Articole

Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Justificarea raului

kris

Evident, criza actuală în întreaga lume este excepțională, fără precedent. Au fost diferite tipuri de crize, în diferite perioade de-a lungul istoriei – sociale, politice, naționale.

Crizele vin și se duc; recesiunile economice vin, sunt modificate și continuă sub o formă diferită. Știm asta, suntem familiarizați cu acest proces. Cu siguranță, criza actuală este diferită, nu-i așa?

Aceasta este diferită deoarece este prima dată când nu are de-a face cu banii și cu lucrurile materiale tangibile, ci doar cu idei. Criza este excepțională pentru că este în domeniul ideației.

Ne certăm pentru idei, justificăm crima; peste tot în lume justificăm crima ca un mijloc al unui scop drept, ceea ce în sine este fără precedent.

Înainte, răul era recunoscut ca fiind rău, crima era recunoscută ca fiind crimă, dar acum crima este un mijloc pentru atingerea unui rezultat nobil.

Crima, indiferent dacă a unei persoane sau a unui grup de persoane, este justificată, deoarece criminalul sau grupul care reprezintă criminalul o justifică ca un mijloc de a obține un rezultat care va fi benefic pentru umanitate.

Aceasta este sacrificarea prezentului pentru viitor – și nu contează în ceea ce este angajat omul atâta timp cât scopul nostru declarat este de a produce un rezultat despre care se spune că va fi benefic pentru omenire.

Prin urmare, această implicare și aceste mijloace greșite intenționează să producă dreptate și să justifice mijloacele greșite prin idei.

Avem o structură magnifică de idei pentru a justifica răul și cu certitudine aceasta este fără precedent.

Răul este rău; el nu poate aduce binele.

Războiul nu este un mijloc de a aduce pacea.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 

Ajuta-ma sa traduc din text in voce audio cat mai multe articole postate.

(Doriti un anumit articol sa fie tradus din text in voce audio, trimite-ti un mesaj de cerere traducere)

Dacă informatiile găsite aici ti-au fost de folos, spune "mulțumesc" printr-o donație de sustinere:


Hide picture