Articole

Samael Aun Weor – Cultul Focului

Cultul Focului era grandios in Persia antică. Cultul Focului este foarte vechi. Se povesteşte că acest cult este anterior Dinastiei Achemenide şi epocii lui Zoroastru. Sacerdoţii Persani aveau o Liturghie Ezoterică foarte bogată in legătură cu cultul focului. Bătranii Inţelepţi n-au neglijat niciodată focul; ei aveau misiunea de a menţine acest foc aprins mereu. Doctrina Secretă a lui Avesta spune că există diferite tipuri de foc: focul Fulgerului care străluceşte in noaptea teribilă; focul care lucrează in organismul omenesc producand calorii şi regland procesele digestiei şi ale asimilării; focul care se concentrează in plantele nevinovate din natură; focul care arde in interiorul munţilor şi pe care-l varsă vulcanii pămantului; focul care inconjoară pe Ahuramazda, formandu-i o Aureolă Divină; focul domestic pe care-l folosesc profanii pentru a-şi pregăti alimentele.

Perşii spuneau că atunci cand apa care fierbe se revarsă sau cand o fiinţă vie se arde, Dumnezeu făcea ca activitatea sa benefică asupra poporului său ales să inceteze.

Intr-adevăr, focul este susceptibil de mai multe modificări insă, din toate focurile, cel mai puternic este focul care arde in prezenţa lui Ahuramazda (Logosul Solar), formandu-i aureola Divină. Este focul care rezultă din transmutaţia secreţiilor sexuale. Este Kundalini, Şarpele de Foc al Puterilor Noastre Magice, Focul Sfantului Spirit.

Cel care vrea să găsească focul lui Ahuramazda, trebuie să-l căute in interiorul pămantului său filosofic. Acest pămant este chiar organismul uman. Preoţii persani cultivau acest foc in locuri total obscure, in temple subterane şi locuri secrete. Pe altar, care reprezenta piatra filosofală, exista intotdeauna un enorm potir din metal care părea că iese din piatră. Focul era alimentat intr-una cu lemn uscat şi parfumat, in special cu ramuri de santal. Vechii sacerdoţi aţaţau
intotdeauna focul cu foalele, pentru a nu-l profana cu suflul păcătos al gurii omeneşti.

Umple-ţi potirul cu vinul sacru al luminii. Aminteşte-ţi, stimate cititor, că focul viu, secret şi filosofal arde in interiorul propriului tău pămant filosofic. Tu eşti in măsură acum să inţelegi misterul ocult al ritualului Focului.

Doi Sacerdoţi erau intotdeauna insărcinaţi cu grija focului. Iată Binarul. Fiecare dintre ei se servea de un cleşte pentru a pune butucii de lemn in foc şi de o lingură pentru a răspandi peste ei parfumuri. Erau deci două bucăţi de cleşte şi două linguri: mai putem vedea incă Binarul.

Prin aceasta se inţelege că pentru grija focului trebuie cu necesitate să te supui legii numărului doi. Trebuie ca bărbatul şi femeia, uniţi intr-un Binar perfect, să aprindă şi să aibă grijă de focul Divin al lui Ahuramazda.

In Bundehesch, un fel de Evenghelie rituală, se spune că puţul, care conţinea apa sacră in care Sacerdotul işi făcea ablaţiunile inainte de a se prezenta la altarul Focului, se afla intr-o incăpere specială. Numai cel care bea apa pură a vieţii poate aprinde focul. Numai cel care işi spală picioarele in apele renunţării poate aprinde focul. Numai cel care păstrează apa poate ritualiza cu focul. Această apă simbolizează Ens-Seminis.

In intreaga Persie dăinuie urmele templelor complexe, cu anticamere in care se aducea un cult focului. Aceste vestigii pot fi regăsite in zilele noastre la Persepolis, Ispanan, Yezd, Palmir, Susa etc. etc.

Focul este extrem de Divin. Focul nu trebuie să lipsească niciodată din casa celor care parcurg Drumul Căsătoriei Perfecte. O candelă aprinsă cu o profundă evlavie face intotdeauna cat o rugăciune şi atrage de sus un formidabil flux de energie divină. Fiecare rugăciune către Logos trebuie insoţită de foc. Astfel, oraţia este puternică.

Iată ora revenirii la cultul Focului. Gnosticii trebuie să meargă să se plimbe la ţară sau la munte şi acolo, in sanul adanc al Mamei Natură, să facă focuri din lemn, să se roage şi să mediteze. Putem astfel atrage de sus puternice efluvii de Energie Divină care ne vor ajuta in Marea Operă a Tatălui.

Fiinţa umană trebuie să aprindă cele patruzeci şi nouă de focuri ale sale cu ajutorul Magiei Sexuale. Atunci, cand gandurile noastre vor fi arzătoare, vom putea crea, ca Zeii inefabili ai Cosmosului. Zeii Sfanţi sunt veritabili Miniştri ai focului. Zeii Sfanţi sunt flăcări ale focului arzător.

DERVIŞII DANSATORI.

Dansurile Sacre ale Dervişilor Dansatori sau Dervişilor care se invartesc, atat in Persia cat şi in Turcia etc., constituie in fond un cult al focului. Este deplorabil că Autorităţile din Ankara, sub pretextul progresului şi civilizaţiei, au interzis dansurile publice ale Dervişilor Dansatori.

Derviştii imită Mişcarea Planetelor Sistemului Solar in jurul Soarelui. Dansurile Dervişilor sunt in legătură intimă cu Şira Spinării şi focurile sexuale. Nu trebuie să uităm niciodată că cu Muzica şi Dansul Şarpele se bucură, aşa cum o demonstrează in Egipt şi in India Imblanzitorii de Şerpi. Aceştia cantă din Minunatele lor fluiere iar Şerpii, fermecaţi, dansează.

Este cazul să amintim in acest moment Dansurile Rituale ale Focului ale tuturor Popoarelor Antice. Să ne amintim de dansurile pe care le realizau cuplurile nude in cadrul Misterelor lui Eleusis, să ne amintim de Baletele Sacre ale Indiei, Egiptului, Mexicului, Yucatanului etc. Cand oamenii de ştiinţă vor fi in măsură să studieze cu ajutorul aparatelor speciale registrele Akashice, intreaga Lume va putea să vadă la Televiziune Dansurile Focului din vremurile Arhaice şi vom reveni la aceste dansuri care, in mod inevitabil, vor inlocui Dansurile profane.

TENEBRELE EGIPTENE.

Acum caţiva ani, anumiţi Călugări de rea credinţă de la Mănăstirea de pe Muntele Athos, celebră in Grecia şi in Rusia, au inceput să vandă Tenebre Egiptene in flacoane, caştigand prin aceasta Mulţi Bani. Se adevereşte absurd să vinzi Tenebre Egiptene sub formă de pudră neagră in flacoane. Realitatea Tenebrelor Egiptene nu are nimic de-a face cu o oarecare pudră neagră. Expresia de Tenebre Egiptene este ceva alegoric şi foarte vechi: egiptenii, cand se inveleau cu mantalele lor şi inchideau ochii Lumii Fizice, erau in Tenebre pentru Lume, dar intr-o Lumină strălucitoare pentru Spirit.

Sunt in prezent mulţi inţelepţi cufundaţi in Tenebrele Egiptene. Insă ei strălucesc de Focul Sacru al lui Amon-Ra.

Există un anumit număr de inţelepţi egipteni care au fost ingropaţi de vii in stare de Catalepsie. Ei dorm adanc in mormintele lor pană in ziua şi la ora in care trebuie să se trezească, conform planurilor Lojei Albe. Corpul unuia dintre ei este adormit de trei mii de ani inainte de Isus Cristosul, un altul doarme de zece mii de ani inaintea lui Isus Cristosul, şi astfel, dorm cu toţii; corpul lor este in Tenebrele Egiptene, insă Sufletul lor trăieşte, conştient,in Lumile Superioare, lucrand intens pentru omenire.

Cand va veni ziua şi ora, fiecare din aceşti Adepţi va fi ajutat de fraţii lui, corpul lui va fi scos din locuinţa sa funerară şi trezit. Aceşti Adepţi Egipteni vor porni o nouă epocă de activitate Spirituală. Ei păstrează in memoria lor toate cunoştinţele Arhaice.

Se dovedeşte interesant de ştiut că trupurile acestor adepţi, bine invelite in faşii şi protejate in interior de Sicriul lor Funerar, dorm fără să mănance şi fără să bea. Toate funcţiile lor organice sunt in suspensie. Ii protejează Ciudate şi Misterioase Substanţe care procedează astfel incat nici un arheolog să nu poată vreodată să-i descopere.

A putea ieşi din mormant după Mii de ani, a te păstra fără să mănanci sau să bei in tot acest timp, nu este posibil decat cu cultul focului, cu puterea focului. Toţi aceşti Adepţi au practicat intens Magia Sexuală. Numai Şarpele de Foc poate da Adeptului acest tip de puteri teribile.

IAVHE.

In Salonul Amintirilor (Akasha) este scrisă istoria acestui Inger numit Iavhe. Saturnin din Antiochia, Marele Kabalist, spune că Iavhe este un Inger Căzut, Geniul Răului, Diavolul. Iavhe este un Demon teribil de pervers. Iavhe este acel Demon care l-a ispitit pe Cristos in deşert şi care l-a condus pe un munte inalt pentru a-i spune: “Itababo. Toate aceste Impărăţii ale Lumii cu toate bogăţiile lor vor fi ale tale dacă ingenunchezi in faţa mea şi mă adori” Iavhe a numit poporul Evreu “Poporul Meu Ales”.

Evreii l-au confundat intenţionat pe Iavhe cu Domnul Iehova. Iavhe a fost un Hierofant al Lemuriei. El a avut o Soţie-preoteasă, el a fost un Inger cu corp omenesc.

Maestrul Iavhe era un Luptător al Luminii, un Mare Preot al Razei Forţei şi, din cauza inaltei sale Demnităţi Sacerdotale, avea dreptul legitim să poarte cască şi armură, scut şi sabie din aur curat. Soţia-preoteasă a lui Iavhe era, cu siguranţă, o Femeie Adept.

In vremurile Vechi, Castele Războince şi Sacerdotale se dezvoltau fiecare in mod independent. Existau totuşi excepţii, cum este cazul lui Iavhe, care era Preot şi Războinic.

In ambianţa Lemuriei vagabondau Luciferii Anticului Pămant-Lună. Ei erau in căutare de prozeliţi şi ii găseau. Iavhe a fost unul din aceşti prozeliţi. El a devenit discipolul acestor tenebroşi Sub-Lunari şi a practicat Magia Sexuală Neagră cu răsturnarea Vasului lui Hermes.

Este Ştiinţa Bonzilor şi a Dugpaşilor cu bonetă roşie. Rezultatul a fost Fatalitatea. Şarpele de Foc cobori, se infundă in infernurile atomice ale Omului, iar Iavhe s-a transformat intr-un Demon teribil de pervers.

Această Istorisire este scrisă in Akasha. Iavhe a devenit membru al unui templu de Tantrism Negru al Lemuriei. Soţia sa Preoteasă nu a acceptat Magia Neagră cu Răsturnarea Cupei lui Hermes. Iavhe a căzut cu altă femeie. Eforturile pe care le-a făcut Iavhe pentru a-şi convinge soţia Preoteasă s-au dovedit inutile, ea a refuzat să intre in Templul Negru. Acesta a fost sfarşitul Căsătoriei lor. Femeia Adeptă n-a vrut să intre pe un drum negru. Astăzi această Femeie Adeptă este un Inger Inefabil al Lumilor Superioare.

Cultul Focului este intr-adevăr sublim. Zeii Focului ii ajută şi ii protejează pe toţi cei care urmează Drumul Căsătoriei Perfecte.

VÂRSTELE LUMII.

Impărţirea Istoriei Umanităţii in patru Epoci, şi anume: Epoca Aurului, Argintului, Aramei şi Fierului, este o Realitate formidabilă. Focul Planetar Involuţionează şi Evoluţionează trecand prin aceste patru epoci. Nu există indoială că Focul planetei noastre pămant a dat un foarte slab randament in cursul celor Trei Ronduri precedente şi in Anticul Pămant-Lună. Acest Foc este copleşit de Karma.

Acestui lucru i se datoreşte Eşecul umanităţii pe Planeta Pămant. Ciclurile se derulează de-o manieră alternativă. Unei epoci de Mare Inspiraţie Mistică şi de
Productivitate Inconştientă ii urmează o epocă de Critică Formidabilă şi de Auto-Conştiinţă. Una furnizează Material pentru analiza şi Critica celeilalte. In domeniul cuceririlor Spirituale, Buddha şi Isus reprezintă cele mai mari cuceriri ale Spiritului.

Alexandru Macedon şi Napoleon cel Mare reprezintă cuceririle in Lumea Fizică. Aceste figuri sunt reproduceri făcute de foc, reproduceri de tipuri umane care au existat cu Zece Mii de Ani in urmă; imagini reflectate ale celui de al zecelea mileniu anterior, reproduse de Misterioasele Puteri ale Focului. “Ceea ce este jos este ca şi ceea ce este sus. Ceea ce a fost va reveni altădată. Lucrurile sunt pe Pămant aşa cum sunt in Cer.”

Dacă Focul planetei noastre pămant s-ar fi dezvoltat in totalitate in Anticul Pămant-Lună şi in cele Trei Ronduri Precedente, la această oră a Vieţii pămantul nostru ar fi un adevărat paradis. Din nefericire, focul nostru planetar este plin de Karma Cosmică.

MAREA PROBLEMĂ.

Intreaga umanitate reunită, suma totală a tuturor unităţilor umane este Adam Kadmon, linia umană a lui Homo Sapiens, Sfinxul, adică fiinţa cu corp de animal şi chip de om.

Fiinţa umană participă la mai multe vieţi, mari şi mici, din care el este o parte componentă; Familia, Poporul, Rasele, Religia, Patria, sunt Fiinţe Vii din care facem parte.

In interiorul nostru există multe vieţi necunoscute. Multe Euri care se bat intre ele şi multe Euri care nu se cunosc intre ele. Ele trăiesc, toate, in interiorul omului, după cum omul şi toţi oamenii trăiesc in interiorul Marelui Corp Spiritual al lui Adam Kadmon.

Aceste Euri trăiesc in interiorul omului in acelaşi fel in care omul şi toţi oamenii trăiesc in interiorul oraşelor, satelor şi congregaţiilor religioase etc. Aşa cum toţi locuitorii nu se cunosc unii cu alţi, tot aşa Eurile care trăiesc in Cetatea cu Nouă Porţi (Omul) nu se cunosc toate intre ele. Aceasta este Marea Problemă.

Cel pe care-l numim om nu are incă Identitate Adevărată. Omul este incă o Fiinţă Nerealizată.

Omul seamănă cu totul cu o casă ocupată de o mulţime de oameni. Omul seamănă cu un vapor in care călătoresc o mulţime de pasageri (Eurile), fiecare cu idealurile sale, proiectele sale, dorinţele sale etc.

Eul care se entuziasmează pentru munca de cultivare a Magisterium-ului Focului este dat la o parte mai tarziu de un alt Eu care Detestă această muncă şi dacă aspirantul a inceput cu multă ardoare să Lucreze in fierăria lui Vulcan, il vedem apoi deziluzionat, retrăgandu-se de la Muncă şi căutand refugiu intr-o mică şcoală care-i oferă o consolare pană ce, mai tarziu, intervine un alt Eu care-l face să iasă şi de acolo. Iată, aceasta-i cea Mai Mare Problemă. In plus, in interiorul omului există vizitatori incluzand persoane non grata şi tenebroşi.

Tot aşa cand intr-un oraş intră mulţi oameni, indivizi cu moravuri uşoare, această tragedie se repetă din nefericire in interiorul Cetăţii cu Nouă Porţi (Omul). In această Cetate intră locuitori tenebroşi care dictează idei rele şi stimulează dorinţe animalice. Din nefericire, Omul este Subconştient 97 la sută şi, incontestabil, el ignoră tot ce se petrece in interiorul său.

Cand aceşti locuitori tenebroşi stăpanesc total creierul uman, omul face lucruri pe care nu le-ar face in mod normal pentru tot aurul din lume. Astfel deci, nu este straniu că pană şi Sfinţii inşişi au violat şi asasinat, intr-unul din aceste momente fatale.

Magisterium-ul Focului se dovedeşte extrem de dificil din cauza acestei imense cantităţi de persoane invizibile care locuiesc şi vizitează Cetatea cu Nouă Porţi.

Fiecare din aceste persoane misterioase, fiecare din aceste Euri, gandeşte diferit şi-şi are propriile obieceiuri şi maniere. Inţelegem in prezent motivul tuturor acestor probleme care apar in cămine. Bărbatul care intr-o zi se inflăcărează pentru soţia sa, a doua zi o abandonează; femeia care astăzi este fidelă bărbatului ei, va pleca maine cu un altul. Aici este Marea Problemă.

In psihicul fiinţei umane se produce o continuă schimbare, o nesfarşită trecere de la un obiect la altul. In interiorul minţii se derulează un neintrerupt film cinematografic de impresii, evenimente, sentimente, dorinţe etc., şi fiecare din aceste lucruri defineşte perfect Eul care domină la un moment dat.

O mulţime de oameni trăiesc in interiorul Cetăţii cu Nouă Porţi. Aceasta este grav. Aici este Marea Problemă. Cultul Focului este foarte greu pentru că in interiorul Cetăţii cu Nouă Porţi trăiesc mulţi oameni care detestă acest cult.

Corpul Fizic nu este nimic altceva decat o secţiune a corpului Tetradimensional, Linga Sarira sau Corpul Vital. Personalitatea Umană este, in ceea ce o priveşte, o Altă Secţiune Tetradimensională a Corpului Uman. Dincolo există Egoul (Eul Pluralizat), ca secţiune superioară a personalităţii umane. Personalitatea moare, insă Amintirea sa rămane in Ego.

In ceea ce priveşte Sufletul şi Spiritul, bietul Animal Intelectual nu ştie nimic din ele. Această cunoaştere este incă foarte departe de nivelul comun umanităţii.

Corpul, personalitatea şi Egoul nu se cunosc deloc unul pe altul, pentru că fiinţa umană este Inconştientă. In aceste condiţii, cum ar putea omul de nivel comun să cunoască Sufletul şi Spiritul?

In realitate, cele trei aspecte inferioare ale Omului, Corpul, Personalitatea şi Egoul, nu se cunosc intre ele decat sub influenţa Narcoticelor sau in stările Hipnotice şi de Medium, in timpul Somnului sau al transei sau cu ajutorul Extazului.

Misterul Sfinxului este Omul. Animalul cu cap uman este Omul. Atat timp cat problema Sfinxului n-a fost rezolvată, noi putem cădea in abisul pierzaniei.

Oricine lucrează in Magisterium-ul Focului trebuie să ceară zilnic mult ajutor Tatălui său care este in secret. Trebuie de urgenţă să-l implorăm pe Dumnezeul nostru Interior ca să repete in interiorul conştiinţei noastre profunde miracolul pe care l-a realizat Isus cand a alungat Negustorii din Templu cu biciul teribil al Voinţei.

Numai Binecuvantatul poate expulza aceste Euri din templul conştiinţei noastre. Aceşti vanzători din Templu Sabotează Marea Operă.

Aceşti negustori sunt cei care sting candelele Templului. Aceasta e Marea Problemă. Intr-adevăr, este vorba de Drumul Tăişului de Cuţit. Acest drum e plin de pericole care vin dinăuntru şi din afară. “Mulţi sunt Chemaţi, puţini sunt Aleşi”.


Sustine traducerea audio a mai multor articole: Doneaza!

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture