Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Am facut din sex o problema

Ce anume face ca tot ceea ce atingem să transformăm  într-o problemă? De ce a devenit sexul o problemă? De ce acceptăm să trăim cu probleme, de ce nu le punem capăt? De ce nu murim față de problemele noastre în loc de a le purta zi de zi, an după an? Cu siguranță, sexul este o chestiune relevantă, la care voi răspunde în prezent, dar rămâne principala întrebare: de ce ne transformăm viața într-o problemă?

Munca, sexul, câștigarea banilor, gândirea, sentimentele, experiențele, cunoașterea, toate activitățile vieții – de ce sunt o problemă? Nu este oare esențial faptul că ne gândim dintr-un anumit punct de vedere, dintr-un punct de vedere fix?

Întotdeauna gândim de la un centru spre periferie, dar periferia este centrul pentru majoritatea dintre noi, și astfel orice ne atinge este superficial.

Dar viața nu este superficială; ea cere să trăim complet, și pentru că trăim doar superficial, cunoaștem reacțiile superficiale. Tot ceea ce realizăm periferic creează inevitabil o problemă, și aceasta este viața noastră, în care trăim superficial și suntem mulțumiți să trăim așa cu toate problemele acestei superficialități.

Deci, există probleme atâta timp cât trăim superficial, periferic – periferia fiind ”Eu-l” și senzațiile sale, care pot fi externalizate sau subiectivate, care se pot identifica cu universul, cu țara sau cu orice alt lucru creat de minte.

Deci, atâta timp cât trăim în domeniul minții, trebuie să existe complicații, trebuie să existe probleme, și asta este tot ce cunoaștem.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Ajuta-ma sa traduc din text in voce audio cat mai multe articole postate.

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture