Dezvaluiri

Despre vointa si frica si cine produce acest tip de energie

Frica de orice fel, dă naștere iluziei; face mintea monotonă, superficială. Dacă există frică, evident nu există libertate; și fără libertate nu există deloc iubire. Și cei mai mulți dintre noi au diferite forme de frică: frică de întuneric, frică de opinia publică, frică de șerpi, frică de durere fizică, de bătrânețe, de moarte.  Literalmente avem zeci de frici, de temeri. Și este posibil să ne eliberăm complet de frică? Putem observa ce face frica cu fiecare dintre noi. Ea îi face pe unii să mintă; pe unii îi corupe în diferite feluri; ea face mintea goală, superficială. Există colțuri întunecate în minte, care nu pot fi niciodată investigate, observate, atâta timp cât cineva este speriat, atâta timp cât îi este frică.

Oamenii care au depus un efort mental atat de mare, ca sa nu planga de exemplu, ei si-au redus de fapt forta fizica. Acest gen de stapanire de sine, necesita energie. A reiesit ca, a rezista tentatiilor, a lua decizii grele sau preluarea initiativei toate acestea se alimenteaza din acelasi rezervor de energie. Asadar vointa nu este ceva ce se exerseaza, ce este ceva care se epuizeaza. Este ca un rezervor de combustibil.

Vezi Trailer la Lanterna Verde: Protectorul Universului:

Auto-protecția fizică, nevoia instinctivă de a sta departe de un șarpe veninos, a te îndepărta de o prăpastie, a evita căderea în fața unui tramvai și așa mai departe, este sănătoasă și normală. Dar ne întrebăm despre auto-protecția psihologică, care naște frica de boală, de moarte, de un dușman. Când căutăm împlinirea prin orice formă, fie prin pictură, prin muzică, prin relație sau ce dorești, există întotdeauna frica. Deci este important să fim conștienți de acest întreg proces de sine, de observare, de a învăța despre frică și nu a întreba cum să scapi de ea. Atunci când vrei doar să scapi de frică, vei găsi căile și mijloacele de a scăpa de ea, și astfel nu te poți niciodată elibera de frică.

De ce facem toate acestea – ne supunem, urmăm pe alții, imităm, copiem? De ce? Deoarece lăuntric ne este frică, suntem speriați, nesiguri. Vrem siguranță, ne dorim siguranță financiară, morală – dorim să fim aprobați, dorim o poziție sigură, nu dorim să ne confruntăm cu probleme, cu suferințe, cu tulburări, dorim să fim ocoliți de toate acestea. Deci frica conștientă sau inconștientă, ne face să ne supunem unui maestru, unui lider, preotului sau guvernului. De asemenea, frica ne oprește de la a face ceva dăunător celorlalți, deoarece vom fi pedepsiți, deci în spatele tuturor acestor acțiuni, a lăcomiilor, a preocupărilor și căutărilor noastre, pândește această dorință de certitudine, de securitate, dorința de a fi siguri. Deci, fără rezolvarea fricii, fără eliberarea de frică, doar a te supune sau a asculta, are o mică importanță; ceea ce contează este înțelegerea fricii zilnice și modul în care frica se manifestă în diferite feluri. Doar atunci există eliberarea de frică, aceasta este o calitate interioară a înțelegerii, singurătatea în care nu există acumulare de cunoștințe sau experiențe, și aceasta este singura care conferă o extraordinară claritate în căutarea și realizare.


Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "Mulțumesc" printr-o Donație:


Hide picture