Articole

Ramtha – Creierul reptilian, creierul mijlociu si glandele pineala si pituitara

“Pe vremuri, glanda pineala era calea prin care Homo erectus şi Cro-Magnon comunicau la început unii cu alţii. Ei nu aveau arta limbajului, aşa cum o înţelegeţi voi azi. Aveau însă arta gândului.” — Ramtha. Neocortexul este împărţit în emisfera stângă şi cea dreaptă, separate de o punte pe care o numim conştiinţa punte. Sub neocortex avem corpul calos, glanda pituitara, glanda pineala şi gardianul, talamusul.

Dacă aţi deschide creierul reptilian care se ţine strâns în jurul trunchiului cerebral, aţi vedea că această parte a trunchiului arată ca o reţea. Arată ca o plasă şi se numeşte formaţiunea reticulară. In acest desen noi am făcut o secţiune prin creier şi îl vedem pe dinăuntru, din perspectivă bidimensională.

Creierul reptilian se potriveşte în jurul părţii de sus a trunchiului cerebral ca o mână ce apucă încheietura, şi ţine foarte strâns sub control informaţia ce vine de la creier către corp şi de la corp către creier.

Ce e important pentru voi să învăţaţi este locaţia sigiliilor şase şi şapte. Toate sigiliile din corp, de la primul la cel de al şaptelea, sunt nişte centri de energie localizaţi în apropierea sau în imediata vecinătate a unor glande care au rolul de a secreta hormoni. Hormonii sunt nişte mesaje – mesaje codificate- ouă, dacă vreţi, care poartă în ele, în gălbenuş, informaţie. Hormonii acţionează unii asupra altora de sus în jos. E nevoie de hormonul din al şaptelea sigiliu pentru a-l activa pe al şaselea, şi e nevoie de energia din al şaselea sigiliu pentru a-l activa pe al şaptelea.

Glanda pituitară este glanda supremă. Aceasta e responsabilă de activitatea fluidelor din glanda pineală. La rândul ei, glanda pineală e responsabilă de glanda tiroidă aflată în gât. Glanda tiroidă e responsabilă de timus, aflat în piept, care acum se restrânge. Acesta la rândul lui e responsabil de toate centrele aflate în abdomen.

Al treilea centru are o gamă largă de efecte asupra glandelor din partea de sus şi de jos a intestinelor şi până la glandele pentru reproducere, glandele responsabile de crearea spermei, a seminţelor din sac, şi a oului, ovulul. Toată acea energie stă în abdomenul inferior. Cea mai slabă parte dintre primul sigiliu şi al şaptelea este cel de al patrulea, deoarece al patrulea sigiliu moare, se micşorează. Faptul că voi nu aveţi prea multe informaţii despre el în ştiinţa de azi nu înseamnă că timusul nu e important. Acesta poate sparge legătura dintre al şaptelea sigiliu şi primul sigiliu.

E posibil să lucraţi multe zile pentru ridicarea energiei, şi să nu reuşiţi să o ridicaţi decât până în al treilea sigiliu. Va fi evident când o să vă doară spatele, sau o să aveţi o durere în spate în zona celui de al treilea sigiliu, sau veţi avea constipaţie generată din această zonă. Este foarte dificil să ridici energia din sigiliul al treilea în al patrulea, deoarece al patrulea sigiliu e adormit, e atrofiat. In loc să evolueze, acesta este în involuţie. Când în sfârşit ridici energia la nivelul patru, începi să activezi acel centru, şi doar atunci prinde viaţă.

Religiile şi misticii străvechi şi-au închipuit că locaşul sufletului este în al şaselea sigiliu. Ei au gândit aşa deoarece al şaselea centru, care e glanda pineală, e centrul psihic al creierului. Acesta este centrul psihic deoarece lucrează direct cu infraroşul, cu lumina vizibilă şi cu albastrul ultraviolet. Atunci când vă pun să faceţi Transmisie-Recepţie focusându-vă pe faţa partenerului vostru în lobul frontal, voi nu extrageţi informaţia din capacitatea de memorie a creierului. Invăţaţi să distingeţi între capacitatea de memorie şi capacitatea glandei pineale. Atunci când aţi reuşit să faceţi Transmisie-Recepţie direct cu partenerul vostru menţinând faţa acestuia în lobul vostru frontal, centrul glandei pineale a fost cel care a recepţionat un comunicat din benzile tale, deoarece benzile tale s-au conectat la acel partener. Acela a fost centrul ce a produs imaginea şi a captat-o din banda infraroşie a voastră şi a partenerului. Acest centru are propriul lui punct de control, propria conexiune la lobul frontal, ceea ce îi permite să conceapă un model, o imagine, şi să o pună direct în lobul frontal.

Pe vremuri; glanda pineală era calea prin care Homo erectus şi Cro-Magnon comunicau la început unii cu alţii. Ei nu aveau arta limbajului, aşa cum o înţelegeţi voi azi. Aveau însă arta gândului. Un trib putea comunica cu alergătorii lui – mesagerii – sau cu o altă parte a tribului, sau cu un alt trib, oriunde în lume. Tot ce le trebuia era o pană, o mărgea, un os, şi o amintire. Ei învăţau să facă asta. Acest centru era glanda cea importantă care permitea comunicarea prin transmisia şi recepţia gândului.

Cum te conectezi cu ei pentru a comunica? Te focusezi pe ei. Şi cum vă conectează asta? Ţineţi minte, noi suntem conectaţi în Totul. Noi putem fi nişte mici tornade ce vin din Vid, un efect de pâlnie al energiei noastre ce ne plasează aici şi ne ţine laolaltă, dar suntem îmbibaţi cu Vidui. Spaţiul dintr-un atom dintre carcasa atomului, nucleu şi electronii care se rotesc, este Vidul. Spaţiul în care se formează norul de electroni în jurul nucleului este Vidul. Dacă Vidul există în distanţa dintre membrana exterioară şi nucleul unui atom, atunci de câţi atomi e nevoie pentru a alcătui o moleculă? Cât anume din Vid există într-o moleculă? Este mai mult Vid într-o moleculă decât este moleculă.

Suntem conectaţi într-o clipă, indiferent cât de departe. Partenerul tău ar putea fi în centrul soarelui, iar eu ţi-aş putea spune să te focusezi pe faţa lui în centrul soarelui. El ar începe să primească informaţii imediat deoarece tu şi partenerul tău sunteţi conectaţi în Totul-în-Toate. Benzile voastre se pot întinde de aici până în centrul soarelui, până în universul douăzeci şi unu, până în centrul celei de a douăsprezecea planete aflate pe orbită în jurul unui soare albastru şi să găsească un anume individ pe acea planetă. Creierul poate face toate acestea.

Pe vremuri, oamenii comunicau nu prin limbaj sau trăncăneală ci prin imagini şi cunoaştere, prin telepatie. Noul creier a suprimat această abilitate atunci când şi-a împins acest centru mijlociu mai jos, însă voi învăţaţi să comunicaţi şi astăzi folosind această zonă. Cu Cât vă dezvoltaţi mai mult această abilitate, cu atât e mai mare cunoaşterea voastră pentru a transcende chiar şi timpul, deoarece acest micuţ aspect al creierului este receptorul suprem.

Atunci când începem să pompăm energia din sarpele de la baza coloanei vertebrale şi ea începe să danseze urcând de-a lungul coloanei vertebrale, trebuie să treacă printr-un gardian, printr-o uşă. Această entitate din spatele capului vostru – partea de jos a cerebelului – este controlorul suprem, stăpânul. Aceasta este entitatea care are toate informaţiile despre voi, tot ce aţi vrut vreodată să ştiţi despre voi, orice posibilitate şi probabilitate referitoare la voi. Ea deţine toată cunoaşterea sufletului. Ştie totul despre orice istorie a existat vreodată şi despre orice istorie ar fi putut exista vreodată în orice perioadă de timp înapoi şi înainte. Toate acestea se află în partea subconştientă a creierului. Noi îi spunem partea de jos a cerebelului.

Energia o să aibă de furci la trecerea prin acest labirint deoarece acesta e locul în care controlorul determină dacă eşti pregătit. Voi aţi interpreta asta ca şi, “Sunt eu vrednic?” Haide să vedem, eşti vrednic? Aruncă o privire asupra vieţii tale şi ştie ce ai făcut cu viaţa ta. Te ştie pe tine cel adevărat. Nu va lăsa să se întâmple anumite lucruri în viaţa ta deoarece este în acelaşi timp milostiv şi strict. E milostiv deoarece ştie că anumite lucruri ce s-ar întâmpla în viaţa ta nu le-ai putea suporta. Nu eşti destul de matur, aşa că interzice trecerea acelei informaţii. Alte lucruri le va permite, şi te testează. Dacă eşti persistent, persistent, persistent, şi ai o credinţă neclintită, atunci într-o bună zi va spune, “Aşa să fie,” şi va lăsa informaţia să treacă.

Ai putea merge la culcare în seara asta şi să te împerechezi şi să concepi o singură celulă. Şi acea singură celulă — fie masculină fie feminină, nu contează – va forma un copil. Dacă vei da naştere acelui copil, până la vârsta de 12 luni, când Spiritul preia şi ţine corpul, acel copil va avea acea parte profundă, străveche a creierului său care are zece milioane şi jumătate de ani. Partea de jos a cerebelului este acelaşi creier pe care l-a avut prima fiinţă umană. Este neschimbată din punct de vedere genetic.

De ce aţi avea voi un creier clonat după prima fiinţă umană? Deoarece toată istoria evoluţiei voastre e înfăşurată acolo. Aceasta nu e prezentă în noul creier; este în vechiul creier. Toată acea informaţie este despre istoria umanităţii. Are totul. Chiar dacă vă împerecheaţi, vă împrăştiaţi sămânţa şi creaţi un copil nou-nouţ, acel copil va avea un creier străvechi. Trebuie să-l aibă pentru ca sufletul, care a fost călătorul şi Spiritul, conştiinţa care preia veşmântul, să-şi menţină şi să-şi gestioneze informaţia în fiecare corp. Este cutia neagră din nava spaţială, iar această parte a creierului stă în spate, la baza craniului vostru.

 
Cartile lui Ramtha se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture