Tony Robbins – E nevoie de energie pentru a face schimbari

TONY ROBBINS: Este nevoie de o mare energie pentru a face schimbări. Când nu suferi, când eşti intr-o stare înălţătoare de iubire, creativitate, recunoştinţă sau pasiune, poţi vedea soluţia. Am luat această decizie pentru mine şi asta abia în ultimul an, Oprah. Mi-a schimbat atât de mult viaţa! Intotdeauna am avut o viaţă frumoasă. Intotdeauna am fost recunoscător. Chiar şi în vremurile grele, sunt recunoscător. Dar am decis că, dacă nu mă încântă acest moment, oricare ar fi el – să iau masa de prânz, să vorbesc cu tine, să mă plimb prin pădure -, atunci nici ajutând mai mulţi oameni, schimbând mai multe vieţi, construind mai multe afaceri nu mă vor face mai fericit. Scopul meu este să găsesc acea stare. Când suferi, e greu să treci direct la extaz.

OPRAH: Acum, chiar acum.

TONY: Orice. Vântul. Privirea ta. Ceva ce pot aprecia. Pentru că în clipa în care apreciezi, ieşi din tine. Nu mai eşti obsedat. Aşa cum le spun mereu oamenilor, majoritatea suferinţelor vin din aşteptare. Corect? Transformă-ţi aşteptările în aprecieri, şi întreaga viaţă va urma această transformare. Suferinţa ţi se va încheia în acel moment. Dar, vezi, cei mai mulţi oameni au un şablon pentru cum ar trebui să fie viaţa lor, iar când viaţa se potriveşte cu şablonul, eu întreb: „Spune-mi ceva pentru care eşti fericit”. Şi ei zic: „Ei bine, nu sunt prea multe motive de fericire”. „Spune-mi unul”.

„Sunt fericit pentru copiii mei” sau „Simt fericit cu relaţia mea cu Dumnezeu”.

Aşa ajung la „De ce?” „Copiii mei sunt aşa cum vreau să fie”. Când viaţa se potriveşte cu planul tău, eşti fericit. Când viaţa nu se potriveşte, simţi durere. Când viaţa nu se potriveşte cu planul, dar nu eşti în stare să o schimbi – atunci suferi. Atunci treci prin noaptea întunecată a sufletului. Simţi neputinţa. Ideea e că mintea preia conducerea. Când se întâmplă asta, tinzi să învinuieşti pe cineva, aşa fac cei mai mulţi. Dau vina pe mediu, pe altcineva ori se culpabilizează. Vina nu schimbă nimic. Alternativa e să-ţi schimbi naibii viaţa.

Fă ceva. Sau schimbă-ţi planul.

 
Cartile lui Tony Robbins se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

   
Cartile lui Oprah Winfrey se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture