri care îi survin zilnic.

Dar nu am putea sã schimbãm modul nostru de a reacționa în fața întâmplãrilor vieții practice, dacã nu am lucra serios asupra noastrã înșine.

Avem nevoie sã schimbãm modul nostru de a gândi, sã fim mai puțin neglijenți, sã devenim mai serioși și sã luãm viața într-un mod diferit, în sensul sãu real și practic.

Însã, dacã noi continuãm așa cum suntem, comportându-ne la fel în fiecare zi, repetând aceleași greșeli, cu aceeași neglijențã din totdeauna, orice posibilitate de schimbare va rãmâne, de fapt, eliminatã.

Dacã o persoanã într-adevãr vrea sã ajungã sã se cunoascã pe sine însãși, trebuie sã înceapã prin a-și observa propria comportare în fața evenimentelor oricãrei zile a vieții. Nu vrem sã spunem cu aceasta cã o persoanã nu trebuie sã se observe pe ea însãși zilnic, vrem doar sã afirmãm cã trebuie sã începem prin a observa o primã zi. În toate trebuie sã existe un început, și a începe prin a observa comportamentul nostru în oricare zi din viața noastrã este un bun început.

A observa reacțiile noastre mecanice în fața tuturor acelor detalii mãrunte ale dormitorului, locuinței, sufrageriei, casei, strãzii, serviciului etc. etc. etc., ceea ce spunem, simțim și gândim, este cu siguranțã lucrul cel mai indicat.

Important este sã vedem apoi cum sau în ce mod putem schimba acele reacții; însã dacã noi credem cã suntem persoane bune, cã nicicând nu ne comportãm în mod inconștient și greșit, nicicând nu ne vom schimba.

Înainte de toate avem nevoie sã înțelegem cã suntem persoane-mașini, simple marionete controlate de agenți secreți, de Euri oculte.

Înãuntrul persoanei noastre trãiesc multe persoane, niciodatã nu suntem identici; uneori se manifestã în noi o persoanã meschinã; alteori o persoanã iritabilã; în orice altã clipã o persoanã splendidã, binevoitoare; mai târziu o persoanã scandaloasã sau calomniatoare; dupã aceea un sfânt, apoi un șarlatan etc. etc. etc.

Avem persoane de tot felul în interiorul fiecãruia dintre noi, Euri de toate felurile.

Personalitatea noastrã nu este altceva decât o marionetã, o pãpușã vorbitoare, ceva mecanic.

Sã începem prin a ne comporta conștient pe durata unei mici pãrți a zilei; trebuie sã încetãm sã fim simple mașini, chiar dacã va fi timp de câteva minute pe zi, acesta va avea o influențã decisivã asupra existenței noastre.

Când ne Auto-Observãm și refuzãm sã facem ceea ce vrea un Eu sau altul, este clar cã începem sã nu mai fim mașini.

Un singur moment în care suntem destul de conștienți pentru a înceta sã fim mașini, dacã se face în mod voluntar, de obicei modificã multe circumstanțe neplãcute…


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture