Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Liber de reteaua timpului

krisnaobservator

Fara meditatie nu exista cunoastere de sine; fara cunoasterea de sine nu exista meditatie. Deci, tu trebuie sa incepi sa te cunosti. Nu poti ajunge departe fara a cunoaste imprejurimile, fara a cunoaste procesele zilnice de gandire, simtire si actiune.

Altfel spus, gandirea trebuie sa-si inteleaga propriul mod de lucru si atunci cand vei vedea, prin auto-observare cum functioneaza, vei observa ca gandirea se misca de la necunoscut la cunoscut.

Nu poti gandi despre necunoscut.

Ceea ce cunoasteti nu este real deoarece ceea ce cunoasteti este numai in timp.

A fi liber de reteaua timpului este o preocupare majora, nu sa te gandesti la necunoscut, deoarece nu te poti gandi la necunoscut.

Raspunsurile la rugaciunile voastre fac parte din cunoscut.

Pentru a primi necunoscutul, mintea insasi trebuie sa devina necunoscut.

Mintea este rezultatul procesului de gandire, rezultatul timpului, iar acest proces de gandire trebuie sa aiba un sfarsit.

Mintea nu poate gandi ceea ce este etern, atemporal; de aceea mintea trebuie sa fie libera de timp, procesul timpului, in minte trebuie sa fie dizolvat.

Doar atunci cand mintea este complet libera de ieri, si prin urmare nu foloseste prezentul ca un mijloc pentru viitor, este capabila de a primi vesnicia.

Prin urmare, preocuparea noastra in meditatie este de a ne auto-cunoaste, nu doar superficial, ci a cunoaste intregul continut interior, al constiintei noastre ascunse.

Fara a cunoaste toate acestea si fara a fi liber de conditionarile acestora, nu veti putea trece dincolo de limitele mintii.

Acesta este motivul pentru care procesul de gandire trebuie sa inceteze, si pentru ca acesta sa inceteze, trebuie sa existe cunoasterea de sine.

Prin urmare, meditatia este inceputul intelepciunii, care inseamna a-ti intelege propria minte si inima.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Multumesc frumos tuturor celor care ma sustin si tuturor celor care apreciaza informatiile publicate. Fara voi dragilor, poate acest blog nu ar exista! O donatie este un mod de a spune ca apreciati acest blog si articolele publicate.


Hide picture