Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Calitatea dorintei

krishnamurti3

Ce se întâmplă dacă nu condamnăm dorința nejudecând-o ca fiind bună sau rea, ci pur și simplu să fim conștienți de ea? Mă întreb dacă știți ce înseamnă a fi conștient de ceva?

Cei mai mulți dintre noi nu suntem conștienți deoarece ne-am obișnuit să condamnăm, să judecăm, să evaluăm, să legitimăm, să alegem. Alegerea împiedică în mod evident conștientizarea, deoarece întotdeauna alegerea se face în urma conflictului.

A fi conștient atunci când intri într-o cameră, a vedea întregul mobilier, covorul sau absența acestora și așa mai departe, doar a vedea, a fi conștient de tot, fără nici un sentiment de judecată – este foarte dificil.

Ați încercat vreodată să priviți o persoană, o floare, o idee, un sentiment sau emoție fără nici o alegere, fără nici o judecată?

Și dacă cineva face la fel cu dorința, dacă trăiește cu ea, fără a o nega sau a spune ”Ce să fac cu această dorință? Este atât de urâtă, atât de agresivă, violentă”, fără a-i da un nume, un simbol, fără a o acoperi cu un cuvânt – atunci aceasta mai este o cauză de tulburare, de criză?

Atunci, dorința este ceva care trebuie înlăturat, distrus?

Vrei să o distrugi deoarece distrugerea unei dorințe în favoarea alteia creează conflict, mizerie și contradicție; și se vede cum cineva încearcă să scape din acest veșnic conflict.

Deci, putem fi conștienți în totalitate de dorință?

Ceea ce vreau să spun prin totalitate nu este doar o dorință sau mai multe, ci toate calitățile dorinței.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture