Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Iubirea, cu siguranta este pasiune

Nu poți fi sensibil dacă nu ai pasiune. Să nu-ți fie frică de acest cuvânt, pasiune. Cele mai multe cărți religioase, cei mai mulți guru, swami, lideri și tot restul spun ”Nu trebuie să ai pasiune.” dar fără pasiune cum poți fi sensibil la urât, la frumos, la freamătul frunzelor, la apusul de soare, la un zâmbet, față de cineva care plânge? Cum ai putea fi sensibil fără sentimentul pasiunii în care există abandonul?

Domnilor, vă rog să ascultați și să nu întrebați cum să dobândiți pasiunea. Știu că toți sunteți pasionați atunci când căutați un loc de muncă bun, și când urâți sărăcia, când sunteți gelos pe cineva, dar eu vorbesc de ceva cu totul diferit – pasiunea care iubește.

Iubirea este starea în care nu există ”eu”; iubirea este starea în care nu există nici o condamnare, în care nu spui că sexul este corect sau greșit, că ceva este bun și altceva este rău.

Iubirea nu este nici unul din aceste lucruri contradictorii. Contradicția nu există în iubire. Și cum poate cineva iubi dacă nu are pasiune? Fără pasiune, cum poate fi sensibil?

A fi sensibil înseamnă să simți aproapele tău; înseamnă să vezi urâțenia unui oraș, mizeria, sărăcia sa, și a vedea frumusețea râului, a mării, a cerului. Dacă nu ai pasiune, cum poți fi sensibil la toate acestea? Cum poți simți un zâmbet, o lacrimă? Iubirea, cu siguranță este pasiune.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Sustine acest website!