Meditatii zilnice cu Krishnamurti – Libertatea fata de frica

kk6

Este posibil ca mintea să se golească complet de frică?

Frica de orice fel, dă naștere iluziei; face mintea monotonă, superficială. Dacă există frică, evident nu există libertate; și fără libertate nu există deloc iubire. Și cei mai mulți dintre noi au diferite forme de frică: frică de întuneric, frică de opinia publică, frică de șerpi, frică de durere fizică, de bătrânețe, de moarte.

Literalmente avem zeci de frici, de temeri. Și este posibil să ne eliberăm complet de frică?

Putem observa ce face frica cu fiecare dintre noi. Ea îi face pe unii să mintă; pe unii îi corupe în diferite feluri; ea face mintea goală, superficială.

Există colțuri întunecate în minte, care nu pot fi niciodată investigate, observate, atâta timp cât cineva este speriat, atâta timp cât îi este frică.

Auto-protecția fizică, nevoia instinctivă de a sta departe de un șarpe veninos, a te îndepărta de o prăpastie, a evita căderea în fața unui tramvai și așa mai departe, este sănătoasă și normală.

Dar ne întrebăm despre auto-protecția psihologică, care naște frica de boală, de moarte, de un dușman.

Când căutăm împlinirea prin orice formă, fie prin pictură, prin muzică, prin relație sau ce dorești, există întotdeauna frica.

Deci este important să fim conștienți de acest întreg proces de sine, de observare, de a învăța despre frică și nu a întreba cum să scapi de ea.

Atunci când vrei doar să scapi de frică, vei găsi căile și mijloacele de a scăpa de ea, și astfel nu te poți niciodată elibera de frică.

 
Cartile lui Jiddu Krishnamurti se pot vedea la linkurile de mai jos:

- link 1 - aceasta pagina

- link 2 - aceasta pagina

 


Daca apreciezi informatiile publicate si dorești sa ajuți acest blog:


Descarcă aplicaţia TrezireaInteligentei


Hide picture