Articole

William Buhlman – Evolutia prin intermediul materiei

“Cu toţii îl vor cunoaşte fără îndoială pe Dumnezeu. Cu toţii vor fi eliberaţi…Cu toţii, fără excepţie îşi vor cunoaşte sinele real!” -Ramakrishna

Lumea fizică este un teren de antrenament eficient pentru evoluţia noastră spirituală. Noi învăţăm şi creştem prin intermediul a numeroase experienţe. Toate schimbările fizice pe care le observăm în jurul nostru reprezintă rezultatul direct al conştiinţei care modelează forma şi materia. Până acum, educaţia noastră a fost centrată asupra dramelor şi lecţiilor fizice create de noi înşine. Acest lucru se va schimba odată ce ne vom da seama că noi nu suntem totuna cu corpurile noastre fizice sau cu minţile noastre egotice. Pe măsură ce evoluăm şi ne trezim sinele autentic, fiecare dintre noi va mai trece cu succes câteva etape.

PRIMA FAZĂ: RECOMPENSA FIZICĂ

Prima etapă în cadrul evoluţiei sufletelor care ajung pe Pământ este asimilarea lor în materia fizică.

Sufletele tinere care ajung pe Pământ sunt în primul rând preocupate de nevoile şi cererile corpurilor fizice. Supravieţuirea şi răsplata fizică sunt cele care domină această stare de conştiinţă. Tu te vezi pe tine ca o fiinţă din planul fizic ce este separată de toţi cei din jurul ei. Tu crezi că eşti una cu corpul tău, identificându-te în totalitate cu atributele fizice şi cu numeroasele roluri asociate acestora. Identitatea ta se bazează pe aparenţe. Dorinţa pentru răsplata fizică este nevoia care te mobilizează. Lumea din jurul tău este văzută ca fiind un mediu competitiv, chiar ostil. In această stare de conştiinţă, şcoala materiei ne oferă lecţii de supravieţuire intense şi provocări fizice constante.

Deoarece îţi petreci viaţa alergând după împlinirea dorinţelor corpului fizic, tu rămâi orb la realitatea sinelui tău spiritual. Pe măsură ce corpul tău fizic îmbătrâneşte, trebuie să faci faţă unor lecţii puternice atunci când te confrunţi cu propria efemeritate şi moarte. Procesul natural al îmbătrânirii şi morţii este văzut ca o suferinţă groaznică ce trebuie evitată cu orice preţ. Per ansamblu, lecţiile vieţii se bazează pe planul fizic până în acest stadiu, deoarece acesta este nivelul pe care este focalizată conştiinţa ta.

A DOUA ETAPĂ: IDENTIFICAREA CU EGOUL

In a doua fază, tu crezi că eşti una cu mintea ta egotică, deoarece îi urmezi orbeşte comenzile nesfârşite, ceea ce îi place şi ceea ce nu îi place. Personalitatea fabricată a minţii este acceptată ca fiind inima identităţii tale de sine. Gândurile şi emoţiile tale sunt principala preocupare din viaţa ta şi te individualizează în mod evident faţă de toţi ceilalţi.

Condus în mod constant de cererile minţii tale, te regăseşti urmându-i capriciile nesfârşite. In această stare de conştiinţă, tu te vezi pe sine ca fiind superior celor care îşi îmbrăţişează doar identitatea fizică. Tu crezi că eşti mai evoluat deoarece mintea ta îţi spune că eşti aşa.

In această fază de evoluţie lecţiile sunt mai dinamice. Din moment ce tu crezi că eşti una cu identitatea falsă a minţii tale, te regăseşti prins într-un carusel, urmărind în mod constant cererile şi nevoile nesfârşite ale egoului tău. Viaţa ta este o căutare perpetua pentru recunoaşterea de sine şi dobândirea de lucruri fizice. Nefiind conştient de esenţa ta spirituală, tu accepţi cu uşurinţă orice credinţe predominante ale culturii şi societăţii tale.

FAZA A TREIA: CONŞTIINŢA DE GRUP

Indreptându-te şi către ceilalţi, în cadrul fazei a treia, tu îţi expansionezi identitatea de sine pentru a include şi anumite grupuri specifice. Tu te defineşti pe tine însuţi în termenii acestor grupuri. De exemplu: eu sunt american, metodist sau democrat. Te conectezi mental la anumite atribute şi etichete specifice şi eşti dispus să aperi aceste convingeri create de conştiinţa de grup pe care tu ai acceptat-o.

Tu vezi grupul tău ca fiind diferit şi unic şi te vezi adeseori în competiţie cu alte grupuri. Această diviziune făcută de om conduce la scară globală la separare, conflict, suferinţă, război şi devastare, deoarece există o nevoie stringentă de reafirmare a superiorităţii grupului tău faţă de celelalte grupuri. In această stare de conştiinţă, tu crezi adeseori că faci parte din grupul ales.

Deoarece atât de multe suflete rămân fără să ajungă vreodată să îşi cunoască adevărata identitate, ele se agaţă de securitatea pe care o percep faţă de o anumită conştiinţă de grup stabilită. In turmă se regăseşte starea de siguranţă. Aceasta poate fi o stare de conştiinţă periculoasă şi potenţial volatilă. Fiecare grup simte nevoia să îşi apere credinţele şi principiile şi de prea multe ori încearcă să le convertească sau să le elimine pe toate cele care sunt diferite. De-a lungul istoriei, această atitudine a condus la un naţionalism extrem, la intoleranţă religioasă şi la distrugerea civilizaţiilor.

ETAPA A PATRA: TREZIREA SUFLETULUI

In etapa următoare, prin intermediul unor încercări personale serioase şi al unor provocări, tu începi să recunoşti iluziile lumii în care trăieşti. Conştientizezi că eşti mai mult decât mintea ta hoinară sau decât corpul tău fizic. Devii conştient de faptul că eşti o fiinţă spirituală puternică ce are o experienţă temporară în planul fizic. Aceasta reprezintă o schimbare majoră în conştiinţă şi este adeseori considerată a fi stadiul incipient al realizării de sine.

Ajungi să nu mai urmezi doctrinele predominante ale societăţii sau pornirile neobosite ale minţii egotice. De fapt, acum poţi să observi scamatoriile minţii tale care sunt precum un copil neastâmpărat care cere în permanenţă să i se dea atenţie. Tu ştii foarte bine că spiritul îţi este mai apropiat decât propria-ţi inimă care bate, astfel că de ce ţi-ai pierde vremea căutându-l pe Dumnezeu în afara ta? Adevărul este acum evident. Iţi dai seama că tu eşti mereu conectat la sursă şi că drumul spiritual este în tine.

ETAPA A CINCEA: EXPERIENŢELE SPIRITUALE PERSONALE PROFUNDE

Etapa a cincea este atunci când apare o evoluţie majoră. Tu faci saltul esenţial în conştiinţă, detaşându-te de dependenţa faţă de credinţe, şi experimentezi propria aventură spirituală autentică. Apoi toate percepţiile îţi sunt schimbate şi tu eşti transformat pentru totdeauna. Lumea fizică este văzută ca şi vehiculul exterior al sufletului – un dans al energiei. Tu ştii că eşti spiritul pur, conectat mereu la sursa din interiorul tău. Inţelegi că eşti inseparabil faţă de oceanul universal al iubirii şi abundenţei nesfârşite. Legătura ta interioară cu sinele tău spiritual devine la fel de esenţială ca şi aerul pe care îl respiri.

In acest punct, te trezeşti la realitatea sinelui tău autentic şi eşti pregătit să mergi mai departe şi să absolvi şcoala pretenţioasă a materiei fizice. Dramele fizice nesfârşite ale conştiinţei sunt recunoscute a fi ceea ce sunt cu adevărat-suflete care evoluează prin intermediul formei. Tu emani iubire pentru toţi ceilalţi, doarece iubirea este tot ceea ce curge prin tine. Eşti în sfârşit eliberat de această lume grosieră exterioară a materiei fizice şi eşti acum pregătit să intri în tărâmurile mai sensibile la puterea gândului din cadrul dimensiunilor interioare. Lucru neştiut de mulţi, acesta este doar începutul antrenamentului tău multidimensional extins.

EVOLUŢIA SUFLETULUI DINCOLO DE PLANUL FIZIC

Moartea corpurilor noastre fizice este numai începutul educaţiei noastre continue în cadrul celorlalte realităţi dimensionale. Acest proces uluitor se extinde cu mult dincolo de educaţia clasică de pe Pământ. Evoluţia noastră este o călătorie interioară a conştiinţei către sursa spirituală din noi. Pe măsură ce progresăm, fiecare dimensiune în care intrăm ne oferă lecţii noi şi complexe. Transformarea noastră continuă dincolo de conceptele liniare de timp, spaţiu şi formă, şi fiecare lume nonfizică în care intrăm ne oferă ocazii pentru evoluţia noastră spirituală. Viaţa şi evoluţia continuă mai departe în lumi din ce în ce mai sensibile la puterea gândului.

ETAPELE EVOLUŢIEI NOASTRE DUPĂ MOARTE

Fiecare dimensiune nonfizică interioară în care intrăm ne va oferi ocazii diferite şi unice pentru a ne transforma şi a învăţa. Ceea ce urmează este prezentat sub forma unui rezumat global.

•Să învăţăm să ne adaptăm la corpul nostru subtil astral şi să asimilăm o nouă realitate energetică.

•Să experimentăm şi să învăţăm în cadrul acestor realităţi diverse şi locaţii de antrenament ale dimensiunii astrale.

•Să ne purificăm corpul astral de numeroasele temeri, frici, blocaje şi tipare emoţionale limitatoare, precum şi de tendinţele subconştiente pe care continuăm să le avem.

•Să ne dezvoltăm corpul astral şi capacităţile sale prin experimentarea a numeroase simulări energetice (frici personale şi confruntări ale limitelor)

•Să ne dezvoltăm simţurile interioare subtile şi întregul potenţial al corpului nostru astral.

•Să deprindem abilităţile esenţiale de navigare pentru a explora numeroasele realităţi ale planului astral.

•Să explorăm în mod conştient dimensiunea astrală. Să devenim conştienţi de numeroasele şi diversele paradisuri/teritorii de credinţe care populează această dimensiune vastă.

•Să ne trezim şi să devenim conştienţi de natura temporară şi educativă a tuturor realităţilor bazate pe formă.

•Să devenim pe deplin conştienţi că noi suntem forţa creatoare responsabilă pentru şlefuirea realităţii noastre în cadrul tuturor dimensiunilor.

•Să învăţăm să folosim şi şă manifestăm conştient energiile gândurilor.

•Să ne deschidem faţă de iubirea şi lumina noastră interioara. Să oferim tuturor fiinţelor şi lucrurilor iubirea noastră necondiţionată.

•Să călătorim prin diversele realităţi nonfizice ale dimensiunii astrale şi să funcţionăm efectiv atât în realităţile consensuale cât şi în cele nonconsensuale.

•Să învăţăm şi să experimentăm metode de explorare pentru a ne expansiona conştiinţa dincolo de limitele corpului nostru astral.

•Să ne transcendent in mod conştient limitele corpului astral şi să ne experimentăm corpul energetic al gândurilor, mult mai înalt ca şi frecvenţă de vibraţie. .

•Să explorăm şi să ne familiarizăm cu corpul nostru mental şi cu realităţile sale corespondente.

•Să ne purificăm corpul mental de toate fricile şi limitările care ne-ar putea stânjeni în cadrul evoluţiei noastre spirituale.

•Să ne stăpânim în mod conştient corpul mental energetic expansiv şi capacităţile sale creatoare intrinseci.

•Să învăţăm să călătorim cu măiestrie în cadrul realităţilor sensibile la puterea gândului-paradisurile superioare.

•Să învăţăm să experimentăm în mod conştient realităţile spirituale aflate dincolo de dimensiunea mentală.

•Să ne folosim cu măiestrie capacităţile creatoare nelimitate în cadrul tuturor dimensiunilor.

•Să devenim maeştri în călătoria spirituală multidimensională din interiorul nostru.

•Să ne reunim în mod conştient cu esenţa noastră spirituală dincolo de orice formă sau gând.

•Să devenim nişte călători spirituali; evoluţia sufletului dincolo de toate conceptele bazate pe formă.

•Să devenim un suflet foarte evoluat înzestrat cu capacitatea de a experimenta în mod conştient întreaga expansiune a universului multidimensional.

Ca şi conştiinţă, noi ne vom continua călătoria interioară şi ne vom reuni într-un final cu esenţa noastră spirituală dincolo de limitările formei şi ale gândului. Nu există nici un fel de limite şi nici un fel de punct final în cadrul evoluţiei noastre spirituale.

 
Cartile lui William Buhlman se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture