Articole

Meditatii zilnice cu J. Krishnamurti – Inteligența sentimentelor

JidduKrishnamurti2

Primul lucru de făcut – dacă aș putea sugera – este să aflăm de ce gândim într-un anumit fel și de ce simțim într-un anumit mod. Nu încercați să modificați, nu inceracati să analizăți gândurile și emoțiile voastre, deveniți doar conștienți de gândurile care va orientează într-o anumită direcție și va motivează să acționați.

Deși puteți descoperi motivul prin analiză, deși ați putea descoperi câte ceva prin analiză, această nu va fi realitatea; realitatea va fi doar atunci când sunteți intens conștienți în clipă prezența a manifestării gândului și emoției tale, atunci vei observă extraordinara lor subtilitate și finețea rafinamentului lor.

Atâta timp cât aveți un “trebuie” și un “nu trebuie”, datorită acestei constrângeri nu veți putea descoperi cât de ușor va puteți pierde în gândire și emoție.

Iar eu sunt sigur că ați primit prin educație acest “trebuie” și “nu trebuie” și prin urmare ați distorsionat gândirea și sentimentul. Ați fost legat și schilodit de sisteme, metode, de către profesorii voștri. Deci renunțați la “trebuie” și “nu trebuie”.

Acest lucru nu înseamnă imoralitate, ci a deveni conștienți de o minte care spune “eu trebuie” și “eu nu trebuie”.

Că o floare care înflorește într-o dimineață, astfel se întâmplă și cu inteligență – este acolo, funcționează, realizând înțelegerea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture