Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Dincolo de limitele credintelor

krishnamurti1

A fi teist sau ateu pentru mine ambele sunt la fel de absurde. Daca ai sti ce este adevarul, ce este Dumnezeu, nu ai fi nici teist nici ateu deoarece in aceasta constientizare credinta este inutila.

Aceasta este pentru omul care nu este constient, care doar spera si presupune, care priveste credinta sau necredinta sa doar ca un sprijin care sa-l conduca spre a actiona intr-un anumit fel.

Acum, daca veti privi aceasta intr-un mod diferit, veti descoperi voi insiva, individual realitatea, ceva ce este dincolo de toate limitarile credintei, dincolo de iluzia cuvintelor.

Dar aceasta – descoperirea adevarului sau a lui Dumnezeu – cere multa inteligenta, ceea ce nu inseamna a avea sau a nu avea credinta, ci recunoasterea obstacolelor create de lipsa inteligentei.

Deci, pentru a-l descoperi de Dumnezeu sau adevarul – si eu spun ca un astfel de lucru exista, deoarece l-am realizat – pentru a-l recunoaste, pentru a-l realiza, mintea trebuie sa fie purificata de toate piedicile care au fost create de-a lungul veacurilor datorita nevoii de auto-protectie si securitate.

Nu poti fi liber de nevoia de securitate pur si simplu afirmand ca esti liber.

Pentru a trece dincolo de aceste obstacole trebuie sa ai o mare inteligenta, nu doar intelect.

Pentru mine, inteligenta este atunci cand mintea si inima sunt intr-o armonie deplina; atunci vei descoperi de unul singur fara a intreba pe cineva, ce este realitatea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Sustine traducerea audio a mai multor articole: Doneaza!

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture