Despre lipsa durerii si cum fara durere este greu sa traiesti in corp fizic

Daca nu simti durerea, cum stii ca esti in viata? Când ne împiedicăm de degetul de la picior experimentăm durerea în deget. Dar durerea nu este cu adevărat în deget. De fapt este un proces neurofiziologic care se desfăşoară undeva în creierul nostru. Cum este atunci capabil creierul nostru să ia multitudinea de procese neurofiziologice care reprezintă experienţa noastră, care sunt toate interne, şi să ne păcălească să credem că unele sunt interne, iar altele sunt localizate dincolo de graniţele materiei cenuşii? Crearea iluziei că lucrurile sunt localizate unde nu sunt este chintesenţa caracteristicilor hologramei. Dacă te uiţi la o hologramă, ea pare să aibă extensie în spaţiu, dar dacă îţi treci mâna prin ea, descoperi că nu este nimic acolo. In ciuda a ceea ce îţi spun simţurile, nici un instrument nu va sesiza prezenţa unei energii sau substanţe anormale acolo unde holograma pare să plutească.

Vezi clip cu traducere din filmul Painless (2017):

Dovezi noi despre capacitatea creierului de a ne face să credem că procese interioare sunt localizate în afara corpului vin de la fiziologul Georg von Bekesy, laureat al Premiului Nobel. Intr-o serie de experimente desfăşurate spre sfârşitul anilor ’60, Bekesy a plasat instrumente vibratoare pe genunchii subiecţilor legaţi la ochi. Apoi a variat caracteristicile vibraţiilor instrumentelor. Astfel, a descoperit că îi putea face pe subiecţii testului să experimenteze senzaţia că o sursă punctiformă de vibraţii sărea de pe un genunchi pe celălalt. A văzut că putea chiar să îi facă să simtă sursa punctiformă de vibraţii în spaţiul dintre genunchii lor. Pe scurt, el a demonstrat că fiinţele umane au capacitatea, după cât se pare, de a încerca senzaţii în locaţii spaţiale unde nu au absolut nici un receptor sensibil. Pribram crede că lucrările lui Bekesy sunt compatibile cu concepţia holografică şi face mai multă lumină asupra modului în care fronturile de undă care interferează – sau, în cazul lui Bekesy, sursele de vibraţii fizice care interferează – fac creierul să localizeze unele dintre experienţele sale dincolo de graniţele fizice ale corpului. El simte că acest proces ar putea, de asemenea, să explice fenomenul membrului fantomă sau senzaţia încercată de unele persoane cu amputaţii, că membrul lipsă este încă prezent. Asemenea indivizi simt adesea crampe stranii, reale, dureri şi furnicături în aceste adaosuri fantomatice, dar poate că ceea ce simt este amintirea holografică a membrului, care este încă înregistrată în modelele de interferenţă din creierele lor.

Cei mai multi dintre noi sufera sub diferite forme – in relatie, la moartea cuiva, datorita disperarii ca nu au realizat nimic, sau datorita incercarii de a realiza ceva, de a deveni ceva si esuand complet. Si aceasta nu este intreaga problema a durerii, mai exista partea fizica a durerii – boala, orbire, incapacitate, paralizie, si asa mai departe. Pretutindeni exista lucrul acesta extraordinar numit durere – deoarece moartea asteapta dupa colt. Si nu stim cum sa intalnim durerea, fie ca o adoram sau rationalizam sau incercam sa fugim de ea. Mergi la orice biserica crestina si vei vedea ca durerea este adorata; este transformata in ceva extraordinar, sfant si se spune ca doar prin durere, prin Hristos rastignit il puteti gasi pe Dumnezeu. Orientalii au propriile forme de evaziune, alte moduri de a evita durerea, si mi se pare un lucru extraordinar ca extrem de putini oameni, indiferent daca sunt din Orient sau Occident, sunt cu adevarat liberi de durere. Ar fi ceva minunat daca in procesul de ascultare, in ceea ce se spune – non-emotional, non-sentimental – ati putea intelege cu adevarat durerea si sa deveniti total liberi de ea, deoarece atunci nu te auto-amagesti, nu ai nici o iluzie, nici o anxietate, teama si mintea ar putea functiona in mod clar, patrunzator si logic. Si atunci, probabil, am sti ce este iubirea.


O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate. Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, acest blog nu ar exista!


Hide picture