Articole

Meditații zilnice cu J. Krișhnamurti – Conștientizarea poate distruge problemele

J-Krishnamurti

 

Intreaga gândire, evident, este condiționată; nu există gândire liberă. Gândirea nu poate fi liberă, ea este rezultatul condiționării noastre, a trecutului nostru, al culturii noastre, a zonei geografice, a mediului social, economic, politic.

Toate cărțile pe care le citesc și toate practicile pe care le efectuez, stabilesc un context, și orice gândesc va fi rezultatul acestui context. Deci dacă putem fi conștienți și putem merge în prezent, ceea ce înseamnă să fim conștienți poate vom fi în măsură să decondiționăm mintea, fără procesul de voință, fără determinarea de a o decondiționă.

Deoarece în momentul în care stabilești, există o entitate care dorește, o entitate care spune: “Trebuie să-mi deconditionez mintea”. Această entitate în sine este rezultatul dorinței noastre de a obține un anumit rezultat, așa că acolo este deja un conflict.

Deci, este posibil să fim conștienți de condiționarea noastră, doar să fim conștienți și să nu existe deloc conflict. Această intensă conștientizare dacă este permis, probabil ar putea distruge problemele.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Dacă informațiile găsite aici te-au ajutat, spune "mulțumesc" printr-o donație:


Hide picture