Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Actiunea imediata

krishnamurti1

Daca esti in relatie cu ceva, cu sotia sau cu copiii tai, cu cerul, cu norii, cu orice realitate, in momentul in care gandirea interfereaza cu acea realitate, vei pierde contactul.

Gandurile izvorasc din memorie. Memoria este imaginea, si de acolo privesti, prin urmare exista o separare intre observator si ceea ce observa.

Trebuie sa intelegem acest lucru foarte profund.

Aceasta separare a observatorului de ceea ce observa este cea care permite observatorului sa-si doreasca mai multa experienta, mai multe senzatii, el cautandu-le si urmarindu-le vesnic.

Trebuie inteles total si complet ca atata timp cat exista observatorul, cel care cauta o experienta, cenzorul, entitatea care evalueaza, judeca, condamna, nu exista nici un contact direct cu ceea ce este.

Cand aveti o durere, durere fizica, exista perceptia directa, nu observatorul care simte durerea; exista numai durerea.

Deoarece nu exista un observator, aceasta este o actiune imediata.

Nu exista o idee inaintea actiunii, este doar actiune atunci cand exista durere, deoarece este un contact fizic direct.

Durerea esti tu; aceasta este durerea.

Atata timp cat acest lucru nu este complet inteles, realizat, explorat si simtit profund, sesizat integral, nu intelectual sau verbal – ca observatorul este ceea ce observa – toata viata este un conflict, o contradictie intre dorinte opuse, “ceea ce ar trebui sa fie” si “ceea ce este”.

Puteti face acest lucru numai daca sunteti constienti, atunci cand priviti ceva in calitate de observator, la fel ca atunci cand privesti o floare, norii sau orice altceva.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Daca doresti sa sustii acest website am atasat mai jos un buton prin care se poate face o donatie de sustinere. Prin o Donatie ajuti acest website sa poata acoperi cheltuielile de intretinere. Va multumesc tuturor pentru sustinerea acordata si interesul vostru pentru aceste informatii.