Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Atunci cand este posibila durerea, nu exista iubire

sobre-krishnamurti

Cel care intreaba doreste sa stie cum se poate actiona in mod liber si fara auto-reprimari, atunci cand el stie ca actiunile sale produc suferinta celor pe care ii iubeste.

Tu stii ca a iubi inseamna a fi liberambele parti sunt libere. In cazul in care exista posibilitatea suferintei, daca exista posibilitatea de a suferi din dragoste, nu este dragoste, este doar o forma subtila de posesie, de acaparare.

Daca iubiti cu adevarat pe cineva, nu exista posibilitatea de a-l rani atunci cand faci ceva care crezi ca este corect. Doar atunci cand vrei ca persoana sa faca ceea ce-ti doresti tu, iar ea vrea sa faca ceea ce-si doreste, exista durere si suferinta.

Asta este, va place sa posedati; sa va simtiti in siguranta, asigurati, confortabil, desi stiti ca toate acestea sunt trecatoare, dar va refugiati in confort chiar daca este efemer.

Deci fiecare lupta pentru confort, pentru sprijin, dar in realitate ii tradeaza lipsa de bogatie interioara.

Si prin urmare o actiune separata, in exterior catre o alta persoana, firesc, creeaza perturbari, durere si suferinta; si individul trebuie sa suprime ceea ce simte cu adevarat, in scopul de a se adapta la ceilalti.

Altfel spus, aceasta reprimare constanta, determinata de asa-numita dragoste, distruge relatia dintre cele doua persoane.

In aceasta dragoste nu exista deloc libertate; este doar o forma subtila de sclavie.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Daca doresti sa sustii acest website am atasat mai jos un buton prin care se poate face o donatie de sustinere. Prin o Donatie ajuti acest website sa poata acoperi cheltuielile de intretinere. Va multumesc tuturor pentru sustinerea acordata si interesul vostru pentru aceste informatii.