Articole

William Buhlman – Raspunsuri la intrebari si comentarii

CE REPREZINTĂ PARADISUL BIBLIC! – Conceptul biblic de paradis a reprezentat o încercare timpurie de a descrie numeroasele dimensiuni energetice nevăzute magnifice care există dincolo de vederea noastră fizică. In general, paradisul reprezintă o serie de lumi subtile energetice care sunt foarte sensibile la puterea gândului şi care sunt modelate de gândurile locuitorilor săi. Există milioane de realităţi nonfizice iar variaţia acestor planuri paradisiace este nelimitată. Multe dintre acestea pot fi percepute că fiind paradisuri biblice.

CUM ARATĂ VIAŢĂ DE DUPĂ VIAŢĂ!

Fiecare fiinţă va experimentă viaţa de după viaţă care rezonează cel mai bine cu starea sa individuală, de conştiinţă. Chiar dacă numărul lor este nelimitat, cei mai mulţi oameni vor experimenta planuri asemănătoare lumii fizice, care le sunt cunoscute şi în care se simt confortabil. Multe fiinţe umane care au avut experienţe la graniţa dintre viaţă şi moarte işi amintesc, de lumi care sunt mai vibrante şi mai frumoase decât contrapărţile lor pământene. Se mai spune de asemenea că o lumină plină de iubire, care intră peste tot, umple până la refuz realităţile superioare ca şi frecvenţă de vibraţie. Au fost descrise grădini, parcuri, oceane, deşerturi, universităţi, biblioteci, biserici, râuri şi munţi. Grupurile de suflete care împărtăşesc o viziune colectivă experimentează adeseori împrejurimi care sunt similare existenţei lor anterioare de pe pământ. Dovezile indică foarte dar că majoritatea celor care locuiesc în planul astral rămân încătuşaţi într-o lume asemănătoare planului fizic, relativ limitata. Există nenumărate realităţi nonfizice magnifice; totuşi, noi o vom experimenta pe cea care rezonează cel mai bine cu starea noastră individuală de conştiinţa.

DE CE ESTE EVOLUŢIA NOASTRĂ SPIRITUALĂ ATÂT DE ANEVOIOASĂ ŞI DE CE DUREAZĂ ATÂT DE MULT TIMP?

Sufletelor care vizitează Pământul le place la nebunie să ţese o plasă interioară de vise legate de formă şi substanţă (materie fizică). Astfel se naşte o dilemă, deoarece noi ajungem să fim ataşaţi de propriile noastre creaţii. Ataşamentul nostru continuu pentru lumea fizică ne îngreunează adeseori evoluţia spirituală. Aceasta se aplică atât celor vii cât şi celor morţi, deoarece sufletul continuă să rămână ataşat de forma sa umană chiar şi după moarte. Cum faci să înveţi fiinţele umane că trupul lor preaslăvit nu reprezintă adevărata lor identitate de sine, ci doar un vehicul temporar al sufletului? Cum faci să le demonstrezi că nu sunt numai creaturi fizice? Cum faci să le arăţi că sunt fiinţe spirituale nemuritoare care există în cadrul multiplelor dimensiuni? Cum faci să convingi umanitatea că poate explora şi dincolo de limitele corpului fizic şi să-şi obţină singură răspunsurile la întrebările spirituale? Evoluţia sufletului este un proces solicitant deoarece fiecare individ face ca lucrurile să stea în acest fel.

CE ESTE MOARTEA?

Moartea este trecerea naturală a conştiinţei către corpul energetic vibraţional mai înalt. In momentul morţii, noi experimentăm transferul conştiinţei noastre de la nivelul vehicului exterior grosier (corpul fizic) către corpul energetic mai subtil (astral). Noi ca şi suflete suntem nemuritori, astfel că moartea reprezintă iluzia supremă.

CUM VA ARĂTA CORPUL MEU SUBTIL?

După moarte, cei mai mulţi adulţi vor apărea ca şi o versiune mai tânără a fostului lor corp fizic. Corpul subtil este extrem de sensibil la puterea gândului şi îşi va asuma în mod automat imaginea de sine care este păstrată la nivelul minţii conştiente şi subconştiente. Este ceva normal pentru locuitorii planurilor nonfizice să apară în floarea vârstei, menţinând sexul avut în ultima viaţă fizică, rasa şi identitatea personală.

CARE ESTE ROSTUL GREUTĂŢILOR ÎNDURATE ÎN LUMEA FIZICĂ?

Scopul principal al existenţei în lumea fizică este evoluţia conştiinţei. Calităţile esenţiale ale unui suflet evoluat sunt dezvoltate prin intermediul unor experienţe personale extinse. Lumea fizică pune la dispoziţie mediul educativ intens pentru ca astfel sufletele să înveţe prin experienţă proprie directă. Atunci când sunt obţinute calităţile unui suflet evoluat (iubire, compasiune, curaj, sacrificiu de sine) sufletul este atunci capabil să coexiste în cadrul dimensiunilor foarte sensibile la puterea gândului care există dincolo de dimensiunea astrală.

Antrenarea sufletelor tinere din cadrul dimensiunilor fizice şi astrale reprezintă un proces universal şi foarte eficient. Atunci când educaţia este completă, sufletele mature şi suficient de testate sunt apoi pregătite din punct de vedere energetic să intre şi să experimenteze realităţile sensibile la puterea gândului din dimensiunile spirituale superioare.

ESTE REÎNCARNAREA REALĂ?

Da. Educaţia sufletului prin intermediul experienţelor repetate în cadrul lumii fizice este o metodă comună în vederea evoluţiei spirituale. Reîncarnarea este în esenţă un sistem de antrenament pentru conştiinţă; acest proces s-a dovedit a fi extrem de provocator dar şi foarte eficient. Cei care reuşesc să absolve şcoala planului fizic sunt priviţi ca fiind nişte suflete foarte evoluate.

CE REPREZINTĂ CEL DE-AL DOILEA ŞI CEL DE-AL TREILEA PARADIS?

Există nenumărate realităţi vibraţionale. După intrarea iniţială a unei fiinţe şi orientarea sa în cadrul primului plan “paradisiac”, unii îşi dau seama că mai există şi alte realităţi. Aceste suflete vor explora la un moment dat dincolo de limitele stabilite de comun acord ale grupului lor şi vor începe să caute să experimenteze şi realitatea unor paradisuri superioare. Pe măsură ce ne ridicăm frecvenţa de vibraţie, explorând înspre interior, dincolo de primul corp energetic, noi avem capacitatea de a experimenta lumi (paradisuri) vibraţionale mai înalte din cadrul dimensiunii astrale. Ca şi informaţie, trebuie să ştiţi că în majoritatea textelor sacre, cum ar fi Biblia, Coranul, Cartea tibetană a morţilor se face referire la paradisuri multiple.

CE ANUME REPREZINTĂ CEA DE-A DOUA MOARTE?

Cea de-a doua moarte reprezintă abandonarea corpului astral actual şi deplasarea conştiinţei într-un corp energetic mai elevat ca şi frecvenţă de vibraţie. Un exemplu este prezentat în prima partea acestei cărţi; imediat înainte ca Frank să intre în planul educaţiei sale spirituale, el experimentează o aşa-zisă a doua moarte şi o renaştere într-un corp energetic mai elevat. Cu toţii participăm în mod activ la un proces multidimensional de dezvoltare a sufletului. Educaţia şi evoluţia noastră continuă prin intermediul a numeroase şi diferite corpuri energetice vibraţionale şi în cadrul realităţilor lor corespondente.

TOATE SUFLETELE EXPERIMENTEAZĂ LUMEA FIZICĂ?

Nu. Intrarea (încarnarea) noastră în dimensiunea fizică este întotdeauna alegerea noastră. Nimeni nu este forţat să îşi asume o formă fizică. Suntem înzestraţi cu liberal arbitru de a ne decide propria cale personală de evoluţie. Multe suflete consideră că realitatea fizică de antrenament a Pământului este prea extremă şi aleg să evolueze în cadrul altor sisteme energetice dimensionale, cum ar fi planul astral.

ESTE PĂMÂNTUL TERENUL DE ANTRENAMENT FIZIC PRINCIPAL AL SUFLETELOR?

Nu. Planeta noastră este doar una dintre nenumăratele lumi locuite folosite în vederea evoluţiei sufletului. Conştiinţa se foloseşte, pentru a evolua, de orice formă de viaţă şi corp energetic pe care ni le putem imagina. Odată ce am pătruns şi am asimilat o realitate dată, cele mai multe suflete se vor întoarce înapoi la acelaşi sistem energetic, cum ar fi Pământul, pentru perioada de antrenament şi educaţie. Alte suflete se încarnează în sisteme planetare diferite şi se folosesc de diverse corpuri biologice pentru a-şi eleva starea individuală de conştiinţă. Spectrul larg de conştiinţe care populează universul necesită vehicule multiple de expresie, şi multe dintre acestea sunt dincolo de puterea noastră actuală de înţelegere. Folosirea corpurilor temporare tridimensionale este numai unul dintre numeroasele instrumente utilizate de către conştiinţă pentru împlinirea scopului său principal al evoluţiei spirituale.

CE ANUME ESTE REALITATEA?

Realitatea este relativă pentru starea de conştiinţă a observatorului şi pentru frecvenţa (densitatea) corpului său energetic actual. Energiile bazate pe formă care coexistă pe acelaşi nivel vibraţional sau densitate ca şi locuitorii de acolo, vor fi percepute ca fiind realitatea acestora. Pentru a înţelege cu adevărat natura realităţii, trebuie să ne expansionăm mintea dincolo de percepţiile formei şi densităţii fizice. De exemplu, dincolo de conceptele noastre tridimensionale de formă şi substanţă există nenumărate alte realităţi.

CE ANUME REPREZINTĂ UN GRUP DE SUFLETE?

Este vorba despre un colectiv de suflete care evoluează împreună prin intermediul experienţelor multiple din cadrul dimensiunilor astrale şi fizice.

Numeroase suflete aleg să evolueze prin intermediul provocărilor vieţii fizice, în cadrul unui grup ales de prieteni spirituali şi cunoştinţe, în locul unor fiinţe complet străine. Membrii unui grup de suflete împărtăşesc aceleaşi aspiraţii individuale şi colective pentru evoluţia lor spirituală. Numărul sufletelor din inima grupului variază considerabil; chiar şi aşa, grupul de douăzeci până la patruzeci de membri nu sunt ceva neobişnuit. Este o evidenţă faptul că grupurile de suflete primare şi secundare există.

CUM POT SĂ MĂ PREGĂTESC CEL MAI BINE PENTRU MOMENTUL MORŢII MELE?

Primul şi cel mai important aspect este purificarea conştiinţei prin eliberarea tutoror energiilor negative cum ar fi furia, resentimentele, gelozia şi ura. In al doilea rând, pe măsură ce vă apropiaţi de momentul de trecere, focalizaţi-vă asupra experimentării esenţei voastre spirituale, repetând mental o idee-forţă puternică, “Sinele superior, acum!” sau “Esenţa mea spirituală acum!” Faceţi din aceste idei-forţă mantra-ele voastre personale puternice. Pentru mai multe detalii, vă invit să consultaţi Partea a 2-a, capitolul 8, “O tranziţie iluminată”.

NE PUTEM BAZA PE CONVINGERI?

Nu. Cea mai bună abordare este să ne eliberăm minţile de toate convingerile făurite de om şi să căutăm adevărul existenţei noastre spirituale. Depinde de fiecare dintre noi să explorăm şi să experimentăm esenţa noastră spirituală. Una dintre declaraţiile cele mai profunde ale lui Iisus este foarte clară, “Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu.” El nu a predicat niciodată, “Credeţi sau rugaţi-vă pentru împărăţia lui Dumnezeu”. In cadrul evoluţiei noastre ca şi suflet, este esenţial să ne urmărim experienţele personale spirituale.

DUPĂ MOARTE VOI PRIMI UN CORP NOU SAU UN CORP ÎNVIAT?

Conceptul de renaştere sau de corp reînviat nu este corect; fiecare dintre noi este deja înzestrat cu un corp subtil astral care reprezintă o componentă esenţială a naturii noastre multidimensionale. Atunci când la moarte ne abandonăm corpul fizic, noi ne transferăm pur şi simplu conştiinţa de la nivelul corpului fizic exterior şi ne experimentăm corpul subtil astral. Moartea este fenomenul de abandonare naturală a vehiculului dens al conştiinţei noastre.

DUPĂ MOARTE GĂSIM RĂSPUNSURILE LA ÎNTREBĂRILE NOASTRE REFERITOARE LA MARILE MISTERE ALE VIEŢII?

Cei morţi nu devin în mod magic nişte fiinţe atotştiutoare sau spirituale. După moarte, conştiinţa de sine a fiinţei respective rămâne aceeaşi; numai densitatea corpului energetic se schimbă, în esenţă, cei înguşti la minte şi cei ignoranţi rămân la fel şi după moarte şi îşi continuă călătoria de dezvoltare personală de-a lungul multor vieţi şi experienţe. Depinde de fiecare dintre noi să ne rafinăm conştiinţa şi să ne dezvoltăm la maximum potenţialul de suflete nemuritoare.

CE SE PETRECE EXACT ÎN MOMENTUL MORŢII?

In momentul morţii, noi experimentăm transferul natural al conştiinţei noastre de la nivelul corpului fizic către corpul nostru subtil astral. Majoritatea fiinţelor simt întâmpinate de cei dragi care fac şi ei parte din grupul lor de suflete extins. In general, fiecare persoană este reunită cu un colectiv de suflete care îi împărtăşeşte principiile şi care se află pe acelaşi nivel de evoluţie spirituală. Sufletele vor ajunge în mod automat în lumea asemnănătoare planului fizic din dimensiunea astrală care corespunde nivelului lor de dezvoltare (evoluţie) spirituală.

CINE SAU CE ANUME CREEAZĂ REALITATEA?

Toate realităţile sunt rezultatul direct al conştiinţei. Fiecare lume nonfizică este modelată şi menţinută de gândurile colective ale locuitorilor săi. Grupuri de suflete asemănătoare, se alătură adeseori pentru a da naştere unei viziuni colective a realităţii. Simplu act de a ne modela mediul personal prin intermediul gândurilor noastre (al creaţiei) reprezintă un element esenţial din cadrul practicii noastre spirituale. Ca şi suflete, noi suntem înzestraţi cu această putere creatoare în toate dimensiunile.

ÎN MOMENTUL MORŢII SUNTEM ÎNTÂMPINAŢI DE ÎNGERI SAU DE IISUS?

La moarte, sufletele sunt întâmpinate de membri ai grupului lor de suflete (familie, cei dragi sau parteneri). Cel mai probabil vom fi întâmpinaţi de către fiinţe pe care le cunoaştem şi care se află pe acelaşi nivel sau pe un nivel apropiat cu nivelul nostru de conştiinţă şi de evoluţie spirituală. Dacă gradul vostru de evoluţie spirituală şi nivelul vostru de conştiinţă este egal cu cel al lui Buddha, Iisus sau al îngerilor, atunci aveţi toate şansele să vă întâlniţi cu lumea lor.

CUM ESTE PENTRU MAJORITATEA SUFLETELOR VIAŢA DE DUPĂ VIAŢĂ?

Viaţa de după viaţă ne pune la dispoziţie orice formă imaginabilă de distracţie, interes şi metodă de expresie creatoare şi de dezvoltare personală. Toate formele sunt disponibile la scară largă, cu muzică, artă şi teatru, acestea fiind preocupările majore ale multor suflete. Capacităţile esenţiale ale creaţiei şi vindecării se dezvoltă prin procesul de manipulare a energiei. Mulţi sunt cei care practică metode avansate şi inovatoare de construcţii, arhitectură şi ştiinţe, precum şi manifestarea artei prin intermediul formei. Tot ce ne putem imagina, există aici, deoarece orice creaţie ia naştere prin intermediul gândului focalizat. Fiecare suflet îşi urmează activitatea sa preferată, sportul, formele de artă şi interesele recreative. Pentru aceia care caută să evolueze personal şi spiritual, nu există nici un fel de limite, cu excepţia celor create de fiecare suflet.

IMI VOI MENŢINE ACEEAŞI STARE DE CONŞTIINŢĂ ŞI ACEEAŞI PERSONALITATE ŞI DUPĂ CE MOR?

Da. Personalitatea voastră se menţine iar starea de conştiinţă continuă şi după moarte. Fie că sunteţi un ignorant sau un iluminat, veţi continua să mergeţi pe aceeaşi cale de evoluţie şi dezvoltare spirituală. Numai corpul exterior se va schimba; tiparele mentale inividuale rămân.

TIMPUL EXISTĂ CU ADEVĂRAT?

Timpul este o creaţie umană pentru contorizarea schimbărilor energetice şi a deteriorării materiei. Ce reprezintă timpul pentru o fiinţă nemuritoare?

CUM COMUNICĂM DUPĂ MOARTE?

Orice comunicare se realizează prin intermediul transferului direct al gândurilor. Aceasta este o formă de comunicare mult mai eficientă şi mai elegantă decât crudul limbaj fizic. Corpul nonfizic nu posedă nici un fel de corzi vocale biologice, nici urechi sau ochi. Noi comunicăm prin intermediul gândurilor şi emoţiilor noastre, atât conştiente cât şi subconştiente.

EXISTĂ COPII ÎN VIAŢA DE DUPĂ VIAŢĂ?

Da, după moarte, identitatea de sine a unui copil va continua sa îi modeleze corpul său energetic. Cei mai mulţi copii vor avea după moarte un corp astral de acelaşi sex şi vârstă ca şi pe Pământ. Educaţia şi ghidarea copiilor este un mare efort în dimensiunea astrală şi numeroase suflete îşi închină existenţa îngrijirii, hrănirii şi educării copiilor. Aceasta este o activitate de iubire foarte bine văzută. Pe măsură ce copiii devin din ce mai conştienţi şi se maturizează, corpul lor energetic se va modifica în consecinţă şi va reflecta noua lor stare de conştiinţă.

ÎN CE FEL EVOLUEAZĂ SPIRITUAL SUFLETELE DUPĂ MOARTE?

Mai întâi şi cel mai important, noi evoluăm spiritual prin eliberarea de îndoctrinarea fizică masivă şi limitările grosiere pe care le ducem cu noi. Noi evoluăm prin purificarea constantă a corpului nostru subtil astral şi a minţii noastre de toate energiile negative cum ar fi frica şi furia. Putem de asemenea să creştem spiritual şi prin serviciul dezinteresat în slujba celorlalţi. Cel mai important, noi evoluăm prin conectarea conştientă la esenţa noastră spirituală. Experienţele noastre spirituale personale reprezintă cheia esenţială către evoluţia noastră spirituală în cadrul fiecărei dimensiuni a universului.

EXISTĂ BISERICI ŞI RELIGII ÎN VIAŢA DE DUPĂ VIAŢĂ?

Fiecare stare de conştiinţă şi sistem de credinţe îşi are continuitatea în viaţa de după viaţă. Sufletele sunt atrase de cele asemenea lor, adeseori recreând mediile şi structurile care le sunt familiare. La fel, toate religiile continuă să existe în aceeaşi manieră şi în planul astral. Adeseori, esenţa doctrinelor este ajustată pentru a veni în întâmpinarea aspiraţiilor unei conştiinţe de grup specifice. De exemplu, rolul lui Iisus este adeseori adaptat de la imaginea unui Dumnezeu la cea a unui suflet foarte evoluat spiritual care există într-o dimensiune mai înaltă, unde nu poate fi atins de prea multe suflete. Pe măsură ce sufletele evoluează din punct de vedere spiritual, nevoia de credinţe şi doctrine primitive create de om dispare în mod natural.

RELAŢIILE MELE ACTUALE VOR CONTINUA SĂ EXISTE?

In viaţa de după viaţă este foarte probabil să se continue o legătură puternică de iubire şi ataşament din lumea fizică. Totuşi, fiecare individ este pus faţă în faţă cu alegerea de a păstra orice interacţiune socială. Este ceva frecvent pentru relaţiile sufletelor dintr-un grup primar să continue sub o formă sau alta.

DUPĂ MOARTE, NOI FUNCŢIONĂM CA ŞI CÂND AM MAI AVEA UN CORP FIZIC?

Majoritatea oamenilor vor continua să îşi menţină o identitate asemănătoare celei fizice şi capacităţile similare. Corpul non fizic pe care îl experimentăm la moarte este o structură sensibilă la puterea gândului alcătuită din energie subtilă şi modelat de gândurile noastre. Ca şi fiinţe nonfizice, noi nu mai deţinem vehicule de expresie biologice; noi nu mai respirăm aer, nu mai avem nevoie de somn, nu mai avem nevoie să vedem cu ochii şi sa auzim cu urechile fizice, nu mai avem nevoi fiziologice. Totuşi, miliarde de suflete care locuiesc în dimensiunile astrale vor continua să mănânce, să doarmă şi să realizeze numeroase activităţi asemănătoare celor din planul fizic, doar în virtutea obişnuinţei. Pe măsură ce evoluăm spiritual, ataşamentele noastre faţă de identitatea fizică de sine se diminuează iar abilităţile noastre creatoare ca şi suflete nemuritoare se amplifică.

EXISTĂ ACT AMOROS ÎN VIAŢA DE DUPĂ VIAŢĂ?

Da. Totuşi, el este diferit de cel din lumea fizică. Amorul nonfizic din planurile astrale este mai degrabă o fuziune energetică conştientă. Mulţi îl descriu ca fiind o uniune energetică emoţională care este mult mai intensă decât amorul fizic-precum un orgasm total al minţii.

DUPĂ MOARTE SUNTEM ÎNZESTRAŢI CU ANUMITE CAPACITĂŢI MAI DEOSEBITE?

Aceasta depinde de limitările personale pe care le are fiecare fiinţă după moarte. Cei mai mulţi oameni sunt creaturi ale obişnuinţei şi vor rămâne ataşaţi din punct de vedere psihologic de conceptul lor fizic de sine şi de limitările aferente. Cei care sunt mai evoluaţi din punct de vedere spiritual vor experimenta o stare mai mare de libertate de mişcare şi vor fi capabili să se deplaseze dincolo de strânsoarea unei realităţi singulare. Sufletul evoluat îşi poate proiecta conştiinţa în realităţi dimensionale multiple, poate transcende toate barierele şi poate interacţiona şi comunica cu fiinţe foarte evoluate spiritual. Potenţialităţii noastre ca şi suflet cresc exponenţial pe măsură ce ne conectăm la esenţa noastră spirituală şi ne eliberăm de îndoctrinarea fizică. Pe măsură ce evoluăm spiritual, noi devenim în mod natural mai conştienţi de capacităţile noastre multidimensionale nelimitate şi ne expansionăm cunoaşterea şi accesul la realităţi mai înalte şi elevate.

EXISTĂ INFERNUL ŞI DAMNAREA ETERNE?

Nu. Evoluţia spirituală şi nu pedeapsa reprezintă principiul de bază al existenţei noastre. Toate lumile din viaţa de apoi, atât bune cât şi rele, sunt fomate şi create de conştiinţa locuitorilor lor. Datorită acestui fapt, există o foarte mare diversitate de realităţi energetice. Toate sufletele sunt înzestrate cu capacitatea de a-şi eleva nivelul de conştiinţă şi tranziţia către medii de o frecvenţă de vibraţie mai înaltă. Realitatea fiecărei dimensiuni, inclusiv cea fizică se află în permanenţă într-o stare de flux şi poate fi schimbată de progresul spiritual al fiecărui individ. De vreme ce suntem nemuritori, durata de timp necesară acestui proces al evoluţiei spirituale este irelevantă. Intr-un final, toate sufletele vor cunoaşte iluminarea, chiar dacă pentru aceasta va fi nevoie de milioane de ani pământeşti. Aceasta este structura magnifică a universului nostru-evoluţia spirituală a sufletului prin intermediul experienţelor personale extinse.

VORBEŞTI ADESEORI DESPRE CONSTRUCTE ENERGETICE ŞI SIMULĂRI. CE SUNT ACESTEA?

In esenţă, acestea sunt forme gând cristalizate şi evenimente manifestate de către indivizi şi grupuri. Constructele sunt forme gând înzestrate cu o structură energetică tridimensională şi sunt percepute de către observator ca şi o realitate palpabilă. Simulările sunt evenimente energetice, drame care creează în toate dimensiunile oportunităţile de învăţare pentru suflet. Adeseori, aceste energii se vor manifesta ca nişte provocări personale care trebuiesc rezolvate pentru a învăţa ceva şi pentru a avansa apoi în viaţă. Realităţile din viaţa de apoi sunt mai puţin grosiere şi mai sensibile la puterea gândului decât cele fizice, astfel că aceste constructe energetice şi simulări se pot manifesta exponenţial mult mai repede decât materia fizică.

LUMEA MEA DE DUPĂ MOARTE VA SEMĂNA CU CEA FIZICĂ?

Da. După moarte, prima lume în care intrăm şi primul corp pe care îl avem pot fi la fel de reale şi de solide cum ne pare acum lumea fizică. Corpul nostru energetic şi lumea noastră vor fi alcătuite dintr-o formă de energie subtilă şi o frecvenţă care sunt mai puţin dense decât planul fizic.

CUM EVOLUĂM SPIRITUAL DUPĂ MOARTE?

Mulţi sunt surprinşi să afle că procesul de evoluţie spirituală continuă cam la fel şi după moarte; doar densitatea planului respectiv se schimbă. Pentru a începe, este important să ne purificăm corpul astral şi mintea de toate energiile negative stagnante. Ce frici, sentimente de vinovăţie, furie, ură şi alte atşamente mai duceţi cu voi? Este vital să practicaţi metode eficiente pentru a dobândi experienţe spirituale profunde pentru a vă putea apoi expansiona conştiinţa dincolo de limitele corpului energetic actual şi pentru a vă putea conecta la sinele vostru real la esenţa noastră spirituală.

Este de asemenea esenţial să ne deschidem mintea şi să dobândim cunoaşterea necesară referitoare la evoluţia noastră spirituală continuă prin intermediul realităţilor bazate pe formă. Prima parte a acestei lucrări dezvoltă în detaliu subiectul practicii spirituale şi evoluţiei după moarte.

ÎN CE FEL DE LUMI VOI AJUNGE DUPĂ MOARTE?

Cei mai mulţi oameni se vor regăsi trăind în realităţi consensuale asemănătoare celor fizice, localizate la nivelul planului astral. Noi suntem atraşi către realităţile energetice care rezonează cel mai mult cu starea noastră de conştiinţă individuală şi cu identitatea noastră de sine.

CARE ESTE ROSTUL CORPURILOR ENERGETICE MULTIPLE?

Acestea ne permit nouă ca şi suflet, să pătrundem şi să avem experienţa dimensiunilor energetice multiple ale universului. Toate corpurile energetice, inclusiv cel fizic, sunt vehicule temporare ale conştiinţei folosite pentru explorarea şi exprimarea sufletului. Ele ne pun la dispoziţie metoda supremă necesară pentru a experimenta şi învăţa în cadrul numeroaselor dimensiuni energetice ale universului. Pentru a putea funcţiona în cadrul fiecărei dimensiuni, noi avem nevoie de un corp care să fie sincronizat din punct de vedere al frecvenţei de vibraţie cu mediul energetic local. De exemplu, pentru a putea interacţiona în lumea fizică este nevoie de un corp fizic; acelaşi principiu se aplică şi celorlalte dimensiuni energetice. Sufletul sau conştiinţa pură există la o frecvenţă de vibraţie mult mai înaltă decât materia fizică. Sufletul se foloseşte treptat de corpuri energetice din ce în ce mai dense (subconştient, mental, astral şi fizic) pentru a-şi coborî frecvenţa de vibraţie şi pentru a-i permite să îşi expansioneze conştiinţa şi să funcţioneze în întregul univers; Acest sistem conceput impecabil reprezintă inima dinamicii spirituale care permite conştiinţei să interacţioneze şi să evolueze în cadrul numeroaselor niveluri energetice ale universului multidimensional. Corpurile energetice tempoarare, cum ar fi cel fizic, reprezintă metoda fundamentală pe care o foloseşte sufletul pentru a se exprima pe sine în cadrul tutoror dimensiunilor şi să evolueze spiritual prin intermediul experienţelor personale intense.

VOI AVEA REVELAŢIA SUFLETULUI MEU DUPĂ CE MOR?

Fiecare dintre noi va experimenta corpul energetic şi realitatea vibraţională care este în acord cu starea şi nivelul nostru de conştiinţă; marea majoritate a oamenilor îşi vor experimenta corpurile astrale şi vor reintra în dimensiunea astrală. Sufletul există la o frecvenţă de vibraţie mult mai înaltă decât corpul astral şi puţini oameni în zilele noastre şi-au elevat conştiinţa până la nivelul spiritual al perfecţiunii (realizarea de sine sau iluminarea). Aceste rare fiinţe care s-au iluminat din punct de vedere spiritual în timpul vieţii lor fizice, vor experimenta nivelurile superioare ca şi frecvenţă de vibraţie ale universului.

Este important să înţelegem că suntem fiinţe multidimensionale care funcţionăm la ora actuală cu diferite corpuri energetice vibraţionale. Corpul nostru astral nu reprezintă sufletul nostru; el este corpul nostru subtil energetic care se află cel mai aproape de densitatea materiei fizice. Atunci când ne abandonăm corpurile fizice exterioare, noi ne focalizăm conştiinţa către următorul corp subtil energetic pe care deja îl avem.

DE CE SUNT EXPERIENŢELE EXTRACORPORALE IMPORTANTE PENTRU EVOLUŢIA NOASTRĂ SPIRITUALĂ?

Cum puteţi cunoaşte ceva cu adevărat până când nu îl experimentaţi? Ce altă pregătire poate fi mai bună pentru pregătirea noastră pentru momentul trecerii dincolo decât experienţele directe din afara corpului fizic? Experienţele extracorporale ne oferă o confirmare puternică a nemuririi noastre, a eliminării fricii şi indicii nepreţuite despre natura sinelui nostru spiritual multidimensional. Ne permit de asemenea să experimentăm şi să ne adaptăm la realităţile sensibile la puterea gândului în care vom intra după moarte. După spusele multor angajaţi din centre specializate şi a multor asistente, este ceva normal ca persoanele care sunt aproape de moarte să experimenteze experienţe extracorporale care includ comunicarea în detaliu şi vizite cu rude sau prieteni morţi.

Bazându-mă pe toate aceste dovezi disponibile, cred cu tărie că experienţele extracorporale autoinduse reprezintă o modalitate ideală de a-i pregăti pe cei aflaţi pe patul de moarte pentru noua realitate spirituală. Le oferă o ocazie de a se obişnui şi adapta la noua lume nonfizică şi de a se familiariza cu capacităţile sensibile la influenţa gândului ale corpului lor astral. într-un sens foarte real, este modalitatea naturală de a introduce fiecare fiinţă în lumea nonfizică în care este aproape să intre. Nu contează care ar putea fi credinţele voastre religioase; cu siguranţă veţi avea parte de o experienţă extracorporală şi veţi intra într-o nouă realitate energetică aflată dincolo de planul fizic. Un aspect atât de universal şi de important pentru viitorul vostru, merită toată atenţia. Pentru a afla mai multe detalii despre numeroasele beneficii ale experienţelor extracoprorale, vă invit să consultaţi lucrarea mea, “Aventuri dincolo de limitele corpului fizic”.

DE CE ESTE ATÂT DE IMPORTANT SĂ NE DEZVOLTĂM ABILITĂŢILE CREATOARE?

Pentru fiecare dintre noi este esenţial să ne stăpânim capacitatea creatoare şi să ne creăm în mod conştient realitatea. Sufletele care vor eşua să obţină un control deplin asupra propriilor proiecţii mentale energetice rămân încătuşate la nivelul lumilor grosiere exterioare ale dimensiunilor fizice şi astrale. Pentru ca să putem intra şi coexista în cadrul realităţilor instantaneu receptive la puterea gândului (paradisurile superioare), noi trebuie să avem un control deplin asupra gândurilor pe care le proiectăm. Viaţa noastră actuală reprezintă terenul de antrenament de bază al sufletului.

ÎN CE FEL NE LIMITEAZĂ SISTEMUL DE CONVINGERI EVOLUŢIA NOASTRĂ SPIRITUALĂ?

Convingerile ne încetinesc adeseori evoluţia personală prin răstălmăcirea realităţii evoluţiei noastre spirituale şi a capacităţilor noastre ca şi suflet. Realitatea incredibilă a naturii noastre multidimensionale şi a capacităţilor noastre creatoare nelimitate este adeseori dezvăluită. Multe sisteme de credinţe produc o formă de dependenţă insituţională prin distorsionarea adevărului referitor la calea noastră spirituală şi la capacităţile noastre. De exemplu, credinţa veche de sute de ani care spune că avem nevoie de un preot ca şi intermediar pentru comunicarea noastră cu Dumnezeu este o metodă străveche de control şi manipulare. Miliarde dintre noi am fost învăţaţi încă din copilărie că suntem nişte creaturi păcătoase, neputincioase care trebuie să depindă şi să susţină din, punct de vedere financiar organizaţiile create de mâna omului, care pretind că îl reprezintă pe Dumnezeu pe pământ. Adevărul este cu totul altul: noi suntem fiinţe spirituale nemuritoare, puternice, aflate în legătură directă cu Dumnezeu, care ne creăm propria realitate în fiecare dimensiune, prin intermediul energiei focalizate a gândurilor noastre.

CARE ESTE PRINCIPALUL OBSTACOL CARE ŢINE OMENIREA CAPTIVĂ ÎN PLANURILE FIZIC ŞI ASTRAL?

Un aspect foarte important este credinţa noastră adânc înrădăcinată că suntem fiinţe umane fizice. Cum putem noi, ca şi suflet, să experimentăm şi să ne reunim cu esenţa noastră spirituală, câtă vreme continuăm să ne agăţăm de identitatea de sine grosieră a materiei fizice? Noi suntem cei care creăm blocajele din calea progresului nostru spiritual, prin intermediul gândurilor şi convingerilor pe care le păstrăm.

CARE ESTE LUCRUL CEL MAI IMPORTANT PE CARE ÎL PUTEM FACE PENTRU A NE ACCELERA EVOLUŢIA SPIRITUALĂ?

Să practicaţi o metodă eficientă pentru a obţine propria experienţă spirituală. Faceţi din aceasta prioritatea voastră.

 

Cartile lui William Buhlman se pot cumpara de la Editura Infinit


Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture