Nu ești supraponderal, ești supra-acidifiat! Descoperă Miracolul pH-ului pentru Sănătate Durabilă
|
Getting your Trinity Audio player ready...
|

Ascultați articolul sub formă de podcast:
Viața este o luptă, dar nu împotriva păcatului, nu împotriva puterii banului, nu împotriva unor forțe energetice malefice, ci împotriva ionilor de hidrogen. (H.L. Mencken)
Iată o afirmație extraordinară făcută acum aproape 100 de ani (mai precis în 1919) de doctorul și scriitorul american H.L. Mencken. „Viața este o luptă, dar nu împotriva…, ci împotriva ionilor de hidrogen”. Avem deci o dovadă că încă de atunci oamenii de știință descoperiseră importanța unui raport alcalin-acid corect și a pH-ului echilibrat în organism.
Din păcate, după anii ’30, odată cu înființarea Food and Drug Administration (celebrul FDA) în SUA, multe din descoperirile importante referitoare la sănătate au fost „pierdute” pentru mult timp – incluzând aici tehnologia RIFE, argintul coloidal, orgonul și nu în ultimul rând cercetările asupra importanței pH-ului.
Conceptul raportului alcalin-acid nu este unul nou. Una din primele personalități ce l-a adus în discuție a fost renumitul „profet” Edgar Cayce, în anii ’40. El vorbea continuu despre detoxifierea corpului prin ierburi, clisme, post, masaj, băi de abur și hrană potrivită în scopul alcalinizării corpului.
Mai recent, doctorul Theodore A. Barody (autorul celebrei cărți “Alkalize or die” – „Alcalinizează-te sau vei muri”) afirmă: „Nenumăratele denumiri ale bolilor nu contează cu adevărat. Ceea ce contează cu adevărat este că toate au aceeași cauză esențială: prea multe deșeuri acide în organism!”
Și mai recent, un alt cunoscut promotor al alcalinizării, doctorul Robert Young afirmă, în extraordinara sa carte “Miracolul pH-ului”: „Cei ce doresc să cerceteze cu sinceritate vor fi răsplătiți cu secretul sănătății permanente. Ne putem vindeca singuri schimbând mediul din interiorul corpului. Potențialii invadatori nu vor mai avea posibilitatea să se dezvolte și vor deveni inofensivi”. El urmă astfel o idee pe care dr. Charles Bernard, contemporan cu celebrul Louis Pasteur („inventatorul” conceptului de pasteurizare pentru eliminarea germenilor), o afirmase cu tărie în timpul vieții sale: „Nu de germeni și alți agenți patogeni trebuie să ne facem griji, ci de propriul nostru teren interior.” O idee pe care, se spune, Louis Pasteur a recunoscut-o ca fiind adevărată, pe patul de moarte.
Dar ce înseamnă aceste concepte de „alcalinizare” și „pH”? Haideți să vedem. Nutrienții din alimente (carbohidrați, proteine, lipide ș.a.) sunt livrați prin sistemul sanguin celulei, iar acestea utilizează oxigen (inspirat prin plămâni și adus tot de sânge) pentru a-i „arde” și a oferi corpului energie (ce se înmagazinează în mici molecule numite adenozin trifosfat – ATP). În urma acestei operațiuni rămân, evident, și reziduuri (deșeuri – „cenușă”). În afară de apă și dioxidul de carbon ce este expirat de plămâni, rezultă reziduuri sub formă unor săruri. Hrana considerată „bună” sau „rea” pentru noi este determinată de cantitatea și calitatea deșeurilor (sărurilor) produse: alcaline sau acide.
Orice substanță ce intră în corp produce fie reziduuri alcaline, fie acide. Aciditatea și alcalinitatea unei substanțe este măsurată cu ajutorul pH-ului (potențialul de hidrogen) pe o scară logaritmică de la 1 la 14. Fiecare număr din această scară reprezintă logaritmul concentrației ionilor de hidrogen. La valoarea 7 substanța este considerată neutră, sub 7 acidă iar peste 7, alcalină. Se consideră a fi substanță acidă cea care eliberează ioni de hidrogen (H⁺) într-o soluție sau mediu, iar substanța bazică cea care preia, îndepărtează H⁺, eliberând radicalul de hidroxil OH⁻. Acesta din urmă este foarte important întrucât de el se „cuplează” mineralele considerate alcaline, generând hidroxid de potasiu, de sodiu și de calciu – KOH, NaOH, Ca(OH)₂ – care păstrează oxigenul. Iar oxigenul este „combustibilul” de bază al corpului.
Există alimente ce generează săruri (reziduuri) alcaline și alimente ce generează săruri acide. Deși, după unele studii, practic 99% din reziduuri sunt acide – de aceea urina și pielea (transpirația), cele două mari canale de eliminare, au pH acid. Reziduurile alcaline uzuale sunt mai degrabă „mai puțin acide decât celelalte” sau „mai aproape de neutru”.
Doar 1% se pare că sunt săruri alcaline reale. Nu e de mirare deci că se acumulează în exces deșeurile acide, corpul nereușind să facă față. Ele sunt eliminate parțial prin rinichi, plămâni și piele, dar o parte din ele sunt depozitate în țesuturile unde există o circulație mai slabă a sângelui: burtă la bărbați, șolduri la femei, încheieturi, articulații, anumiți mușchi – în ambele cazuri. Deșeurile pe care nu le eliminăm devin deșeuri solide precum colesterolul, acizii grași, acidul uric, pietre la rinichi, la bilă, urați, fosfați, sulfați, diverse formațiuni cristaline, ce se acumulează în corp. Iar aceasta se traduce prin hiper-aciditate, care duce la boală (îndeosebi reumatism, arteroscleroză, osteoporoză, gută) și îmbătrânire accelerată. De fapt, am putea spune, la fel ca dr. Barody, că toate bolile au aceeași cauză esențială: prea multă aciditate!
Cum apar aceste boli datorate hiper-acidității (excesului de reziduuri acide)? Să luăm un simplu exemplu. Când se creează acid fosforic sau acid sulfuric prin oxidarea nutrienților ce conțin fosfor și sulf, puterea acidului e prea mare pentru a fi suportată de corp. Pentru a rezolva problema, corpul dizlocă – din sistemul osos, păr, unghii și dantură – calciu, pentru a neutraliza acizii puternici, rezultând un acid mai slab – fosfat, sulfat. (De exemplu, urații și fosfații din pietrele la rinichi sunt în realitate o combinație de substanțe acide și calciu). Și iată cum apare osteoporoza – prin „furtul” de calciu.
De fapt, excesul de aciditate forțează corpul să ia mai multe minerale alcaline – calciu, sodiu, magneziu, potasiu – de la organele vitale și sistemul osos, pentru a neutraliza acidul și a-l elimina din corp. Ca rezultat, corpul poate suferi o „coroziune” severă și prelungită ce poate continua nedetectată ani de zile, până izbucnește sub formă acelor „boli ale bătrâneții biologice” de care vorbeam mai sus. Cancerul, de asemenea, este o boală datorată hiper-acidității. Doctorul Keiichi Morishita în cartea sa, “The Hidden Truth of Cancer” („Adevărul ascuns al cancerului”) explică lucrurile în felul următor: dacă sângele este foarte acid, inevitabil corpul va depozita substanțele acide în exces în unele zone, astfel ca sângele să-și mențină alcalinitatea (vom vorbi imediat și despre sânge).
Pe măsură ce lucrurile evoluează, astfel de zone își măresc aciditatea și unele celule mor; ele se transformă în deșeuri acide, ce sunt eliminate. Totuși, alte celule se adaptează mediului. Cu alte cuvinte, în loc să moară – precum o fac celulele normale într-un mediu acid – ele supraviețuiesc, suferă mutații și devin celule anormale.
Acestea sunt numite celule maligne. Ele nu corespund cu memoria codului genetic, deci cresc în mod indefinit și fără ordine, comportându-se invers față de celulele normale. De exemplu, celulele normale inspiră oxigen (O₂) și expiră dioxid de carbon (CO₂). Singurele celule care expiră oxigenul, la fel ca și plantele, sunt celulele canceroase. Din această perspectivă, putem compara cancerul cu o plantă ce crește în interiorul corpului nostru. O plantă ale cărei rădăcini pot fi tăiate prin alcalinizare.
Ce este cu acest termen? Se subînțelege acum – alcalinizarea reprezintă tocmai revenirea corpului la un raport al pH-ului echilibrat prin eliminarea deșeurilor acide în exces.
Când vorbim de pH-ul corpului înțelegem de fapt pH-ul anumitor lichide din interiorul său. Iată în continuare valorile medii ale pH-ului pentru o persoană sănătoasă (conform lui Harald Tietze):
pH
Sucurile gastrice din stomac 1,5-3,5
Piele/transpirație 4,7
Saliva (dimineața) 6,4
Urina (dimineața) 5,5-6,0
Lichid intracelular 7,1
Sânge 7,35-7,45
Sucuri pancreatice 8,8
Nu voi intra în explicații ale acestor valori aici – le găsiți detaliat în cartea lui Harald Tietze „Întinerirea – cum să inversezi procesul de îmbătrânire”. Voi vorbi puțin doar despre sânge, care reprezintă cel mai important lichid din organism.
Sângele merge prin arborele circulator și transportă, prin globulele roșii, către fiecare celulă vie din organism, substanțe nutritive și oxigen. Acestea sunt folosite de celule pentru a produce energia necesară funcționării corpului și ca materii prime pentru dezvoltarea și regenerarea țesuturilor. Difuzia către celule se face prin intermediul unui sistem de artere, vene și capilare (prin acestea din urmă ajung efectiv către celulele organelor și țesuturilor). Sângele curăță și reziduurile rezultate din aceste procese (de fapt el transportă substanțele inutile, CO₂ și săruri acide, către plămâni și rinichi, unde este și filtrat). Sângele conține de asemenea și „unitatea de graniceri” – globulele albe ce se luptă cu agenții patogeni invadatori.
Sângele, „izvorul vieții”, este cel care determină de fapt gradul de sănătate al întregului organism.
Toate bolile rezultă din îmbolnăvirea sângelui datorită stresului, reacțiilor emoționale, tulburărilor ce apar când acesta este perturbat în modalitățile lui de circulație normală sau intoxicat, impurificat, nicotinizat, alcoolizat cu substanțe străine de natura noastră.
Orice substanță străină introdusă cu sau fără voie în circuitul sanguin produce un dezechilibru, o impurificare, o schimbare în privința măririi sau micșorării vaselor de sânge sau a vitezei circulației lui, ducând la blocaje și în cele din urmă la îmbolnăvire.
Când deșeurile acide intră în sânge, sistemul sanguin încearcă să le elimine prin plămâni (CO₂) și rinichi (săruri din urină). Iar când sunt în exces, se produce o perturbare a pH-ului său, de multe ori scăzând sub limita minimă de 7,35. În aceste condiții, alte zone ale corpului trebuie să secrete anumite substanțe pentru a readuce sângele la media sa. Iar aceasta nu se poate face oricând și în orice fel, după cum vom vedea în articolul despre apă alcalină.
Aciditatea coagulează sângele. Este o proprietate necesară a sângelui de a opri sângerarea când ne tăiem. Datorită acestei proprietăți salvatoare, sângele se îngroașă pe măsură ce îmbătrânim, sau când acumulăm mai mult acid (se blochează capilarele) cauzând proasta circulație – prima cauză a bolilor degenerative. Și astfel au probleme toate organele. Dar toate organele muncesc pentru a păstra sângele cu un pH echilibrat – ele chiar sunt dispuse să sufere agresiuni dacă pot „apăra” astfel un pH minim de 7,35. Ceea ce se și întâmplă, din păcate.
O altă cauză a îmbolnăvirii la nivel fizic se datorează prezenței în organismul nostru a diverșilor agenți patogeni („paraziții” fizici apar în corpul fizic drept urmare a „paraziților” informațional-energetici din celelalte corpuri ale ființei noastre). Viruși, viermi, bacterii, stafilococi, fungi și alte vietăți asemănătoare supraviețuiesc în corp ca urmare a mediului acid dinăuntru. Nu neapărat prezența lor, ci excrementele lor (deșeuri toxice produse când ele digeră îndeosebi grăsimi, proteine și glucoză), precum și celulele albe moarte în luptă sunt cele ce cauzează o aciditate în plus. Paraziții ne fură hrana, o transformă în otravă și o aruncă în interior. Pur și simplu, în loc ca celulele să se hrănească, aproape toată hrana merge către ei, iar celulele folosesc resturile! Și la fel se întâmplă și la nivelul corpului mental, emoțional și spiritual! Consecințele vă las să le deduceți singuri.
În loc să atace cauza (pe corpul fizic), știința medicală cheltuie miliarde de dolari pentru a ataca paraziții (prin diverse tipuri de antibiotice) doar pentru a vedea cum aceștia devin la un moment dat imuni. De ce oare?
Agenții patogeni mor într-un mediu alcalin – deci scopul nostru este de a mări cât mai mult alcalinitatea corpului, introducând produse alcaline (hrană și lichide).
Dr. Charles Bernard avea dreptate: „Nu de germeni și alți agenți patogeni trebuie să ne facem griji, ci de propriul nostru teren interior”. Să ne schimbăm propriul teren într-unul în care celulele corpului înfloresc, care să nu fie ospitalier pentru patogeni și care să ne ofere un sistem imunitar mai bun. Dar cum să procedăm?
Haideți să vedem cum putem reduce aciditatea (aceasta este de fapt problema):
-
prin dietă: reducerea ponderii alimentelor acide și creșterea ponderii celor alcaline (se consideră că un raport 80% alcaline-20% acide este corect)
-
prin exerciții fizice, saună (în special cu infraroșii – un concept de ultimă generație): ele ard calorii, „înmoaie” sărurile acide prin mișcare și transpirație
-
prin liposucții, operații de îndepărtare a „zonelor” unde deșeurile acide s-au depus în cantități mai mari
-
și, cel mai important „procedeu”: neutralizarea acizilor prin utilizarea apei alcaline. Ea dizolvă acizii care sunt eliminați apoi de rinichi.
De fapt, și mai importante sunt atitudinile interioare: calmul, echilibrul emoțional, respirația adâncă, „zâmbetul interior”, diverse practici energetice (meditații).
Având în vedere că lichidele corpului (și îndeosebi sângele) sunt forme condensate de energie, aceasta este cea care conduce de fapt mișcarea lor și duce la alcalinitate, de asemenea.
Raportul alcalin/acid este important pentru că multe funcții ale corpului apar doar la un anumit nivel de aciditate sau alcalinitate. Numeroase enzime și reacții chimice din corp funcționează cel mai bine doar la un anumit pH. O mică schimbare a pH-ului poate avea un efect profund asupra funcționării unor sisteme ale corpului. Ea afectează practic fiecare persoană din societatea noastră datorită modului în care trăim, mâncăm, mediului în care existăm. Rezultatul constă într-un mediu intern în care boala se poate manifesta cu ușurință, opus unui mediu cu pH echilibrat ce permite funcționarea normală a organelor.
Nu ne putem echilibra pH-ul în mod miraculos, peste noapte. Trebuie să depunem eforturi. Copiii sunt mai „alcalini” decât adulții dar nu au sistemul imunitar dezvoltat; de aceea au nevoie de vaccinuri după naștere. Adulții sunt într-o postură mai avantajată: ei sunt mai capabili să lupte împotriva virușilor și bacteriilor, și depinzând de câți ioni de OH⁻ au în corp, își pot reveni la o stare echilibrată. Dar, cum spuneam, trebuie multă muncă pentru asta. Ceea ce, de fapt, avem de făcut și noi.
Mai jos prezentăm câteva idei din cartea lui. Dacă aveți cunoștințe care ar putea utiliza aceste informații sau care ar avea nevoie de astfel de tratamente, vă rugăm să le informați despre existența acestei pagini.
Informațiile din această carte oferă perspective noi cititorilor și redefinește noțiunile de boală și sănătate.
PĂREREA SCRIITORULUI CĂRȚII CONTROLUL CORPULUI
„Idei revoluționare!… Această carte oferă cititorilor ce este cel mai important, nu numai posibilitatea slăbirii, ci, și o nouă șansă din punctul de vedere al unui organism mai sănătos, unei energii redescoperite și unui sistem imunitar mai puternic.”
Harvey Diamond, scriitorul cărții „Controlul Corpului” „La baza tuturor lucrurilor se află echilibrul. Universul funcționează prin echilibrarea unor perechi de opuse și universul organismului Dumneavoastră funcționează similar. Când echilibrul dispare, apar simptomele bolilor: nivel redus de energie, oboseală, surplus de greutate, mod de gândire îngreunat, dureri, disfuncții severe.
Această carte are ca temă reglarea acestui echilibru, readucerea sănătății: energie, prospețime mentală, funcționarea perfectă a sistemelor organismului, ochi sclipitori, ten strălucitor și un corp suplu, bine întreținut. Cu ajutorul programului descris în carte puteți obține toate acestea în câteva săptămâni.
Tot ce trebuie să faceți este să vă uitați în jur și puteți observa, că oamenii, care trăiesc după modelul modern de viață, suferă de un dezechilibru grav. Sunt supraponderali, sunt obosiți, îmbătrânesc prea repede. S-ar putea să vă aflați și Dumneavoastră în această situație. Există o posibilitate imensă ca măcar o persoană dintre cei dragi Dumneavoastră să sufere de una dintre cele mai răspândite boli incurabile din zilele noastre: probleme cardiace, cancer sau diabet.
Pe parcursul lecturilor ținute de mine, când întreb audiența, cine are în familie persoane care suferă de aceste boli, 70-80% din participanți își ridică mâna. În realitate jumătate din ei vor muri de boli cardiace sau diabet, iar o treime de cancer.
Dacă Dumneavoastră vă gândiți ca și marea majoritate a oamenilor din cultura contemporană, veți gândi: „oricum cu toții trebuie să murim odată.” Deja am uitat că firesc ar fi să trăim și să murim natural și sănătos. De fapt avem dreptul să trăim sănătoși până la ziua morții.
Cadoul minunat al acestui program este capacitatea de a îndeplini acest vis. Și credeți-mă toate acestea nu au legătură cu pachetul genetic, cu tehnologiile medicale dezvoltate sau cu industria de medicamente și mai dezvoltată dar totodată periculoasă. Vestea cea bună este că soluția se află în chestii mult mai simple și mărunte.
Și este accesibil acum și aici!!! În cazul celor trei boli incurabile (cancer, afecțiuni cardiace, diabet) se poate găsi o soluție, una chiar evidentă. Toate sunt în legătură strânsă cu modul de alimentație. De fapt, în prezent, în America 8 din 10 cazuri de moarte sunt cauzate de aceste probleme (să nici nu menționăm că, tot din cauza obiceiurilor de mâncare 60% din americani sunt supraponderali).
Consumul mâncărurilor potrivite și introducerea celor mai bune alimente – într-o cantitate echilibrată – ne ajută să evităm aceste probleme, împreună cu modul nedemn de viață, care de multe ori anticipează chiar cu zeci de ani moartea. Secretul simplu stă în combinația corespunzătoare și despre această problemă vorbește și Miracolul pH-ului.”
ECHILIBRUL ACIDO-BAZIC
„Pornim de la teoria simplă, dintre toate echilibrele din corpul uman cel mai important și decisiv este echilibrul acido-bazic. Organismul poate lua măsuri extreme în încercarea de a menține un caracter ușor bazic al sângelui. Însă de multe ori se întâmplă acidularea țesuturilor. Acest dezechilibru duce la un haos total și deschide drumul către boli. La baza tuturor problemelor de sănătate sau stării de disconfort stă acidularea țesuturilor și a lichidelor din corp. Este important de menționat că, organismul devine sensibil la agenții patogeni doar într-o stare de acidulare – agenții patogeni fiind incapabili de a pătrunde și supraviețui într-un mediu alcalin sănătos. Totodată acizii sunt și cauzele bolilor. Deci pe scurt, condiția sănătății este existența unui echilibru acido-bazic corespunzător. Acesta poate fi atins numai cu ajutorul unui mod de alimentație sănătos …..”
Toate mecanismele de autocontrol ale organismului (inclusiv respirația, circulația sanguină, digestia și producerea hormonilor) lucrează la echilibrarea acestui nivel acido-bazic. Organismul nu poate tolera mult timp excesul de acizi. La începutul dezechilibrării simptomele sunt mai moderate, pot apărea erupții cutanate, dureri de cap, alergii, răceală, gripă sau sinuzită frontală.
Însă, cu trecerea timpului și agravarea situației se agravează și simptomele. Ca o reacție la slăbirea organelor și a întregului sistem intern pot apărea probleme ale glandei tiroide, glandei pararenale și probleme hepatice. Dacă pH-ul țesuturilor devine foarte acidulat, nivelul oxigenului scade și metabolismul celular se oprește.
Cu alte cuvinte celulele se distrug, iar Dumneavoastră muriți. Deci, scăderea pH-ului nu este permisă. Pentru a împiedica aceasta, sângele când întâmpină creșterea acidului, extrage din țesuturi substanțe minerale alcaline pentru a compensa aciditatea crescută.
Există un grup de minerali care are rolul de a neutraliza, detoxifia acizii puternici, de exemplu Natriu (sodiu), Kaliu, Calciu și Magneziu. Când aceste minerale intră în reacție cu acizii, rezultă mai puține substanțe toxice și acestea pot fi eliminate din organism mai ușor.
Pentru orice eventualitate un organism sănătos are rezerve de astfel de substanțe minerale. Însă în cazul în care pe parcursul alimentației nu ajunge o cantitate suficientă în organism, iar rezervele se epuizează, organismul este nevoit să extragă din altă parte, de exemplu Calciu din oase, Magneziu din mușchi, determinând lipsa lor, cauzând diferite simptome caracteristice.
CANDIDA ȘI ALTELE
„Substanțele toxice din organism pregătesc mediul pentru numeroase elemente de dimensiuni microscopice, care pot avea efecte distrugătoare asupra organismului. Unul dintre acestea este Candida. Candida este o denumire latină, este numele unui microorganism de fermentație care trăiește în corpul uman, dar de fapt este o funghie. Microorganismele de fermentație și alte substanțe fungice sunt de fapt cele care trăiesc atât în pământ cât și în apă sau aer. Practic sunt prezenți peste tot.
De obicei Candida se află în sistemul digestiv și practic am muri fără ea. Cu toate acestea, este posibil să se înmulțească excesiv, cauzând simptome deranjante, cronice sau fatale. Aceasta este problema cunoscută de femei ca și micoză vaginală sau de părinți ca afte bucale în cazul nou-născuților (boală care de fapt este Candida prezentă în gât)” „ … deși știința medicală recunoaște că unele probleme de sănătate sunt cauzate de excesul acestor microorganisme fungice, adevărul este că modul de alimentație cauzează înmulțirea excesivă a acestor paraziți – iar rezultatul poate fi catastrofal.
Candida este numai unul dintre elementele dăunătoare. Trăim o boală a microorganismelor, aparținând aici funghiile, bacteriile și virusurile. Însă ce este mai trist e faptul că, nu suntem numai victimele microorganismelor ci și ale rezultatelor toxice ale metabolismului lor, numite micotoxine și exotoxine (mico=funghie, exo=bacterian și toxin=substanță toxică).
Microorganismele produc aceste substanțe toxice acide când digeră (de fapt fermentează) glucoza, proteinele și grăsimile – aceleași alimente pe care organismul le folosește cu scopul de a produce energie.
Candida și alte microorganisme trăiesc în părțile slăbite ale corpului, le intoxică și le suprasolicită. Într-un mediu acidulat, aceste microorganisme primesc undă verde la distrugerea țesuturilor și a funcționării corpului. Trăiesc din glucoza aflată în organismul nostru și folosesc aceasta pentru a produce energie iar grăsimile și proteinele (chiar și substanțele genetice, acidul genetic, ADN-ul) sunt utilizate pentru dezvoltare și înmulțire. Aceste microorganisme ne mănâncă de vii iar după
aceea introduc produsele secundare (acizii) în circulația sanguină și în interiorul celulelor, agravând situația.”
„Toată lumea trebuie să se ocupe cu problema microorganismelor, chiar și în cazul în care nu a observat încă semnele exterioare ale excesului acestora. Acest lucru se poate întâmpla din cauză că înmulțirea se întâmplă în două faze. În prima fază, la începutul dezvoltării, aceste microforme se înmulțesc în colonii mici și deși pot fi observate în sânge, încă nu au simptome fizice. În faza a doua apar simptomele acute sau cronice, cât și complicațiile. În acest caz, organismul trimite deja semne, avertismente și chiar strigă după ajutor.
Faza a doua se poate întâmpla destul de brusc, sau poate ține ani întregi. Chiar și în această situație agravată, tot ce ar fi necesar pentru remedierea situației este să creăm un mediu care nu ajută dezvoltarea microorganismelor. Pentru a obține acest rezultat este necesar echilibrarea pH-ului sângelui și a țesuturilor cu ajutorul suplimentelor nutritive și a unei diete de alcalinizare, precum cea prezentată în următoarele capitole. Desigur, cel mai bine ar fi să luăm măsurile necesare înainte de agravarea situației, de aceea acest program poate fi benefic pentru toată lumea”.
ADEVĂRATA CAUZĂ A SURPLUSULUI DE GREUTATE
„Mediul acidulat este responsabil pentru kilogramele în plus cu care trăim. Ca o reacție de autoprotejare a organismului, acesta produce celule adipoase pentru a înlătura acizii de la organele noastre principale încercând astfel protejarea lor. Putem spune că grăsimea salvează viața noastră.
Tot acesta este motivul pentru care organismul le elimină atât de greu. Dacă mâncăm astfel încât să oferim un mediu mai alcalin organismului nostru, el nu va mai avea nevoie de prea multe țesuturi adipoase.
Problemele de greutate pot fi cauzate și de microorganismele de fermentație și alte substanțe fungice care împiedică digerarea alimentelor. Lipsa de alimente îndeamnă organismul să depoziteze kilograme în plus, pe de o parte pentru că ne este mereu foame. O problemă și mai obișnuită este când sângele plin de micotoxine ajunge la ficat cu scopul de detoxificare și acest plus de îngreunare împiedică descompunerea acizilor și a zaharurilor de către ficat.
Dezechilibrul produs în organism obosește glanda pararenală și datorită nivelului scăzut de energie ne îngrășăm. O altă problemă posibilă este oboseala tiroidei, care determină viteza metabolismului. Foamea de zahăr, pofta excesivă și glicemia scăzută sunt rezultate ale excesului de microorganisme de fermentație și substanțe fungice din corp.
Toate acestea ușurează depunerea grăsimilor și îngreunează scăparea de ele. Pe deasupra acestora pot apărea probleme de digestie și depresii sau acestea se pot agrava. Acestea sunt doar câteva moduri de manifestare a haosului cauzat de dezechilibru.
ROLUL MICROORGANISMELOR
Acidificarea organismului și excesul de microorganisme în el este un proces obișnuit pe la sfârșitul vieții. După moarte organismul devine automat acidificat. Când corpul încetează să respire, nivelul oxigenului scade, formând un mediu anaerob, favorabil înmulțirii microorganismelor (pe lângă aciditatea preferată de ele).
După acesta, microorganismele își încep treaba. Una dintre principalele lor funcții este să ajute la descompunerea corpului și acesta e cauza pentru care sunt prezenți în organismul uman. Aceste micotoxine sunt menite să descompună cadavrul.
Microorganismele și toxinele acestora sunt prezente ca să ne descompună până la cele mai mici elemente – microzime – care ne alcătuiesc. Biologii numesc acest proces ciclu carbonic. Acesta înseamnă cuvânt cu cuvânt „Din țărână ești și în țărână te întorci”. Într-o formulare mai puțin tehnică sau poetică: Aceștia putrezesc cadavrul.
Când prea multe microorganisme sunt prezente într-un organism prea acidulat, acest proces începe mai devreme. Microorganismele de fermentație și celelalte substanțe fungice își încep activitatea cât noi încă trăim. De fapt putrezim, fermentăm, mucegăim din interior.
Nu trebuie să uităm că microorganismele nu sunt elemente nocive, ba chiar sunt folositoare. Celulele corpului trebuie să se reînnoiască și să se descompună ca organismul să rămână sănătos și puternic. Scopul microorganismelor este reciclarea, pentru evitarea acumulării deșeurilor”.
SOLUȚIA
Cel mai important este că acest program lungește viața și vă oferă o calitate nouă de viață. Vă garantez că veți simți efectele pozitive chiar de la început. Nivelul de energie va fi crescut, se vor îmbunătăți capacitățile de gândire și de concentrare, se va îmbunătăți și se va intensifica rezistența și totodată veți scăpa de excesul de grăsime, iar sistemul muscular va fi fortificat. Veți avea ochi sclipitori și un ten strălucitor. Veți arăta mai bine, veți avea rezultate sportive mai bune. Funcționarea întregului corp va deveni mai eficient.
Orice problemă ați fi avut, aceea se va îmbunătăți și foarte probabil pur și simplu va dispărea. Pe scurt, veți recupera aceea stare de ușurință, plină de energie și stare generală bună pe care ați pierdut-o cu pierderea copilăriei.
Cu ajutorul vindecării, împlinirii, întineririi datorate acestui program veți experimenta – poate pentru prima dată – starea vibrantă de sănătate. Suntem martori la bucuria, ușurarea și reînnoirea spirituală a persoanelor care au reușit să învingă o boală gravă sau cronică, a persoanelor care după ani de încercări, lupte și eșecuri în final au reușit să slăbească, a persoanelor ale căror nivel de colesterol a scăzut, tenul li s-a clarificat, li s-a întors energia.
Am văzut oameni care nu mai necesitau insulină, deși erau diabetici. Am văzut oameni ale căror dureri au dispărut. M-am întâlnit și cu bolnavi de cancer ale căror tumoare a dispărut și au fost declarați vindecați. Primim vești despre oameni care după multe luni de incapacitate de lucru au început din nou să lucreze, de la persoane ale căror alergie a trecut sau care s-au vindecat și revenit dintr-o infecție. Auzim despre persoane care se simt bine din nou, sunt sănătoși și au energie”
Supra-acidificarea corpului este singura cauză care stă la baza tuturor bolilor!!!
Corpul nostru a fost conceput pentru a fi sănătos, zvelt și energic. Am fost destinate pentru a avea pielea netedă, suplă și o minte iute, de alertă. În schimb, suntem supraponderali – obosiți și lenți. DE CE?
Dr. Robert O. Young – prin Noua Biologie – declară pur și simplu că, supra-acidificarea corpului este singura cauză care stă la baza tuturor bolilor. În schimb, biologia veche bazată pe activitatea lui Louis Pasteur, – sfârșitul anilor 1800 – , afirma că, boala provine din germenii care invadează organismul din exterior.
Dr. Young a constatat că, atunci când organismul este în echilibru sănătos, alcalin, germenii sunt în imposibilitatea de a obține un punct de sprijin. Gândiți-vă la corpul dumneavoastră ca la un acvariu cu pești. Gândiți-vă la importanța menținerii integrității fluidelor interne ale corpului în care „înoată” în fiecare zi celulele noastre. Să ne imaginăm o mașină la care s-a pus țeava de eșapament împotriva filtrului de admisie a aerului care furnizează oxigen pentru apa în rezervor. Apa devine umplută cu monoxid de carbon. La fel, reducerea pH-ului alcalin, crearea mediului acid, pune în pericol starea de sănătate a celulelor și organelor noastre. Poluarea aerului, fumatul, drogurile, consumul excesiv de alimente, supra-consumul de alimente acide compromite echilibrul delicat al fluidelor alcaline interne. Unii dintre noi au acvariul (organismul) care abia este în măsură să sprijine viața, dar cumva reușește să lupte de la o zi la alta. Nivelul pH-ului (acid-alcalin) în lichidele noastre interne afectează fiecare celulă din corpul nostru. Întregul proces metabolic depinde de un mediu intern alcalin, echilibrat.
Cum știm dacă organismul nostru este acidifiat?
Grăsimea este o problemă de aciditate! Dr. Young a arătat că grăsimea este de fapt o problemă de supra-acidificare. Ce înseamnă aceasta? Organismul creează celulele adipoase pentru a transporta acizii departe de organele vitale, astfel încât acești acizi literalmente nu vor sufoca organele la moarte. Putem spune că grăsimea ne salvează viața!
La celălalt capăt al spectrului de sănătate, drojdia și ciuperca, produse într-un corp prea acid, vor reduce absorbția chimică și mecanică a tot ceea ce mâncăm. Acest lucru face ca mulți oameni să devină extrem de slabi, ceea ce nu este mai sănătos decât a deveni supraponderal. Fără proteine, organismul nu poate reface țesuturile noi sau produce enzime, hormoni, sau sute de componente chimice necesare pentru energie în celule și organism. Oboseala, boala, precum și modificările de greutate corporală sunt rezultatele. Organismele sănătoase nu sunt supraponderale sau subponderale. Un organism sănătos natural își susține greutatea proprie ideală.
Alergii
Toxinele produse într-un organism prea acid, lipsit de oxigen, pot produce un spectru larg de reacții alergice severe.
Oboseală
Oboseala este principalul simptom al unui organism prea acid. Toxinele produse în organism, într-un mediu acid, reduc absorbția de proteine și minerale, care, la rândul său, slăbește capacitatea organismului de a produce enzime și hormoni. Acest lucru, de asemenea, interferă cu reconstrucția celulelor și a altor componente necesare producției de energie. Rezultatul este oboseala!
Apa alcalină
Cel mai important lucru ce trebuie să învățăm este de a hidrata organismul cu apă! La fel ca și pământul pe care trăim, trupul nostru este 70% apă. Alimentația bogată în alimente acide, cum ar fi: carnea, cerealele, produsele lactate, pâinea, produc deșeuri de acid în organism. Deșeurile de acid pătrund în sânge. Dacă există prea multe deșeuri de manevrat, acestea sunt depozitate în diverse organe, precum: inima, pancreasul, ficatul, etc. Acest proces se poate numi „procesul de îmbătrânire”. Pentru a încetini și a inversa acest proces, trebuie să începem eliminarea acizilor din sânge și țesuturi prin a consuma apă alcalină cu un pH între 9 și 11, astfel vom neutraliza deșeurile dăunătoare depozitate și ele se vor elimina din țesuturi.
Adulții pierd, în medie, aprox. 2,5 litri de apă/zi prin transpirație, expirație, urină și scaun. Oamenii foarte activi pierd chiar mai mult, iar diabeticii pierd aproape 4 litri de apă/zi pentru a elimina excesul de acizi. Așadar, trebuie cel puțin să înlocuiți ceea ce pierdeți. Sănătatea deplină necesită însă mai multe lichide. Dacă consumați doar atât cât să acoperiți pierderile, organismul nu va avea suficientă apă pentru a curăța toți acizii din organism. Legumele conțin 90% apă, așa că, o alimentație bazată pe legume și plante vă va ajuta să păstrați hidratarea optimă a organismului. Chiar și așa, tot trebuie să beți zilnic cel puțin 4 litri de apă alcalină.
Un litru/zi este un punct de pornire bun pentru mulți oameni, cantitatea de apă băută putând fi apoi mărită treptat, până când această schimbare devine un obicei pe care să-l păstrați toată viața.
Asigurați-vă că apa pe care o beți este alcalină, cu pH peste 8, adăugând la fiecare litru de apă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Dacă vreți să scăpați repede de acizi, puteți utiliza 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu la un litru de apă.
SĂNĂTATEA…aveți oare ceva mai prețios în viață?
Timp de secole, visul omenirii este sănătatea și viața lungă. În realitate, acest lucru este posibil?
În viața noastră, cea mai importantă întrebare este: cum ne putem păstra oare sănătatea?
Suntem îngrijorați pentru familia noastră, rudele și prietenii noștri…
O mulțime de informații circulă în lume despre cum să ne păstrăm sănătatea…
Toți am dori să știm ce este dăunător și ce este sănătos pentru corpul nostru. Conform statisticilor din străinătate, dar și din țara noastră, numărul bolnavilor crește semnificativ de la an la an.
Permanent se scot pe piață medicamente noi…dar oamenii nu devin mai sănătoși. Și în mediul dumneavoastră apar diferite boli?
-
Tensiune înaltă, arteroscleroză
-
Diabet
-
Obezitate
-
Alergii
-
Oboseală
Să urmărim fiecare problemă aparte:
-
Boli cardiovasculare (exemplu: tensiune ridicată, arteroscleroză) Noi așa știm că „aceste boli apar din cauza alimentelor bogate în colesterol” Sau NU???
Din diferite reviste, din televizor, radio sau alte surse…putem afla această afirmație. Suntem avertizați să nu consumăm astfel de alimente bogate în colesterol. Deși mulți dintre noi „încercăm” să ne conformăm…dar problema de sănătate tot nu este rezolvată…iar dacă ceva nu funcționează în practică, NU ESTE ADEVĂRAT.
Oare de ce? Să aruncăm o privire la colesterol.
Știați că 80% din tot colesterolul organismului este produs de ficatul nostru? Cu alimente numai 20% introducem în organismul nostru!!!!!
Acest lucru este dovedit științific.
În acest caz, ne putem da seama că alimentația nu are un rol semnificativ în ceea ce privește colesterolul ridicat în organismul uman.
Unde este adevărul?
-
Diabetul
În zilele noastre, diabetul se răspândește ca o epidemie și distruge viața oamenilor…Știți care este cauza adevărată a diabetului? Și știți cum se poate preveni?
-
Obezitatea
De ce nu sunt sănătoase alimentele cu conținut redus de grăsime? Deși o viață întreagă am fost învățați să reducem cantitatea acestor alimente…și culmea pare și logică această afirmație! Și rezultatul? Pe zi ce trece crește numărul celor supraponderali….
Oare de ce?
După oxigen și apă curată, grăsimea este al treilea factor important în viața omului. În primul rând, trebuie să facem diferența între grăsimi bune și rele. Dietele care sunt sărace în grăsimi bune, provoacă depresie, respectiv boli cardiovasculare.
Pentru ca în organismul nostru celulele să fie sănătoase e mare nevoie de grăsimi bune, care sunt esențiale pentru producerea hormonilor, pentru buna funcționare a articulațiilor sau pentru buna circulație a sângelui, din cauza lipsei de grăsimi bune, trupul nostru pur și simplu nu poate funcționa bine.
Dar dacă nu grăsimea este de vină, atunci ce?
Care este cauza adevărată a obezității?
Care sunt grăsimile bune și care sunt cele nedorite?
Care este problema diferitelor diete?
Cu dieta poate că veți reuși să obțineți rezultatele dorite, să scăpați de 10 sau chiar 20 de kilograme, dar dacă nu țineți cont de CAUZA obezității, v-ați chinuit degeaba, kilogramele pierdute cu greu vor reveni, dar mai mult: pot apărea boli serioase pentru motivul că nu este tratată cauza. Merită să riscați sănătatea?
De câte kilograme doriți să scăpați pentru a ajunge la greutatea ideală? De 4, 5, 10 sau chiar mai mult?
Cifra respectivă înmulțiți cu 4 și maxim de atâtea zile ați avea nevoie ca să atingeți greutatea ideală!!! Bineînțeles DACĂ urmați programul „Miracolul pH” al Dr. Robert O. Young!!! Ce ați spune despre un program în care nu este vorba de înfometare???
Alergii
Alergie la polen
Alergie la păr de animale
Alergie la praf de casă
Alergie la alimente
Din ce în ce mai multe persoane suferă de alergii deși încercăm să distrugem plante precum iarba pârloagelor. În ultimii 25 de ani, numărul persoanelor alergice s-a dublat, astfel încât în prezent fiecare al treilea om prezintă simptome alergice. Și la copii apar simptome alergice care se manifestă prin căile respiratorii sau pe piele.
Oare care este cauza ADEVĂRATĂ a acestor boli de care suferă din ce în ce mai mulți dintre noi…???
-
Oboseală
Oare de ce ne simțim mereu obosiți?
Vă mai aduceți aminte cum v-ați simțit când erați copil și vă trezeați dimineața?
Când ați alergat toată ziua și ați dormit după masă numai pentru că așa trebuia procedat…………parcã aveati energie nesfârșită…..
Ce s-a întâmplat cu această energie?
Trăim într-o lume în care cei sănătoși ar fi niște rarități.
Considerăm din ce în ce mai natural faptul că, prin înaintarea în vârstă, apar mai multe probleme de sănătate: crește tensiunea, crește nivelul glicemiei, ne dor articulațiile, apare hiperaciditatea gastrică, se depun kilograme în plus, ca să menționăm doar cele mai obișnuite simptome.
Noi însă parcă am considera un lucru firesc pierderea sănătății. Nu încercăm să tratăm cauza bolilor, doar să acoperim simptomele care duc la o îmbolnăvire și mai gravă, în loc să ne însănătoșim, devenim mai bolnavi și mai obosiți.
După oamenii de știință, omul ar putea trăi până la 120 de ani, dar bolile ne despart prea repede de cei dragi…
Din fericire, există numeroase moduri de tratamente alternative care caută soluția problemelor la rădăcina acestora și nu se mulțumesc doar cu tratarea simptomelor. Este bine de știut că, pentru un astfel de tratament și însănătoșire, este nevoie de o răbdare mai mare, pentru că efectele pozitive se observă mai lent decât în cazul unor medicamente care elimină durerea într-o jumătate de oră. Însă efectul va fi mai durabil și ne va duce mai aproape de o stare adevărată de sănătate.
În ultimii ani, au apărut mai multe publicații și cărți care aveau la bază teoria conform căreia rădăcina și baza bolilor trebuie căutată la nivelul dezechilibrului chimic al organismului și care încearcă găsirea soluției către sănătate prin reglarea acestui echilibru.
Unul dintre liderii acestei teorii este Dr. Robert O. Young, cercetător microbiolog american, care și-a propus ca obiectiv cunoașterea funcționării celulelor din care este compus corpul uman și care, pe parcursul cercetărilor derulate timp de 25 de ani, a elaborat o teorie care prezintă problema îmbolnăvirilor dintr-un nou punct de vedere.
Munca lui Dr. Young este unică și din punctul de vedere că nu a schițat doar problema, ci a elaborat și o soluție complexă pentru remedierea acestor probleme.
Citate din cartea Dr. Robert O. Young puteți citi AICI: Nu doar vegetarian
Am fost un vegetarian de 35 de ani înainte de a descoperi apa ionizată, alcalină. Am devenit vegetarian în colegiu în 1971 și mă consideram întotdeauna destul de sănătos.
Am început cu o alimentație macrobiotică și ani mai târziu am devenit un lactovegetarian. Am consumat produse lactate, fără carne. Am suferit de dureri de cap peste 35 de ani și am avut un ușor exces de greutate.
Cu câțiva ani în urmă, a fost introdus conceptul de echilibrare a pH-ului în corpul nostru cu apă potabilă ionizată alcalină. Cartea „Miracolul pH pentru o sănătate perfectă” a Dr. Robert O. Young a adus acel strop de înțelegere pentru mine, și anume: nu este nimic mai important pentru organism decât apa și nu există nici o apă mai bună decât cea ionizată!!!
Cel mai important lucru pentru apărarea organismului nostru împotriva bolii este o hidratare corectă!!! Am început să consum zi de zi apă alcalină și alimente alcaline! În termen de 3 luni am pierdut peste 25 de kilograme și nu am mai suferit de dureri de cap migrenă niciodată. Este necesar de băut aproximativ 1 litru de apă pentru fiecare 30 de kilograme de greutate corporală, acest lucru m-a schimbat, să mă simt acum sănătos. În ultimii ani am învățat mai multe despre organismul nostru și faptul că poate să se vindece în sine, de orice boală. Prin urmare, dacă sunteți bolnav, este pentru că vă permiteți să rămâneți bolnav.
Sursa tuturor bolilor vine de la supra-acidifiere, când pH-ul este dezechilibrat în corpul nostru. Ceea ce știu despre sănătate este ceea ce am citit și vorbit cu alții cu experiență. Nu ofer niciun sfat medical, ci mai degrabă o orientare spre sănătate: de băut o cantitate mai mare de apă și de a mânca alimente mai multe alcaline vii (brute). Această informație am obținut-o citind o carte a Dr. Robert O. Young, ”Miracolul pH pentru o sănătate perfectă”.
Corpul uman este capabil de vindecare de orice boală. Tot ce trebuie să facem este să ne hidratăm, să alcalinizăm corpul și să detoxifiem organismul nostru.
Rezultatul – sănătatea – va apărea în mod sigur!
Cum să trăiești dincolo de 100 de ani
Aici sunt doar câteva lucruri pe care le puteți face pentru a încetini procesul de îmbătrânire și a crește probabilitatea de a trăi dincolo de 100 de ani:
-
Administrați stresul: Atâta timp cât faceți ceva – masaj, meditație – pentru a reduce anxietatea, sunteți condus spre o viață mai sănătoasă. Situațiile de stres, cum ar fi: nașteri, decese, divorțuri, încetinesc fluxul sanguin la nivelul inimii, ridică nivelul de colesterol și slăbește sistemul imunitar împreună cu creșterea de acizi metabolici.
-
Gândire pozitivă: Dacă vezi întotdeauna că paharul este pe jumătate plin, ești pe drumul cel bun. Persoanele cu o perspectivă pozitivă, de obicei, trăiesc 19% mai mult decât cei care văd că paharul este pe jumătate gol. Rezultatul este că ei trăiesc mai mult. Optimiștii sunt, de asemenea, mai puțin susceptibili de a suferi depresie și neputință pesimistă decât omologii lor, deoarece ei creează mai puțin acid în corpul lor.
-
Consumul de alcool:
Alcoolul este un lichid toxic, acid pentru organism. Consumând alcool în mod sigur vă veți scurta viața.
-
Lăsați fumatul:
Trebuie să recunoaștem: fumatul este un rău pentru organismul nostru. Foarte rău. Fumătorii adulți de sex masculin pierd aproximativ 13 ani din viața lor și fumătorii de sex feminin pierd 14 ani din viața lor din cauza fumatului.
-
Râdeți! Experții spun că râsul este cel mai bun medicament. Reduce nivelul de acid din sânge, de zahăr la diabetici, crește fluxul de oxigen în tot organismul și induce o stare de relaxare. Debitul mediu de sânge crește 22% în timpul și după explozii de râs, în comparație cu o scădere a fluxului sanguin cu 35% în timpul stresului mental.
-
Să vă căsătoriți:
Schimbul de jurăminte are proprietățile sale medicale. Rata de deces pentru persoanele care au fost necăsătorite a fost semnificativ mai mare în comparație cu oamenii care au fost căsătoriți și trăiesc cu soții lor. Diferențele au fost semnificative între diferitele subcategorii de necăsătoriți, cum ar fi: divorțați, separați, sau rămași văduvi, respectiv a fost semnificativ mai puternică pentru oamenii care nu au fost niciodată căsătoriți.
-
Îmbrățișare:
O îmbrățișare scurtă reduce efectele negative ale stresului.
Mâncați un regim alimentar alcalin:
Alimentația bogată în cereale, semințe, nuci, legume și fructe este cel mai bun mod de a menține echilibrul delicat al pH-ului sângelui și a țesuturilor și echilibrul acido-bazic al organismului.
Acest lucru va ajuta pentru a preveni orice boală. Aceasta va ajuta, de asemenea, să îmbunătățească calitatea și cantitatea de viață mult dincolo de 100 de ani.
Cheile pentru încetinirea sau oprirea procesului de îmbătrânire, pentru a trăi peste 100 de ani!
Pentru fiecare semn de îmbătrânire există o abordare naturală…pentru a încetini sau opri semnul de îmbătrânire complet, sau chiar a inversa cursul acestuia. Mai jos vă oferim cheile pentru încetinirea sau oprirea procesului de îmbătrânire pentru a trăi și peste 100 de ani: – continuare:
-
Scăderea funcției rinichilor: – Rinichii sunt responsabili de filtrarea și purificarea sângelui nostru de la acizi alimentari și metabolici. De asemenea, ele servesc ca un termostat pentru a determina dacă există suficient oxigen în sângele nostru. Odată cu scăderea funcției renale, scade numărul celulelor roșii din sânge, astfel scade oxigenul în tot corpul nostru. În cazul în care numărul de celule roșii din sânge este mai mic decât în mod normal, acesta poate fi ridicat prin creșterea cantității de alimente bogate în clorofilă și apă alcalină. Eliminați carnea din alimentație, consumați 4-5 litri de băuturi alcaline pe zi. (Băutura „verde” compus din Super Greens și Prime pH)
-
Ne pierdem neuronii din creier, fapt care duce la Alzheimer, Parkinson și demență: – Pierdem aproximativ 20% din neuronii din creierul nostru. Acest lucru se poate datora: lipsei de oxigen, sau creșterii acidului în creier, sau deficitului de celule roșii din sânge sau, probabil, unei combinații a acestor factori. Îmbunătățirea oricăror cauze sau a câtorva dintre ele va reduce pierderea de neuroni. Colesterolul redus va ajuta un flux de sânge mai bun. Vasodilatatorii, cum ar fi sodiul, magneziul, potasiul și bicarbonatul, vă vor ajuta să obțineți oxigen și apă pentru celulele creierului dumneavoastră. Hidratarea cu băutură verde (Super Greens + Prime Ph) va ajuta la curățarea sistemului circulator. Ar putea ajuta la repararea sau salvarea celulelor creierului. Luați suplimente cu taurină, magneziu, zinc, vitamine B-5, B-6, B-12, acid folic, calciu, și mai ales CLA din semințe de rodie. Jucați șah, citiți ziare, participați la jocuri sau cuvinte încrucișate, toate aceste activități stimulează mintea și au rezultate pozitive de sănătate, spun experții.
-
Nervul vag, cel mai lung nerv din corp, se deteriorează…precum și sistemul nervos, de asemenea, se deteriorează.
De la expunerea la acizi alimentari și metabolici. Nervul vag este componenta principală neuronală a sistemului nervos parasimpatic, sau acea parte a sistemului nervos care are grijă de funcții de a alerga mai mult sau mai puțin pe „pilot automat”.
Acestea includ ritmului cardiac, capacitatea de a avea o erecție la bărbați, și digestia. Pe măsură ce îmbătrânim, nervul vag este afectat și deteriorat prin creșterea nivelului de acid din sânge.
Acest lucru afectează și poate fi măsurat în ritmul cardiac, creșterea impotenței la bărbați, precum și probleme digestive.
Zahărul cauzează cele mai multe leziuni ale sistemului circulator. Aflați ce tip de alimente crește concentrația de glucoză din sânge, și evitați acele produse alimentare: cartofi, pâine, dulciuri, fructe, orez, paste, pizza, cookie-uri, și prăjituri. Eliminați toate proteinele de origine animală, care va reduce acidul uric, azotic, sulfuric și fosforic.
-
Scade secreția de hormoni: – Scade secreția hormonului de creștere aproximativ 70%, de la vârsta de 20-50, și un alt 70%, de la vârsta de 50-80. Testosteronul scade la bărbați, scade estrogenul la femei, scade tiroida, DHEA și melatonina. Mâncați mai multe săruri minerale pentru creșterea stării de sănătate a sistemului endocrin. Când aveți un sistem endocrin sănătos, care rulează pe electroni transportați pe coloana vertebrală a sărurilor minerale, atunci glandele vor funcționa în mod normal.
Scade testosteronul la bărbați, precum și estrogenul și progesteronul la femei:
Mâncați alimente bogate în fructe și legume verzi, dacă este necesar, luați suplimente de minerale naturale de sare, ex.: sare – care conține sodiu, magneziu, potasiu și bicarbonat de calciu, care va ajuta la scăderea acizilor dăunători care cresc cu vârsta.
Fructoza acidă vă poate ucide
O dietă bogată într-un regim alimentar bazat pe fructoză acidă crește riscul de apariție a tensiunii arteriale crescute (hipertensiune), conform unui document prezentat la American Society of Nephrology cu ocazia celei de-a 42-a conferințe anuale științifice și expoziției științifice în San Diego, California. Constatarea sugerează faptul că eliminarea alimentelor acide și a băuturilor care conțin sirop de fructoză de porumb (HFCS), poate ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale.
În ultimii 200 de ani, rata de aport de fructoză acidă este în paralel directă cu rata de creștere a obezității, care a crescut vertiginos în ultimii 20 de ani de la introducerea HFCS. Astăzi, americanii consumă fructoză cu 30% mai mult decât cu 20 de ani în urmă și până la de patru ori mai mult decât cu 100 de ani în urmă, când rata de obezitate era mai puțin de 5%. În timp ce această creștere reflectă creșterea dramatică a hipertensiunii arteriale, studiile au fost incomplete în conectarea excesului de fructoză acidă din dietă pentru hipertensiunea arterială.
Diana Jalal, MD (University of Colorado Denver Health Sciences Center), și colegii ei au studiat problema pe o populație reprezentativă destul de mare de adulți din SUA. Aceștia au examinat 4.528 adulți în vârstă de 18 ani sau mai în vârstă care nu aveau antecedente de hipertensiune arterială. Volumul de fructoză administrat a fost calculat pe baza unui chestionar de alimentație și produsele alimentare, cum ar fi sucurile de fructe, băuturile răcoritoare, produsele de panificație, și bomboanele au fost incluse.
În concluzie, conform Dr. Robert O. Young, director de cercetare la pH Miracle – Centrul de viață, „Nu există niveluri de siguranță alimentară ale fructozei acide.
Fructoza este un acid toxic în urma fermentării porumbului și a altor fructe bogate în zahăr care va compromite echilibrul de pH al corpului și va pregăti terenul pentru boli și diferite afecțiuni. Dacă vreți să fiți sănătoși, stați departe de toate zaharurile, inclusiv fructoza provenită din fructe. Veți trăi mai mult și mai sănătos.”
Cum să vă vindecați copilul de răceală și gripă
Dr. Robert Young ne prezintă un caz foarte interesant, este mai bine spus o mărturie a unei mame, Corrine Brandi, care ne povestește cum a ajutat-o pe fetița sa în vârstă de 9 ani să scape de simptomele de gripă în 3 zile, în august 2009.
Fiica sa, Caroline, a fost foarte bolnavă pentru 3 zile în luna august a acestui an, acuzând dureri de cap, dureri în gât, febră mare, amețeli, frisoane, transpirații și vărsături. Ea cu siguranță a avut gripă. Trei zile mai târziu, a fost foarte bine și refăcută 100%, s-a întors înapoi la rutina ei zilnică și la stilul său de viață. Puteți face și voi acest lucru foarte ușor.
Înainte de a vă prezenta cum a reușit acest lucru miraculos, aș dori să înțelegem puțin mecanismul de funcționare al organismului. Organismul elimină toxine alimentare, de mediu, microbiene (de la bacterii, drojdie, și mucegai) și deșeuri metabolice, în patru moduri de bază: respirație, transpirație, defecație și urinare.
Este foarte important de știut că atunci când o persoană este răcită și transpiră, are febră, îi curge nasul, să nu apelați la medicamente care, din păcate, fac mai mult rău decât bine, deoarece ele blochează cursul normal al organismului de a se ameliora singur, de a reveni în formă, de a fi sănătos.
Mai jos aveți 16 etape pe care Corrine le-a parcurs cu fiica sa Caroline:
-
Cel mai important dintre toate este super hidratarea cu apă alcalină cu un pH de 9.5 sau mai mare. Cel mai bun lucru dintre toate este de a investi într-un aparat care vă alcalinizează apa.
-
Schimbați dieta pe lichide și/sau produse alimentare pur alcaline. Nu folosiți energia organismului de a digera alimentele uscate, acide, care au un conținut scăzut de apă. Utilizați-vă energia în schimb pentru a vă vindeca. Înabușiți câteva dintre antimicrobiene precum ceapa, ghimbir și usturoi în ulei de nucă de cocos. Luați o cutie de legume organice (nu porumb sau ciuperci) și adăugați orice legume, mai ales verzi, crude, care vă plac. De preferat broccoli, varză creață sau țelină. Se încălzesc toate legumele atât cât să își păstreze energia. De preferat sare de mare, ulei de măsline sau ulei de avocado pentru o nutriție extraordinară.
-
De fapt ar trebui să adăugați sare de mare și uleiuri de avocado la tot ceea ce mâncați. Sarea de mare vă va încărca cu energie organismul, astfel încât celulele să poată comunica în mod corespunzător și să ofere mineralele necesare. Uleiurile și grăsimile ca avocado, măsline, cânepă, in, și ulei de nucă de cocos, care acționează ca acizi tampon, ne furnizează materiale pentru a construi pereții celulelor și, în cazul unei saturații de ulei de nucă de cocos, fac energia să ardă. Uleiul de nucă de cocos, de asemenea, este minunat pentru ficat, deoarece se luptă pentru a curăța sângele.
-
Adăugați super-alimentele la apa alcalină și, în plus, luați suc de legume verzi și ierburi și beți.
-
Eliminați – acum cel puțin – toate alimentele acide și grele, în afară de apă plată, ceai de plante și vestita băutură verde a doctorului Robert Young. Acest lucru include toate sucurile de fructe, sucurile acidulate, băuturile pentru sportivi, lapte, cafea și alcool. Cel mai important este să renunțați la lactate, inclusiv de tipul celor fermentate, numite iaurt. Pe urmă trebuie să renunțați la zahăr, carne, alune, oțet, și, bineînțeles, orice alimente procesate.
-
Peste tot se spune că trebuie să luați vitamina D3 pentru a scăpa de gripă. Ei bine, Dr. Robert O. Young, are de asemenea, o formă super-puternică de Vitamina D3, în 50.000 UI în capsulă.
-
Deschideți volumul fluxului de sânge care să livreze nutriție la celule.
-
Luați antioxidanți.
-
Utilizați argint coloidal pentru a îmbunătăți circulația în zonele acide ale corpului. Acesta poate fi folosit oriunde în organism, inclusiv la nas și ochi, și chiar și pe tăieturi pentru a le dezinfecta. Puteți face de asemenea gargară cu el.
-
Folosiți un amestec de sare și bicarbonat pe care să le amestecați în apă alcalină pentru a vă iriga sinusurile.
-
Mișcați sistemul limfatic, sistemul de canalizare a deșeurilor acide în exces din organism. Faceți exerciții pe mini-trampolină pentru celulizarea organismului, sau mergeți într-o saună cu infraroșu. Faceți o baie caldă cu 1 sau 2 cești praf de copt sau sare. Țineți copilul în baie timp de 20 de minute și dați-i să bea în acest timp fluide alcaline despre care am vorbit mai sus. În acest timp, copilul dumneavoastră poate elimina până la un sfert din toxine stând în apa de baie.
-
Detoxifiați-vă intestinul de proteine acide și zaharuri. Mulți copii sunt constipați pentru că noi le dăm hrană pentru copii. Când copilul este bolnav, treceți pe bicarbonat de sodiu sau sare în apă pentru a goli intestinul. În cazul în care copilul refuză să bea, sau nu poate din cauza vărsăturilor, atunci aș sugera să îi faceți o clismă. Este uimitor cât de bine se simt după eliminarea reziduurilor.
-
Nu vă temeți de febră. Febra este cale de apărare naturală și nu ar trebui să fie suprimată. Este caz de urgență numai atunci când copilul este letargic și necomunicativ și nu poate fi revitalizat. Acest lucru, în general, poate fi rezolvat foarte rapid prin pulverizarea sării în gura copilului la fiecare 5 minute. Febra poate fi un lucru bun, mai ales dacă îl face pe copil să doarmă, deoarece în acest timp, organismul este în repaus și are timp să se vindece.
-
Remediile homeopate sunt adesea extrem de utile. Consultați un homeopat și alegeți de la magazinul de produse naturiste produsul care se potrivește cel mai bine simptomelor copilului. Asigurați-vă că remediile homeopate nu au alcool în componență.
-
Dacă sunteți speriată, copilul dumneavoastră va simți teama. Stați mereu aproape de el; plecați de lângă el doar atunci când copilul este confortabil sau a adormit și chiar și atunci numai pentru trasee scurte la bucătărie sau baie. Liniștiți copilul că organismul este atât de deștept încât știe exact ce trebuie să facă. Faptul că el sau ea va fi bine și că sunteți acolo contează cel mai mult pentru copil.
-
Opriți televizorul și citiți-i sau spuneți-i o poveste. Creați-i un spațiu sigur de vindecare, cu uleiuri esențiale, care sunt și calmante precum lavanda etc.
HIPERACIDITATEA NE MENȚINE GRASI!
Peste 70% din populație are o greutate mai mare decât greutatea ei ideală. Dacă vă veți uita în jur, pe stradă, veți vedea unii oameni cu adevărat supraponderali. Este imposibil să nu remarcați aceasta aproape în fiecare colț al orașului unde locuiți, probabil cu excepția zonelor pentru sportivi.
Trăim într-o cultură în care orice a devenit mai prețios decât corpul uman. Cariera, banii, ce n-am face pentru copii, și tot felul de lucruri de acest gen. Și care este ultimul care apare pe lista de priorități? Corpul nostru! Corpul nostru care poate rezista la multe din lucrurile pe care le facem, dar merităm ca el să funcționeze la capacitate maximă.
Corpul nostru este foarte inteligent și va încerca să facă față la orice mâncări toxice introducem în el. Însă nu este cu adevărat pregătit să îndure chiar TOT. Nu a fost alcătuit pentru a prelucra hrana pe care o avem în aceste timpuri moderne. Nici să primească băuturile și mâncarea care nu au nici cea mai mică bază naturală.
Bagajul abdominal de grăsime este, pentru marea majoritate dintre noi, rezultatul unui singur lucru… aciditatea excesivă din corp.
Într-o strategie de atac, corpul creează celule de grăsime pentru a transporta și elimina acizii din corp, pentru a proteja organele interne. Într-un sens, grăsimea dumneavoastră vă salvează viața! Dar tocmai acesta este motivul pentru care corpul nici nu renunță la ea.
Însă atunci când veți mânca astfel încât să mențineți corpul mai bazic, mai alcalin, nu veți avea nevoie să mai păstrați atât de multă grăsime pe dumneavoastră. Problemele de greutate sunt de asemenea rezultatul ciupercilor și drojdiilor care interferează cu digestia hranei. Deficiențele nutriționale care sunt create pot, în fapt, să declanșeze procesul de depozitare a kilogramelor în plus, în special din cauza că sunteți mereu flămânzi. Și mai des întâlnit, sângele otrăvit cu micotoxine se duce către ficat pentru a fi dezintoxicat, iar acest stres suplimentar împiedică ficatul să metabolizeze eficient grăsimile și zahărul.
Nu sunteți supraponderali, sunteți supra-acidificați. Nu veți scăpa de grăsime oricât ați exersa, oricât ați mânca corect, dacă nu creați un mediu care să fie mai alcalin. Nu aveți cum, pentru că tocmai grăsimea de care vreți să scăpați a fost creată ca și instrument de supraviețuire, pentru oamenii cu un mediu intern prea acid!
Cealaltă parte a spectrului, drojdiile și ciupercile produse într-un corp excesiv acid se pot hrăni din proteinele și substanțele dumneavoastră nutritive, interferând cu absorbția a orice mâncați în proporție de până la 50%. Aceasta vă poate face să deveniți foarte slabi, ceea ce nu este mai sănătos decât a fi supraponderali. Pe măsură ce vă restaurați echilibrul sănătos al corpului dumneavoastră, printr-o apă alcalină și o hrană alcalină, veți începe să vă stabilizați la greutatea ideală.
Corpurile sănătoase nu sunt nici supraponderale, nici subponderale. Un corp sănătos își menține greutatea ideală.
Organismul este constituit în așa fel încât să supraviețuiască, datorită unui mecanism de supraviețuire și de apărare, cel care este în funcțiune permanent.
Dacă în organism domină un mediu acidulat, ceea ce se datorează stilului de viață, adică alimentației, precum și modului de gândire, devine un pericol, prima dată pentru sănătate, iar mai târziu pentru viața dumneavoastră.
Programul „Miracolul pH” de 90 de zile, oferit de Dr. Robert O. Young, microbiolog și nutriționist de renume internațional, este un program de alcalinizare și energizare al organismului, care vă ajută pe dumneavoastră cu propuneri concrete de produse și meniuri cu rețete, astfel încât să deveniți sănătoase, pline de energie, totodată rezolvând
CAUZA adevărată a bolii dumneavoastră!!!
Acest program vă va ajuta să obțineți rezultatul maxim în recâștigarea sănătății sau în atingerea greutății ideale. Sunt 3 categorii: Categoria Bună, Mai bună și Cea mai bună. Astfel, aveți posibilitatea să alegeți categoria cea mai corespunzătoare stilului de viață și a necesităților proprii.
Obținerea rezultatelor în categoria Bună nu necesită schimbarea alimentației de până acum, varianta Mai bună acordă rezultate mai eficiente cu o schimbare minimă, dar dacă decideți să alegeți varianta Cea mai bună, folosind suplimente de nutriție, meniuri și listele de alimente propuse, vă asigură rezultatul maxim. Nu este obligatoriu să rămâneți la aceeași categorie pe toată durata programului, variantele se pot combina astfel încât să realizați un proiect personal.
SAREA, DIAMANTUL ASCUNS
Într-un basm românesc, o fată de împărat îi spune tatălui ei că îl iubește ca „sarea-n bucate”.
O declarație ciudată în aparență, dar care ascunde un adevăr, pe care medicina populară îl știe demult: sarea este un element esențial al vieții, cu condiția să fie neapărat naturală și să nu fie folosită în exces.
Că mâncarea n-are nici un gust fără ea se știe. Dar că sarea este și un medicament redutabil mai știe azi cineva?
Cu toate acestea, nelipsita sare-n bucate este unul dintre cele mai vechi remedii din lume, cuprins în celebre tratate medicale ale Antichității, intens studiat apoi de alchimiștii Evului Mediu, apreciat în medicina populară ca leac de capătâi.
Toate acestea până la începutul veacului al XX-lea, când trufia medicamentelor de toate vindecătoare au împins-o în uitare. Cine să creadă astăzi că praful acesta alb, superprocesat, combinat cu antiaglomeranți, numit „sare de masă” are proprietăți vindecătoare? Nici n-are!
Vindecătoare cu adevărat este doar sarea naturală, sub formă de cristale mari, care erau măcinate înainte în casă. O sare care conține mai mult de 80 de substanțe minerale, pe lângă clorură de sodiu, și care avea o mulțime de proprietăți terapeutice.
Un vechi tratat medical chinez (Peg-Tzao-Kan-Mu), scris cu 2700 de ani înainte de Hristos, menționa nu mai puțin de 40 de tipuri de sare, fiecare cu indicațiile sale, cu modul de administrare și cu efectele sale specifice.
Ei bine, țăranii români merită să figureze în cartea recordurilor.
În medicina noastră populară sunt menționate peste o sută de utilizări terapeutice și, mai ales, magice ale sării, care era considerată un adevărat panaceu împotriva spiritelor rele și a impregnărilor malefice ale obiectelor, locurilor sau ființelor.
O zonă extraordinară de investigație, pe care vă propunem să o cercetăm împreună.
Terapia internă cu sare
Toate recomandările privesc exclusiv sarea naturală, grunjoasă, numită și sare gemă, și nu sarea „fină” de masă.
-
Digestie dificilă, constipație, slăbiciune corporală, subponderalitate. Se consumă hrană condimentată cu sare gemă sau sare marină (se găsesc în comerț), care au un gust mult mai intens. S-a constatat că sarea naturală are un efect mult mai puternic de stimulare a secreției de sucuri gastrice și că este un excelent activator al peristaltismului gastrointestinal, firesc – cu condiția să fie consumată cu moderație. De altfel, încă de acum 500 de ani, celebrul medic și alchimist al Evului Mediu Paracelsus observa într-un tratat că digestia și excreția sunt mult perturbate de absența sării din alimentație.
-
Hipotensiune arterială, aritmie cardiacă. Dimineața, pe stomacul gol, se administrează un sfert de cuțit de sare marină (aproximativ 0,25 g), care se înghite cu o cană (250-300 ml) de apă plată. Tratamentul se face vreme de minimum o jumătate de an. Studii recente arată că se obțin rezultate deosebit de bune, cu condiția ca tratamentul să fie asociat cu alimentația predominant vegetariană.
-
Osteoporoză, crampe musculare. Se vor săra alimentele exclusiv cu sare gemă neiodată, care este foarte bogată în oligoelemente implicate în procesele de asimilare a calciului.
-
Intoxicații cu substanțe luate pe cale orală. Într-un litru și jumătate de apă călduță se pune o lingură de sare și se amestecă bine și se bea rapid, pe nerăsuflate. Imediat după înghițire, se va produce o senzație puternică de vomă. Vom evacua conținutul stomacului, aplecându-ne în față, gâdilând cu inelarul și arătătorul mâinii drepte glota (omusorul) și presând cu mâna stângă cu putere stomacul. Reflexul vomitiv va apărea imediat.
-
Tuse persistentă, tuse uscată. Se țin pe limbă cât mai mult timp câteva granule de sare gemă (nu mai mult de un vârf de cuțit). Reacția de stopare a tusei se va declanșa prin două mecanisme: prin salivare, care va deveni mult mai abundentă, și prin stimularea directă a sistemului nervos central, prin intermediul papilelor gustative.
Contraindicații la administrarea internă a sării
Aportul masiv de sare este contraindicat în cazurile de hipertensiune și tromboză gravă, precum și în fazele acute ale gastritei hiperacide și ale ulcerului gastroduodenal.
Tratament extern cu sare
-
Calculi renali, colici renale. Un săculeț de pânză plin cu sare gemă se pune pe un calorifer sau pe altă sursă de căldură și se lasă să se încălzească, până la 50-60 de grade Celsius, se aplică apoi pe sale (zona lombară), unde se ține vreme de o jumătate de oră.
-
Ulcerații pe piele. În două linguri de miere de albine se pune o jumătate de linguriță de sare și se amestecă bine, până când se omogenizează, se aplică apoi acest preparat pe zonele afectate. Rezultatele terapeutice sunt uimitoare, acesta fiind un străvechi remediu menționat în tratatele medicale grecești.
-
Arsuri de gradul I și II. Pe zona afectată se presară sare grunjoasă din belșug. Această aplicație va spori pe moment senzația de usturime, dar apoi edemele vor fi mult reduse, iar vindecarea va fi considerabil mai rapidă. Nu se aplică sare pe arsurile grave, cu rană deschisă, întrucât produce o usturime insuportabilă.
-
Nas înfundat (rinită cronică). La un pahar de apă caldă se pune o linguriță de sare gemă sau marină și se amestecă bine pentru a se omogeniza. Se pune această apă sărată caldă în palmă și se trage pe nara stângă și pe nara dreaptă, alternativ, pentru desfundarea căilor nazale. Acest procedeu este bine să se facă în fiecare dimineață, pentru drenarea căilor respiratorii, înlăturarea surplusurilor de mucus, mărirea acuității olfactive.
-
Dureri de gât (faringită, laringită, amigdalită). Se pun două lingurițe de sare naturală într-un pahar cu apă fierbinte, după care se amestecă bine cu o lingură, până când sarea se dizolvă complet. Se face gargară cu acest preparat cât mai fierbinte, lăsând apa sărată să ajungă cât mai mult pe gât. Se reia acest tratament de 2-3 ori pe zi, până la dispariția completă a afecțiunii.
Băile cu apă sărată
Sunt un remediu tradițional de medicină populară, care se aplică și acum, în clinici moderne din Austria sau Germania, cu un succes extraordinar.
Se prepară prin punerea la o cadă de apă caldă (aproximativ 150 de litri) a două kilograme de sare (amestecată în prealabil cu apă fierbinte, pentru a se dizolva mai ușor).
Baia durează 20-30 de minute și este important ca temperatura apei să fie menținută mereu peste 37 de grade Celsius, pentru ca acțiunea terapeutică să fie maximă.
Cercetătorii au observat că aceste băi, care se fac de regulă o dată la 3-4 zile, au efectele cele mai puternice în preajma lunii pline (de preferat cu 2-3 zile înainte), când este de altfel recomandat să fie începute.
Iată indicațiile acestor băi:
-
Dermatozele infecțioase. Se fac băi parțiale, înmuiind doar segmentul afectat, vreme de 15 minute, în apă sărată caldă, preparată prin punerea a 7 linguri de sare la litru. Imediat după baie, pielea nu se șterge, ci se tamponează puțin și se lasă să se usuce. Este excelent acest remediu în tratarea infecțiilor bacteriene și micotice (produse de ciuperci parazite).
-
Reumatismul. Se fac de două ori pe săptămână băi complete cu apă sărată fierbinte. Cele mai eficiente sunt băile preparate cu sare marină, dar efecte foarte bune s-au obținut și cu sarea de mină, cu cristale mari (nemacinată).
-
Cistitele, infecțiile urinare. Se fac băi complete sau băi de șezut cu apă ceva mai sărată: 5 linguri de sare la litru. Baia va fi făcută în fiecare seară, până la vindecarea afecțiunii, iar apa trebuie să fie cât mai fierbinte, însă suportabilă (peste 38 de grade). Imediat după baie vă veți șterge și vă veți relaxa la căldură, evitând ferm expunerea la frig sau curent.
-
Anexita, metro-anexită. Se aplică procedura de la infecțiile renale. Suplimentar, se va adăuga în apa sărată de baie puțină tinctură de iod. Este un tratament eficient, folosit ca adjuvant și în anumite infecții genitale.
-
Răceală și gripă. Se fac băi ale picioarelor (tălpi și glezne) cu apă fierbinte cu foarte multă sare (10 linguri la litru), băile vor dura 10 minute, după care ne vom încălța cu șosete groase și ne vom așeza la căldură, așa încât să transpirăm.
Sarea și bioenergia
S-a constatat experimental (prin fotografierea aurelor cu dispozitive Kirlian) și deductiv (prin rezultatele practice obținute) că sarea naturală, netratată prin nici un fel de procedeu chimic sau termic, are o misterioasă influență asupra corpului bioenergetic al ființei umane.
Toți cercetătorii din acest domeniu de frontieră sunt de acord că sarea naturală este un excelent agent de purificare a aurei umane.
La fel ca și apa, sarea absoarbe – se pare – radiațiile bioenergetice nocive, curățând din punct de vedere energetic zonele în care este aplicată.
Iată câteva aplicații practice ale acestor proprietăți bioenergetice ale cristalelor de sare:
-
Radiațiile electromagnetice sunt o puternică sursă de perturbare a biocâmpului ființei umane. Se pare că foarte multe tulburări ale omului modern, de la durerile de cap la oboseală sau de la sensibilitate mărită la stres, sunt accentuate de câmpurile electromagnetice pe care le emit aparatele și dispozitivele electrice, cu care el interacționează practic permanent. Punerea unor cristale mari de sare de mină (extrasă din pământ) în preajma locului în care dormim sau în care lucrăm (de exemplu, între noi și calculator) are un efect de absorbție, de atenuare a influențelor nocive ale câmpurilor electrice.
-
Oboseala. O procedură de medicină populară românească ce și-a dovedit adesea eficiența este să punem un săculeț cu sare călduță pe ceafă atunci când suntem obosiți. Același săculeț cu sare era pus în leagănul copiilor ca să nu se deoache și să aibă somnul lin, între haine, ca să le asigure durabilitatea, precum și pentru a le impregna cu o misterioasă capacitate de protecție împotriva „făcăturilor de tot felul”.
-
Bijuteriile – mai ales cele vechi – se spune că poartă cu ele foarte multe din impregnările negative ale celor care le-au purtat de-a lungul timpului. Din acest motiv, ele se lasă o perioadă de minimum 49 de zile să stea în sare gemă, înainte de a fi purtate. La fel se procedează și cu cristalele sau cu pietrele semiprețioase.
Test simplu pentru a verifica nivelul de Candida în corpul dumneavoastră.
Pune seara un pahar cu apă pe noptieră unde dormiți. Dimineața când vă treziți, scuipați în pahar. Dar nu vă forțați să adunați scuipat, ci eliminați doar ce aveți, chiar dacă este foarte puțin.
Lăsați să stea 2 minute, după care analizați conținutul la lumină. Dacă scuipatului rămâne la suprafață sau se dizolvă, sunteți OK.
Dacă apa se tulbură, aveți indicator de prezență a Candidei. Dacă apar prelungiri ale scuipatului în jos, ca niște picioare, este un indicator pozitiv că aveți Candida.
Ce este Colesterolul?
Înțelegerea colesterolului are o importanță primordială!
Tot ceea ce a fost spus despre colesterol și bolile de inimă este total greșit!!!
Știu că este greu de crezut, dar este adevărat! Cei mai mulți oameni sunt convinși că bolile de inimă și accidentul vascular cerebral rezultă dintr-o alimentație bogată în colesterol și grăsimi saturate. Această noțiune se bazează pe ideea eronată că colesterolul este cauza aterosclerozei sau rigidizării arterelor. Dar, adevărul este că colesterolul, chiar și așa-numitul colesterol rău, ne protejează de la un atac de cord sau accident vascular cerebral.
Cauza adevărată a unui infarct miocardic sau accident vascular cerebral provine de la excesul de acizi metabolici și de alimentare care nu sunt eliminați în mod corespunzător prin cele patru canale de eliminare — respirație, defecare, urinare și, în final, transpirația.
Atunci când președintele Eisenhower a avut primul atac de inimă, nivelul lui de colesterol a fost 164 mg/dl — un nivel considerat „perfect”, de standardele de azi. I s-a măsurat colesterolul chiar și de 10 ori pe an. A eliminat din alimentație toate grăsimile saturate și a folosit uleiul de porumb, a făcut tot ce i se spunea de cardiologi și totuși el a suferit o serie de atacuri de inimă și mai târziu a murit de o boală de inimă.
După ani de cercetare, Dr. Young a descoperit că colesterolul NU este cauza bolilor de inimă și accidentului vascular cerebral, din contră, este o substanță de prevenire creată de organism pentru a preveni bolile de inimă și/sau accidentul vascular cerebral.
Colesterolul salvează viața dumneavoastră de la aciditatea în exces… care este și în spatele epidemiei de cancer!
De fapt, guvernul american, cu recomandările dietetice menite pentru reducerea colesterolului, a ucis mai mulți oameni decât toate războaiele mondiale!
Aceasta pentru că alimentele și lichidele pe care guvernul a recomandat sunt de fapt „acizi” puternici, care strică celulele organismului, și care duc la acidoza țesutului, care de fapt este o condiție a cancerului. Bărbații cu colesterolul sub 190 mg/dl — considerați „sănătoși” — au avut de trei ori mai mare risc în apariția cancerului de colon în comparație cu bărbații cu un nivel mai mare de 220 mg/dl.
În ceea ce privește riscul de atac de cord de la colesterol mai mare, nu a existat nici o diferență între bărbați cu nivelurile de la 180 mg/dl și cei cu colesterol mai mare de 250 mg/dl. Problema este că medicii nu au timp să țină pas cu cele mai recente cercetări științifice și cele mai multe dintre concluziile lor sunt greșite! În fiecare an, guvernul american și un număr de instituții private cheltuiesc miliarde de dolari în cercetare, dar o mare parte din aceste cercetări sunt necitite și greșite.
Mai rău, informațiile acumulate de multe ori nu sunt utilizate în tratarea și prevenirea bolilor umane!!! Majoritatea medicilor citesc mai mult articole din reviste medicale populare, și aproape niciodată studii de știință. Acesta este motivul pentru care ei cred că așa-numitele tratamente alternative nu funcționează. Timp de decenii s-a știut că Omega-3 (pește, in și cânepă) se poate utiliza ca măsură preventivă la boli cardiovasculare, și, ca o componentă vitală pentru dezvoltarea neurologică la tineri. Dr. Young, în anii săi de cercetare, a constatat că uleiurile Omega-3 ajută la tamponarea acizilor toxici care cauzează bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și cancerul.
Alcalinizarea poate preveni sau inversa cancerul
Dr. Robert O. Young spune că 98% din cazurile de cancer pot fi prevenite printr-un stil de viață alcalin. Chiar și estimările conservatoare sugerează că mai mult de 60% din cazurile de cancer ar putea fi prevenite printr-o simplă abținere de la stilul de viață nesănătos, obiceiuri alimentare nepotrivite.
Cancerul de prostată este cea mai frecventă cauză de deces la bărbați. În prezent afectează 1 din fiecare 6 bărbați (și similar, am putea adăuga, la procentul de cazuri de cancer de sân dintre toate cazurile de cancer diagnosticat la femei). Cele mai multe tipuri de cancer de prostată sunt stimulate de acizi, hormoni androgeni, de testosteron și de alte produse de testicule, precum și de alte țesuturi din organism.
Nivelul crescut de activitate fizică poate reduce riscul de apariție a cancerului de prostată. Într-un studiu recent publicat, aproape 46.000 de oameni cu vârste cuprinse între 45 și 70 de ani au fost urmăriți între anii 1998 și 2007. Toți acești voluntari de sex masculin au completat chestionare ample în ceea ce privește activitatea fizică a lor de zi cu zi.
Aceste chestionare, în mod special, au inclus întrebări cu privire la mersul pe jos sau cu bicicleta; talia de șold, măsurătorile de înălțime, nivel de educație, fumatul, consumul de alcool, diabet zaharat, istoric familial de cancer de prostată, precum și alți factori de stil de viață. Timpul petrecut la diferite activități, în mod special, a fost inclus în chestionar, cum ar fi: mersul pe jos sau cu bicicleta (de la „aproape niciodată” la „mai mult de 90 de minute pe zi”), timpul petrecut la locul de muncă (de la „mai puțin de 1 oră pe zi” la „mai mult de 8 ore pe zi”), timpul inactiv, petrecerea timpului liber („de la 2 ore pe zi sau mai puțin la 5 ore pe zi sau mai mult”), și odihna.
Când oamenii care desfășoară activități fizice la cele mai înalte niveluri au fost comparați cu cei de la nivelul cel mai scăzut, au rezultat diferențe foarte importante în riscul cancerului de prostată. Nivelul foarte ridicat de activitate fizică a fost asociat cu o reducere de 16% în riscul de a dezvolta cancer de prostată. De ce? Pentru că exercitarea activității fizice elimină acizi metabolici/alimentare din țesuturi. Și, rețineți că, acidul este cauza tuturor bolilor canceroase.
În plus, la oamenii care au petrecut cel puțin jumătate din zi cu activitate fizică, riscul de cancer de prostată a fost cu 20% mai mic în comparație cu bărbații care au petrecut cea mai mare parte din zi la birou.
Exercițiile fizice regulate, inclusiv activitățile relativ moderate, cum ar fi mersul pe jos sau cu bicicleta, s-au dovedit a reduce semnificativ riscul de deces din cauza bolilor canceroase sau cardiovasculare.
CANCER = ACID
Conform teoriei Noii Biologii a doctorului Robert Young, cancerul nu este altceva decât ACID!
Dr. Young afirmă: „Acizii din alimentație sau hormonii (care creează acizi) cauzează cancer. În cazul în care doriți să reduceți riscul pentru o afecțiune canceroasă, încetați să luați hormoni acizi, alimente acide, și începeți alcalinizarea sângelui și țesuturilor cu alimente alcaline, fluide alcaline. Totodată, aveți nevoie de respirație profundă, soare, de odihnă adecvată, suplimente alcaline și, mai ales, exercițiu de zi cu zi. Acesta este singurul mod pentru a preveni orice formă de cancer și de a o elimina.”
Iată ce mai spune dr. Young despre cancer:
„Am mai spus-o în repetate rânduri: cancerul este de fapt acid. Când aveți sentimente negative cum ar fi furia, răzbunarea, tristețea sau depresia, creați acizi metabolici care pot cauza condiții canceroase ale țesuturilor corpului. Dacă acizii metabolici nu sunt eliminați prin urinare, transpirație, defecare sau respirație, atunci aceștia ajung în țesuturi. Când excesul constant de acid este răspândit în țesuturile corpului, aceste țesuturi se vor deteriora și vor deveni cancerigene.
Companiile farmaceutice fabrică medicamente care oferă doar iluzia însănătoșirii, însă ele NU vă scapă de acizii metabolici. Acest lucru poate duce doar la mai multă durere fizică și emoțională.
Când sunteți într-o stare emoțională negativă, poate deveni imposibil pentru dumneavoastră să depășiți o problemă degenerativă și acidă serioasă. Dar, atât pot spune: dacă sunteți dispus să faceți un angajament de schimbare și să începeți procesul de alcalinizare, chiar dacă nu ați depășit încă starea de frică, mânie sau depresie, veți începe să încărcați organismul cu Young Life, Young Energy și Young Love.
În momentul în care deveniți copleșit de emoții negative, trebuie să mulțumiți lui Dumnezeu că ați adoptat stilul de viață alcalin și alimentația alcalină, pentru că, în caz contrar, probabil nu ați mai fi în viață. Aceste emoții sunt responsabile pentru producerea acizilor care vă pot ucide. Stilul de viață „Miracolul pH” este consolarea și speranța și iubirea pe care vă puteți baza pentru a deveni din nou sănătos fizic și mental.
Se spune că putem trăi fără hrană timp de patruzeci de zile, fără apă timp de patru zile, fără aer timp de patru minute, dar nu putem trăi fără iubire mai mult de o secundă.
Dragostea este cheia, și este ceea ce Programul pH Miracle Lifestyle face pentru dumneavoastră – vă oferă speranța și iubirea pe care o căutați și pe care o meritați, de care aveți nevoie pentru a respira mai ușor, pentru a începe să consumați apa și mâncarea corespunzătoare, lucruri care vă vor redirecționa spre emoțiile corecte și astfel veți începe să vă simțiți mai bine, să gândiți mai bine și să vă meargă mai bine.
Când vine la mine un client care are emoții negative producătoare de acid, toate fluidele din organism, inclusiv sângele, vor indica o scădere de pH, chiar dacă această persoană consumă o alimentație alcalină. Pentru a amortiza emoțiile producătoare de acid, clientul va trebui să hiper-alcalinizeze sângele și apoi țesuturile pentru a readuce corpul într-un echilibru alcalin. După hiper-alcalinizare, pH-ul din urină va crește la un nivel de 8-9.
Hiper-alcalinizarea este necesară pentru a compensa pentru emoțiile negative generatoare de acid și pentru a încărca din nou organismul cu sănătate, energie, vitalitate, speranță, împăcare, armonie.
Am descoperit de-a lungul anilor că atunci când începeți să vă simțiți mai bine, începeți să și gândiți mai bine. Iar când gândiți mai bine, începeți să acționați mai bine și să vă meargă mai bine. Nu trebuie deci să vă țineți emoțiile sub control strict pentru a slăbi, pentru a vă simți mai bine, pentru a vindeca o boală serioasă, pentru a avea mai multă energie sau pentru a începe să fiți fericit și încărcat spiritual.
Odată cu începerea programului, luați o decizie conștientă de a încerca să vă descurcați mai bine. Iar odată aflați pe calea vindecării, acest proces treptat de alcalinizare – veți începe să observați inițial micile, iar apoi marile miracole pH. Veți începe să vă simțiți și să gândiți mai bine. Iar când începeți să vă simțiți și să gândiți mai bine – dintr-o dată, uitați de depresie și de tristețe. Uitați că ați fost nervos. Uitați că ați fost plin de frică.
Uitați de fapt și care a fost motivul fricii. De ce? Pentru că vă simțiți atât de bine.
Rescrieți propria genetică prin emoții pozitive. Ați luat guma de șters alcalinizatoare și ați început să ștergeți cu ea toate emoțiile negative din trecut. Cu ajutorul Programului „Miracolul pH”, emoțiile și energia vor fi în sfârșit sub controlul dumneavoastră. Veți deveni stăpânitorul minții, corpului și sufletului dumneavoastră. Veți avea un stil de viață alcalin, plin de energie, fericire și iubire.
Soia și cancerul de prostată
Boabele de soia și izoflavonele inhibă creșterea atât a celulelor canceroase de tip androgen-dependent și androgen-independent de prostată, în funcție de nivelul de soia administrată.
Dietele regionale pot avea impact asupra cancerului de prostată
În Japonia, cu toate că mulți oameni au cancer de prostată, puțini sunt cei care mor de această boală. Acest lucru se datorează faptului că tumorile mici, adesea menționate ca și cancerul de prostată latent, nu prea frecvente la bărbații japonezi, foarte rar duc la progresele înregistrate în forma mai avansată a acestei boli.
Izoflavonele în combinație cu extracte de ceai s-au dovedit a reduce creșterea tumorii la șoareci mai eficient decât fiecare agent în parte.
În Asia, mai ales în Japonia, în cazul în care ratele mortalității pentru cancerul de prostată sunt mici, alimentele precum soia și ceaiul sunt componente importante din dieta lor. Există probabil câțiva factori care contribuie la această situație clinică la bărbații japonezi și, conform Consiliului Internațional de Sănătate a Prostatei, consumul de alimente din soia cu izoflavone poate fi unul dintre factori.
Au fost efectuate diferite anchete epidemiologice limitate asupra relației dintre consumul de soia și cancerul de prostată. Aceste studii au produs rezultate mixte, dar se poate spune că sunt în concordanță cu ipoteza, că aportul de soia reduce riscul de cancer de prostată.
O analiză recentă a 10 studii epidemiologice a constatat că aportul de soia a fost asociat cu o reducere a riscului de cancer de prostată.