Creierul Divizat (2019) – Despre aceea emisfera cerebrala pe care nu vrei sa o vezi

Creierul divizat sau impartit este documentarul care schimbă mintea. Inspirat din cartea „Maestrul și emisarul său” de Iain McGilchrist. Îl prezintă pe Iain McGilchrist împreună cu actorul-comediant John Cleese din „Monty Python”, neuroanatomistul Dr. Jill Bolte Taylor, faimoasa de la TED Talks, neurologul pionier Dr. Michael Gazzaniga, fost arhiepiscop de Canterbury, Rowan Williams, neurologul Jurg Kesselring, un bătrân aborigen și om de știință Dr. Leroy Little Bear, si neurologul Onur Gunturkun și – creierul! Iain McGilchrist este un psihiatru și scriitor care a practicat la Londra. El este angajat în ideea că mintea și creierul nu pot fi înțelese decât văzându-le în contextul cel mai larg posibil, cel al întregii existențe fizice și spirituale și al culturii umane mai largi în care apar – cultura care ne ajută să modelăm și la rândul nostru este modelata de, mințile și creierele noastre. El a intrat târziu în medicină, a fost anterior consultant psihiatru la Bethlem Royal și Maudsley NHS Trust din Londra. Este membru al Colegiului Regal de Psihiatri. A publicat articole originale într-o gamă largă de lucrări și reviste pe teme din literatură, medicină și psihiatrie. Prima sa carte, „Împotriva criticilor”, a fost publicată de Faber în 1982 și tratează aspecte legate de integritatea, unicitatea și natura întruchipată a operei de artă, care sunt asemenea cu preocuparea sa actuală, relația dintre istoria ideilor și schimbările în funcție de emisferele cerebrale subiectul din „Maestrul și emisarul său: creierul divizat și crearea lumii occidentale”.

 

Pentru a viziona acest articol este nevoie de user si parola de acces, pe care le ofer tuturor celor care au facut o donatie pentru sustinerea acestui website, nu conteaza suma pe care o donezi, poate fi oricat doresti, pe urma trebuie doar sa ne trimiteti un mesaj e-mail de la rubrica Contact cu specificatia ca ati facut o donatie si doriti acces la articolele protejate. Userul si Parola o veti primi pe adresa de e-mail specificata in formularul din mesajul trimis, sa rugam sa verificati si rubrica "SPAM" la casuta voastra de e-mail in caz ca nu observati e-mailul de raspuns!


Daca ai primit userul si parola de acces apasa pe butonul de mai jos:


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture