Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Creati o noua lume, o noua civilizatie

kk6

Daca trebuie sa creati o lume noua, o noua civilizatie, o arta noua, totul nou, necontaminat de traditie, de frica, de ambitii, daca trebuie sa creati anonim – o societate noua, impreuna, a ta si a mea, in care nu exista al tau si al meu ci doar “al nostru”, nu trebuie sa existe o minte care sa fie complet anonima, prin urmare singura?

Aceasta implica, nu-i asa, ca trebuie sa existe o revolta impotriva conformitatii, o revolta impotriva respectabilitatii, deoarece omul respectabil este un om mediocru, deoarece el vrea ceva, el este dependent de influente pentru a fi fericit, de ceea ce crede vecinul sau, de ceea ce crede guru-l sau, de ceea ce Bhagavat-Gita sau Upanishad-ele sau Biblia sau Hristos spune; mintea sa nu este niciodata singura.

El nu merge singur, ci intotdeauna el merge ca un insotitor, insotitorul acestor idei.

Nu este important sa aflam, sa vedem intreaga semnificatie, interferenta, influenta aparitiei lui “EU”, care este cauza contradictiei intre anonimi?

Vazand in intregime acestea, o intrebare apare inevitabil: Este imediat cu putinta, sa ai acea stare a mintii care nu este influentata, care nu poate fi influentata de propria experienta sau de experienta altora, o minte incoruptibila, care este singura?

Numai atunci exista posibilitatea de a crea o lume diferita, o cultura diferita, o societate diferita, in care fericirea este posibila.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Sustinerea voastra este importanta, asfel putem continua!