Islam: Imperiul credintei (2000)

La începutul anului 2001, serviciul public de radiodifuziune din SUA (PBS) a difuzat un nou documentar intitulat “Islam: Imperiul credinței”. Cercetătorii musulmani, liderii comunității și activiștii au filmat filmul înainte de a fi difuzat și au dat rapoarte pozitive despre echilibrul și acuratețea acestuia. O imagine de ansamblu echilibrată și corectă a contribuțiilor musulmane din istorie. Comentarii pozitive de la oamenii de știință islamici și liderii comunității. Seria în trei părți acoperă 1.000 de ani de istorie islamică. Evidențiază contribuțiile în știință, medicină, artă, filosofie, învățare și comerț. Primul segment de o oră (“Messenger”) prezintă povestea ascensiunii islamului și a vieții extraordinare a profetului Mohamed . Aceasta acoperă revelația Coranului, persecuția suferită de musulmanii timpurii, primele moschei și apoi expansiunea rapidă a islamului. Cel de-al doilea segment (“Trezirea”) examinează creșterea islamului într-o civilizație mondială. Prin comerț și învățare, influența islamică sa extins și mai mult. Musulmanii au făcut mari realizări în arhitectură, medicină și știință, influențând dezvoltarea intelectuală a Occidentului. Acest episod explorează, de asemenea, povestea cruciadelor (inclusiv reîncărcările uimitoare filmate în Iran) și se încheie cu invazia țărilor islamice de către mongoli. Segmentul final (“otomanii”) analizează creșterea și căderea dramatică a imperiului otoman.

Primul segment de o oră (“Messenger”) prezintă povestea ascensiunii islamului și a vieții extraordinare a profetului Mohamed . Aceasta acoperă revelația Coranului, persecuția suferită de musulmanii timpurii, primele moschei și apoi expansiunea rapidă a islamului.

Cel de-al doilea segment (“Trezirea”) examinează creșterea islamului într-o civilizație mondială. Prin comerț și învățare, influența islamică sa extins și mai mult. Musulmanii au făcut mari realizări în arhitectură, medicină și știință, influențând dezvoltarea intelectuală a Occidentului. Acest episod explorează, de asemenea, povestea cruciadelor (inclusiv reîncărcările uimitoare filmate în Iran) și se încheie cu invazia țărilor islamice de către mongoli.

Segmentul final (“otomanii”) analizează creșterea și căderea dramatică a imperiului otoman.

 


Dacă articolele gasite aici te-au ajutat in dezvoltarea ta personala, poți spune "mulțumesc" printr-o donație: