Articole

William Buhlman – Dezvaluirea indoctrinarii care ne incetineste evolutia spirituala

Puţine fiinţe umane se opresc să se întrebe dacă nu cumva credinţele lor nu au fost vreodată în realitate ale lor. Ele trăiesc în limitele strâmte ale gândurilor şi concluziilor create de minţile altora. Mulţi iau de-a gata programările de o viaţă şi le consideră o parte firească din procesul nostru de socializare. Chiar şi hainele pe care le purtăm, felul în care ne coafam părul, felul de mâncare pe care îl consumăm au fost create de alţii. Cât de des este manipulată viaţa noastră sau limitată de ideile celorlalţi? Cât de des acceptaţi o convingere sau o credinţă gata stabilită numai pentru a intra în rândul lumii?

Fiecare idee neconfirmată, limită şi convingere este o potenţială capcană a minţii, care ne încetineşte evoluţia personală şi spirituală, începând din acest moment, luaţi aminte la numeroasele forţe exterioare care urmăresc să vă influenţeze starea de conştiinţă. Orice gând sau idee care conţine o formă de limitare sau o manipulare bazată pe frică reprezintă o capcană a minţii. O viaţă de indoctrinări fizice are un impact enorm, deoarece minţile noastre sunt pline de mii de presupuneri care ne creează limitele, fricile şi zidurile invizibile de care ne lovim în viaţa noastră.

Toate acestea merg mult mai departe decât putem noi măcar să începem să ne imaginăm. Insăşi baza civilizaţiei umane este concluzia fermă, nedisputată că noi suntem fiinţe umane fizice; şi totuşi, nenumărate experienţe extracoprorale şi de la graniţa dintre viaţă şi moarte confirmă că noi, ca şi conştiinţe, nu deţinem nici o formă biologică sau umană. De fapt, pe măsură ce ne prelungim o experienţă extracorporală, forma noastră umană exterioară se dizolvă iar noi devenim o sferă sau un punct de conştiinţă ce există dincolo de orice densitate şi formă. Cu alte cuvinte, corpul nostru uman este doar un vehicul temporar de care ne putem lipsi, al esenţei noastre spirituale, adevărate, non-umane. Dacă credinţa fundamentală a tuturor civilizaţiilor umane şi al gândirii este complet greşită, atunci imaginaţi-vă doar cât de multe alte concluzii la care noi am ajuns sunt false? Ideea principală este să puneţi totul sub semnul întrebării.

Incepând cu acest moment, observaţi-vă gândurile care vă limitează potenţialul integral, de fiecare dată când un gând începe cu : “Nu pot”, “Nu ar trebui”, “Ar trebui”, “Trebuie”, sau “Nu sunt capabil să”. Deveniţi conştienţi de gândurile restrictive care sunt impuse în mintea şi în viaţa voastră. Puneţi totul sub semnul întrebării. Numai noi putem să rupem acest cerc vicios al condiţionărilor care ne împiedică să ne atingem întregul potenţial.

LINIŞTIREA OCEANULUI DE GÂNDURI

Calmarea minţii reprezintă primul pas. Pentru a începe, imaginaţi-vă că vâsliţi într-o barcă mică aflată în mijlocul oceanului. Valurile sunt agitate şi vă lovesc din toate părţile. Simţiţi cum mişcarea oceanului vă face şi pe voi să vă mişcaţi. Aceste valuri reprezintă gândurile voastre agitate şi mereu în mişcare. Noi avem posibilitatea de a ne linişti mintea şi de a ne relaxa complet.

Respiraţi de câteva ori adânc. Cu fiecare expiraţie, imaginaţi-vă şi simţiţi cum oceanul care vă înconjoară devine liniştit precum sticla. Priviţi cum valurile oceanului se micşorează, şi conştientizaţi cum deveniţi complet calmi şi centraţi. Cu fiecare inspiraţie, simţiţi cum relaxarea vă umple corpul şi mintea. Vizualizaţi cu claritate cum orice mişcare încetează şi cum mintea voastră rămâne într-o stare de pace inefabilă. Simţiţi cum deveniţi nemişcaţi şi lipsiţi de greutate, plutind în propriul corp.

OBSERVAREA VIEŢII VOASTRE

Rămâneţi aşezaţi în linişte şi observaţi o zi obişnuită din viaţa voastră. Vizualizaţi cum vă treziţi dimineaţa şi cum vă trăiţi rutina zilnică. Amintiţi-vă cum interacţionaţi cu ceilalţi şi felul în care vă stabiliţi priorităţile. Cât mai obiectiv cu putinţă, analizaţi şi observaţi-vă viaţa: conştientizaţi-vă obiceiurile zilnice, gândurile şi atitudinile.

Aveţi o perioadă mai grea? Experimentaţi o secvenţă repetitivă zilnică de gânduri şi acţiuni? Care sunt fricile şi problemele nerezolvate care vă ţin pe loc şi vă împiedică să vă atingeţi potenţialul? Amânaţi anumite decizii sau acţiuni? Faceţi tot ce vă stă în putere pentru a vă urma visele şi pasiunile sau vă menţineţi într-un tipar fix? Numai voi aveţi răspunsul la toate aceste întrebări.

Imaginaţi-vă ce ar avea de spus un ghid spiritual, cum ar fi Remi, în timp ce ar observa viaţa voastră cotidiană. Ce fel de exemplu aţi reprezenta voi pentru alte suflete? Dacă răspunsul la aceste întrebări nu vă place, acum este momentul să vă schimbaţi obiceiurile şi viaţa. In acest moment voi aveţi puterea de a vă transforma întreaga viaţă doar prin simpla decizie de a face aceasta. Numai voi sunteţi în măsură să faceţi aceasta. Mobilizaţi-vă pentru a face schimbările de care aveţi nevoie, pentru a deveni cât mai bun.

DEVENIŢI UN OBSERVATOR

O metodă eficientă de a vă obiectiva evoluţia personală este să vă daţi un pas înapoi şi să vă analizaţi reacţiile la numeroasele interacţiuni pe care le aveţi pe parcursul unei zile. Pe parcursul unei zile întregi, verificaţi din oră în oră care sunt emoţiile şi gândurile predominante. Cum v-aţi simţit din punct de vedere mental şi emoţional pe parcursul acestei zile? Care sunt gândurile pe care le proiectaţi pe parcursul unei zile? Fiecare emoţie sau gând este o formă de energie iar viaţa voastră cotidiană este terenul vostru de antrenament. Membri familiei noastre, prietenii şi partenerii de lucru ne oferă de cele mai multe ori cele mai mari provocări pentru starea noastră de conştiinţă. Cum faceţi faţă problemelor de zi cu zi? Cum răspundeţi la fiecare formă de comportament inadecvat care vă este adresat pe parcursul unei zile? Răspundeţi cu aceeaşi monedă, cu un gând sau o vorbă negativă, sau lăsaţi pur şi simplu acea energie să vă tranziteze fără să opuneţi nici un fel de rezistenţă?

Recunoaşteţi numeroasele oportunităţi de evoluţie şi creştere personală care sunt prezente în viaţa voastră de zi cu zi şi deveniţi din ce în ce mai conştienţi de reacţiile voastre la toate energiile care există în jurul vostru; practicaţi detaşarea zilnică. Practicaţi arta de a fi transparenţi şi împăcaţi cu voi înşivă indiferent de evenimentele exterioare. Aceasta ar putea fi una dintre cele mai simple modalităţi de a vă eleva nivelul de conştiinţă. Faceţi din aceasta o plăcere şi deveniţi observatorul spiritual obiectiv al minţii voastre.

CREAREA INTENŢIEI SPIRITUALE ULTIME

Cele mai multe fiinţe umane trec prin viaţă fără ca măcar să îşi pună problema scopului lor spiritual ultim. Ele rămân complet scufundate în drama zilnică a vieţilor lor fizice în vreme ce trec complet cu vederea importanţa majoră a evoluţiei lor spirituale.

Haideţi să schimbăm acest aspect acum.

Acordaţi-vă câteva clipe pentru a vă focaliza atenţia asupra intenţiei spirituale ultime. La modul ideal, ce anume vă doriţi să experimentaţi şi să obţineţi în această viaţă? Realizarea lui Dumnezeu? Realizarea de sine? Unirea cu sinele vostru superior? Folosiţi termeni care simţiţi că ilustrează cel mai bine intenţiile voastre personale. Faceţi din aceasta scopul vostru spiritual.

Evoluţia noastră spirituală este motorul puternic nevăzut care ne conduce vieţile. El orchestrează lecţiile personale, dramele, conflictele şi relaţiile de care avem nevoie pentru a învăţa şi a evolua. Pentru mulţi, existenţa fizică este o călătorie provocatoare de trezire de sine.

O barcă fără cârmă va pluti în derivă şi se va scufunda în ocean. Prin focalizarea intenţiei noastre spirituale, noi începem să fim la conducerea călătoriei conştiinţei noastre şi să ne accelerăm evoluţia spirituală. O metodă uşoară de a ne focaliza intenţiile este să creăm o afirmaţie clară pe care să o repetăm de câteva ori pe zi, ca pe o mantra. De exemplu repetarea expresiilor, “sinele superior acum” sau “esenţa spirituală acum” poate fi foarte puternică. Inainte de a adormi, sau în timp ce meditaţi, repetaţi în gând aceste afirmaţii. Faceţi aceasta câteva zile la rând şi observaţi orice fel de modificări la nivel vibraţional sau la nivelul percepţiilor în ceea ce priveşte starea voastră de conştiinţă. De multe ori, întreaga voastră fiinţă se va simţi mai uşoară şi mai strălucitoare. Repetarea intenţiei voastre spirituale înainte de a adormi poate de asemenea să declanşeze apariţia anumitor vise lucide şi a anumitor experienţe extracorporale? Ideal este să menţineţi aceste gânduri-forţă până când adormiţi.

IMPLEMENTAREA INTENŢIEI VOASTRE ULTIME ÎN MINTEA VOASTRĂ

Inchideţi ochii şi centraţi-vă în sine. Liniştiţi-vă mintea şi imaginaţi-vă că în faţa voastră există un imens bloc de piatră; acest bloc de piatră reprezintă mintea voastră subconştientă. Imaginaţi-vă cum gravaţi intenţia voastră focalizată în piatră. Folosiţi timpul prezent; de exemplu, “Acum îmi experimentez esenţa spirituală.” Vizualizaţi foarte clar cum gravaţi fiecare cuvânt cu ajutorul unui instrument potrivit. Vedeţi cum cuvintele se imprimă în faţa voastră. Daţi-vă cu un pas înapoi şi analizaţi-vă creaţia. Vedeţi şi simţiţi totul cu claritate. Conştientizaţi că tocmai aţi gravat în mintea voastră scopul vostru spiritual. Deveniţi conştienţi că intenţia voastră spirituală focalizată a devenit o parte permanentă a minţii voastre conştiente şi subconştiente. Acum acceptaţi şi îmbrăţişaţi această intenţie focalizată ca fiind o parte esenţială din totalitatea fiinţei voastre. Repetaţi acest exerciţiu de vizualizare până când devine a doua voastră natură. Faceţi aceasta zilnic, de preferat înainte de meditaţia voastră zilnică şi de sesiunile de explorare extracorporală.

DECOJIREA CEPEI – O MEDITAŢIE GHIDATĂ

Respiraţi adânc de câteva ori, purificator, vizuliazaţi o lumină calmantă, vibrantă, care vine de sus şi vă intră prin creştetul capului.. Această lumină relaxantă pătrunde uşor în fiecare celulă şi ţesut a corpului şi a minţii voastre… Simţiţi cum cu fiecare expiraţie vă relaxaţi din ce în ce mai profund. Fiecare nerv şi fiecare muşchi se relaxează din ce în ce mai mult…

Acum imaginaţi-vă că decojţi şi îndepărtaţi toate straturile exterioare grosiere ale vieţii voastre…toate posesiunile, casa voastră, maşina, lucrurile personale, hainele voastre, mobila şi toate obiectele şi structurile care vă înconjoară…Unul câte unul, simţiţi cum toate obiectele din jurul vostru se dizolvă treptat.

Daţi-vă voie să vă detaşaţi de toate posesiunile voastre…şi pe măsură ce faceţi aceasta, simţiţi cum deveniţi din ce în ce mai uşori….îndepărtaţi rând pe rând toate lucrurile pe care le aveţi, toate lucrurile pe care le-aţi etichetat ca aparţinându-vă…

Acum simţiţi cum corpul vostru se dizolvă şi dispare din faţa ochilor voştri…Trageţi adânc aer în piept şi simţiţi cum deveniţi din ce în ce mai uşori…

Decojiţi toate emoţiile, gândurile, senzaţiile, tot ceea ce vă place şi ceea ce nu vă place, îndepărtaţi-le pe toate…Simţiţi cum deveniţi din ce în ce mai uşori, pe măsură ce îndepărtaţi faţada exterioară a densităţii şi a formei.. .Decojiţi toate ideile, concepţiile şi credinţele…Acordaţi-vă un răgaz de o clipă iar apoi daţi-le drumul…

Acum, abandonează-te şi eliberează-te de orice convingere sau concluzie pe care ai acceptat-o încă din copilărie; caută-le şi elimină-le….Simte cum devii din ce în ce mai uşor ca şi cum toate părţile exterioare ale minţii tale ar fi fost eliminate… Eliberează-te de amintirile tale şi de istoria personală; lasă-le pe toate să plece.. Dezbracă-te de toate evenimentele de care eşti ataşat, de toate legăturile, de toate relaţiile. Lasă-le să plece…

Simte cum devii din ce în ce mai uşor, pe măsură ce te rupi de trecut şi de toate ideile şi gândurile tale…Elimină toate convingerile legate de cele trei dimensiuni, de toate identităţile grosiere de sine…Elimină toate formele tale exterioare, toate gândurile, toate emoţiile.

Eliberează-te de orice legătură reziduală cu conceptul de sine fizic… Eliberează-te de toate credinţele şi convingerile tale. Simte cum le laşi să se ducă…Te simţi din ce în ce mai uşor; eşti pură conştiinţă fără formă…

In timp ce decojeşti şi te eliberezi de fiecare strat de materie, gând şi emoţie, ceva rămâne…conştiinţa care a existat dinaintea trupului tău, dinaintea gândurilor tale, a emoţiilor şi posesiunilor materiale…

După ce ai îndepărtat totul, mai rămâne o singură percepţie: pura conştiinţă… Eşti lumină pură conştientă şi clară, înzestrată cu abilitatea nelimitată de a crea orice îţi propui..  In timp ce te uneşti şi devii una cu lumina clară a conştiinţei, devii din ce în ce mai uşor… Abandonându-te, tu devii pura lumină a conştiinţei… lipsit de greutate, fără nici un pic de efort… Simte cum pluteşti, liber de orice densitate sau formă.. .Devii una cu esenţa ta spirituală… Abandonează-te şi simte fericirea pură de a fi.

VORTEXUL SPIRITUAL DE VINDECARE, O MEDITAŢIE GHIDATĂ

Inspiră adânc de câteva ori şi închide uşor ochii. Imaginează-ţi un vortex puternic de lumină albă, vibrantă, vindecătoare, deasupra capului.

Vortexul care se roteşte are capacitatea de a-ţi vindeca mintea şi corpul. Imaginează-ţi cu putere şi simte cum acest Vortex de energie care se roteşte începe să coboare uşor şi intră în creştetul capului tău.

Simte cum această energie vindecătoare vibrantă trece prin capul tău, prin umeri, purificând fiecare celulă şi sistem din trupul tău.

Lumina puternică coboară în jos spre pieptul tău, spre abdomen şi şolduri, eliminând toate fricile şi limitările.

Imaginează-ţi şi simte cum braţele şi picioarele tale devin din ce în ce mai uşoare.

Simte acest vortex energetic spiralat cum îti traversează şi îţi învăluie întreg trupul.

Poţi să simţi cum pluteşti complet lipsit de greutate, în timp ce toate energiile vibraţionale negative sunt#transformate şi eliminate din mintea şi trupul tău.

Abandonează-te în întregime acestor energii vindecătoare şi simte diferenţa pe care ele o aduc.

Simte şi conştientizează energiile vibrante vindecătoare care te traversează.

Eliberează-te de toate gândurile care nu îţi mai sunt de folos. Pe măsură ce faci aceasta, simte cum devii din ce în ce mai uşor.

Repetă încet aceste afirmaţii în timp ce te abandonezi acestor energii vindecătoare:

“Mă deschid şi permit luminii pure şi iubirii vindecătoare a lui Dumnezeu să treacă prin mine.”

“Mă deschid şi permit tuturor energiilor mele, gândurilor şi emoţiilor să fie alchimizate acum.”

“Mă eliberez acum de toate energiile care nu mai servesc evoluţiei mele spirituale.”

Simte şi conştientizează cum toate acestea se petrec acum…

Devino una cu energia vindecătoare ce te traversează.

Imbrăţişează starea de uşurare care îţi cuprinde fiinţa… Abandonează-te şi lasă-te să pluteşti.

CEREMONIA FOCULUI

Focul este simbolul vechi, universal al transformării. Timp de zeci de mii de ani, culturile de tip şamanic au practicat o ceremonie a focului pentru a se elibera de frici şi pentru a-şi îmbunătăţi viaţa. In timpul seminariilor mele, eu realizez o ceremonie a focului pentru focalizarea intenţiilor noastre, permiţându-ne să fim deschişi la schimbările benefice din vieţile noastre. In ultimii douăzeci de ani, timp în care am realizat această ceremonie, am fost martorul a numeroase miracole şi al unor rezultate uimitoare. O versiune mai scurtă a acestei ceremonii poate fi practicată şi acasă. Sursa de foc poate fi un şemineu, o sobă cu lemne, o lumânare sau chiar un grătar afară.

Mai întâi este necesar să vizualizaţi schimbările pe care doriţi să le manifestaţi în viaţa voastră în acest moment. Faceţi-vă o scurtă listă pe o foaie de hârtie cu cele mai importante schimbări din viaţa voastră pe care vi le doriţi imediat. Pentru început, scrieţi fiecare dorinţă separat pe o foaie de hârtie. Concentraţi-vă asupra celor mai importante energii, relaţii sau situaţii pe care aţi dori să le manifestaţi acum în viaţa voastră. Focalizaţi-vă atenţia asupra energiei care stă în spatele intenţiilor. De exemplu, o maşină nouă ar putea să semnifice o libertate personală mai mare.

După ce aţi scris pe această foaie toate intenţiile voastre, rostiţi cu voce tare că sunteţi complet deschişi pentru ca transformarea să apară acum în viaţa voastră. Luaţi-vă un astfel de angajament ferm pentru o transformare personală imediată.

Imaginaţi-vă pentru o clipă viaţa voastră cotidiană în care deja s-au produs acele schimbări. La modul ideal, creaţi-vă un film mental viu cu noua situaţie a vieţii voastre. Vizualizaţi cum vă bucuraţi de noua realitate. Realizaţi acest film personal cât mai în detaliu cu putinţă.

După ce rostiţi cu voce tare ferm că sunteţi în întregime deschis către aceste schimbări, aruncaţi în foc fiecare intenţie scrisă pe foaia de hârtie şi întâmpinaţi transformarea energetică imediată din viaţa voastră, pe măsură ce fiecare intenţie arde în faţa voastră până când se face scrum. Simţiţi cum energia se modifică pe măsură ce repetaţi, “Sunt deschis şi receptiv acum la aceste schimbări din viaţa mea!” Rostiţi din nou că sunteţi deschişi să primiţi aceste schimbări acum în viaţa voastră. Imaginaţi-vă şi simţiţi cum toate acestea se petrec acum. Fiţi profund recunoscători şi mulţumiţi pentru acest flux nou de energie care apare în viaţa voastră. Fiţi deschişi pentru schimbări imediate. “Sunt recunoscător pentru ceea ce primesc acum. Acum sunt pe deplin deschis şi receptiv la aceste schimbări din viaţa mea.” Inainte, în timpul şi după ceremonia focului, rămâneţi deschişi să experimentaţi aceste schimbări neîntârziat. “Sunt deschis acum către aceste schimbări din viaţa mea. Imi exprim acum recunoştinţa pentru ceea ce primesc.”

Este foarte important să vă focalizaţi gândurile asupra energiilor pe care dorim să le manifestăm în viaţa noastră. Fiecare gând focalizat are putere creatoare, astfel că trebuie să aveţi mare grijă atunci când vă direcţionaţi gândurile.

DESCHIŞI CĂTRE VINDECARE

Rămâneţi nemişcaţi, în tăcere, într-o poziţie confortabilă, închideţi ochii. Respiraţi adânc şi comunicaţi-i universului intenţiile voastre de a vă vindeca. Vizualizaţi chakra rădăcină (de la baza coloanei vertebrale), cum aceasta începe să se rotească din ce în ce mai rapid, până când ajunge să strălucească de atâta energie. Apoi, urcaţi din ce în ce mai mult, prin fiecare centru energetic (sacral, al plexului solar, al inimii, al gâtului, celui de-al treilea ochi şi centrul-coroană). Simţiţi cum aceşti centri se rotesc. Incep să devină din ce în ce mai luminoşi şi puteţi simţi cum aceştia pulsează din ce în ce mai puternic cu fiecare respiraţie.

Acum deschideţi-vă centrul energetic coroană şi invitaţi puterea vindecătoare a universului să intre în trupul vostru. Simţiţi cum aceasta curge de sus în jos de-a lungul coloanei vertebrale, extinzându-se la umeri, jos prin braţe, până în vârfurile degetelor. Simţiţi cum energia vindecătoare coboară prin piept, trece prin şolduri, înspre picioare şi apoi până la vârfurile degetelor.

De această dată, vizualizaţi toate părţile corpului vostru lucrând în armonie perfectă. Vă puteţi focaliza asupra unei anumite zone (Oasele mele sunt puternice şi sănătoase…Mintea mea este ageră… Memoria mea este impecabilă). Puteţi vizualiza o stare de sănătate globală (Am un corp sănătos şi armonios.) Odată ce aţi terminat procesul de vindecare, trimteţi-l mai departe către alte persoane la care vă gâmdiţi. Din nou, vă puteţi focaliza asupra unei persoane anume, asupra unui grup sau asupra omenirii în general. Acest proces este în special eficient dacă este realizat în timpul unei experienţe extracorporale.

EXPERIENŢELE EXTRACORPORALE CA ŞI PRACTICĂ SPIRITUALĂ

Eu cred cu tărie că una dintre modalităţile cele mai eficiente de a ne pregăti pentru procesul de trecere în viaţa de dincolo este să învăţăm şi să practicăm explorarea extracorporală. Experienţele extracorporale iniţiate individual ne oferă o cunoaştere directă a corpurilor noastre energetice şi ne vor pregăti pentru numeroasele realităţi sensibile la puterea gândului în care vom intra după ce murim. Cel mai important, experienţa personală este cel mai bun învăţător. Am expus mai pe larg acest subiect deosebit de important în lucrările mele anterioare: „Aventuri dincolo de limitele corpului fizic” şi „Secretul sufletului”.

Cartile lui William Buhlman se pot cumpara de la Editura Infinit


Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture