Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Actiunea imediata

krishnamurti1

Daca esti in relatie cu ceva, cu sotia sau cu copiii tai, cu cerul, cu norii, cu orice realitate, in momentul in care gandirea interfereaza cu acea realitate, vei pierde contactul.

Gandurile izvorasc din memorie. Memoria este imaginea, si de acolo privesti, prin urmare exista o separare intre observator si ceea ce observa.

Trebuie sa intelegem acest lucru foarte profund.

Aceasta separare a observatorului de ceea ce observa este cea care permite observatorului sa-si doreasca mai multa experienta, mai multe senzatii, el cautandu-le si urmarindu-le vesnic.

Trebuie inteles total si complet ca atata timp cat exista observatorul, cel care cauta o experienta, cenzorul, entitatea care evalueaza, judeca, condamna, nu exista nici un contact direct cu ceea ce este.

Cand aveti o durere, durere fizica, exista perceptia directa, nu observatorul care simte durerea; exista numai durerea.

Deoarece nu exista un observator, aceasta este o actiune imediata.

Nu exista o idee inaintea actiunii, este doar actiune atunci cand exista durere, deoarece este un contact fizic direct.

Durerea esti tu; aceasta este durerea.

Atata timp cat acest lucru nu este complet inteles, realizat, explorat si simtit profund, sesizat integral, nu intelectual sau verbal – ca observatorul este ceea ce observa – toata viata este un conflict, o contradictie intre dorinte opuse, “ceea ce ar trebui sa fie” si “ceea ce este”.

Puteti face acest lucru numai daca sunteti constienti, atunci cand priviti ceva in calitate de observator, la fel ca atunci cand privesti o floare, norii sau orice altceva.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture